Saadet'in siyasi oyunu ayağına dolandı! Eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan: Kılıçdaroğlu'nu tanımam

Saadet Partisi tarafından düzenlenen ve İslam ülkelerinin büyükelçilerinin de çağrıldığı iftar davetine, 7'li koalisyonun Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan da katıldı. Doğan iftarda Kılıçadroğlu ile yan yana oturtuldu. Ortaya çıkan fotoğrafa tepki gösteren Doğan'ın oğlu Yahya Doğan, "Babam, Kılıçdaroğlu'nun iftarda olacağından ve böyle bir fotoğraf ortaya çıkacağından haberi olsa iftara katılmazdı." ifadelerini kullandı. Öte yandan ilk kez A Haber'e konuşan Doğan, Kılıçdaroğlu'nu tanımadığını ve iftara katılacağından bilgisi olmadığını belirtken, seçimler için Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerini iletti.

Giriş Tarihi 12 Nisan 2023, 20:07 Güncelleme 12 Nisan 2023, 20:52
Saadet’in siyasi oyunu ayağına dolandı! Eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan: Kılıçdaroğlu’nu tanımam

İÇİNDEKİLER

Saadet Partisi'nin düzenlediği iftara katılan, merhum Necmettin Erbakan'ın yol arkadaşlarından Eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan, kendisinin Kemal Kılıçdaroğlu ile yan yana oturtularak 7'li koalisyon tarafından siyasete alet edilmesine tepki göstererek, yaşananları tüm gerçekliğiyle paylaştı.

KILIÇDAROĞLU'NUN YANINA OTURTULDU
İftarda bir konuşma yaptırılan Kemal Kılıçdaroğlu, Lütfi Doğan'ın yanına oturtuldu.

LÜTFİ DOĞAN: KILIÇDAROĞLU'NU TANIMAM I VİDEO İZLE

"DESTEK" İDDİALARINA YALANLANMA
Çekildiği fotoğraf karesi ile Doğan'ın, Kılıçdaroğlu'na destek için iftara katıldığı iddialarını gündeme getirildi.

DOĞAN'IN DESTEĞİ BAŞKAN ERDOĞAN'A
Oysa gerçek bambaşkaydı ve Doğan, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a desteğini çoktan ilan etmişti.

Olayın perde arkasını ve kendisine tertip edilen olayı Lütfi Doğan, A Haber'de anlattı.

Doğan, "Benim destekleyeceğim hak yolda olan, mümkün olduğu kadar memleketin birliğini dirliğini ve güzel şahsiyetini koruyacak siyaset benim için makbul. Bunun dışındaki siyasetlerle benim alakam yok" mesajını verdi.

"KILIÇDAROĞLU'NUN GELECEĞİNDEN BENİM BİLGİM YOKTU"
Lütfi Doğan Kılıçdaroğlu'nun iftara katılacağından haberdar değildi.

Bu husus içinde Doğan, "Gittim sonra bana bir yer gösterdiler. Oturdum. Ondan sonra Kemal Kılıçdaroğlu Bey de geldi iftara 2-3 dakika kaldı. Fotoğraf çektiler ben onu fark etmedim" şeklinde konuştu.

"KİM OLDUĞUNU BİLMİYORUM"
Öte taraftan Doğan, "Orada yan yana oturuyoruz merhaba dedim Ramazanınız mübarek olsun dedim o kadar. Kemal Kılıçdaroğlu Beyi sadece televizyonlarda görüyorum başka hiç konuşmamız bir araya bir gelmemiz yok. Kim olduğunu bilmiyorum" dedi.

DOĞAN'IN OĞLUNDAN SERT SÖZLER
Lütfi Doğan'ın siyaseten kullanılmasına oğlu Yahya Doğan da sert tepki gösterdi. Babasının böyle bir durumdan haberi olmadığını söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Yahya Doğan, "Babamın Kemal Kılıçdaroğlu'nun iftara katılacağından ve böyle bir fotoğraf ortaya çıkacağından haberi olsaydı iftara katılmazdı. İftara ait kamuoyuna servis edilen görüntülerde babam, Temel Bey ve Kemal Kılıçdaroğlu bir arada görünüyor. Fotoğraf kamuoyuna yansıyınca pek çok insan aradı.

'Lütfi Doğan Kılıçdaroğlu'na destek mi oluyor?' diye sordular oysa böyle bir durum yoktu. Babamın bu durumdan haberi bile yoktu." ifadelerine yer verdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN