Aytun Çıray'dan bombardıman! "FETÖ'cüleri devlete doldurdu" dedi, İdris Naim Şahin üzerinden İYİ salladı

Milletvekili listelerinin Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilmesinin ardından, 7'li koalisyonda adeta kızılca kıyamet koptu. Koalisyonun ortak listesinde, PKK destekçisi, FETÖ'cü, sapkın isimler yer aldı. Adaylık başvurusu yapan ve liste dışı kalan isimler, bombardımana başladı. Listede ismini bulamayan İYİ Parti'li Aytun Çıray, milletvekili adaylığından feragat ettiğini ve partisinin baraj altına düşen oylarını yükseltmek için çalışacağını söyledi. Ancak Çıray bununla da kalmadı; son olarak Twitter adresinden yaptığı yeni paylaşımda partisinin Ordu adayı İdris Naim Şahin’i hedef alarak, FETÖ'cü isimlerin listelere alındığını söyledi.

Giriş Tarihi 11 Nisan 2023, 22:41 Güncelleme 14 Nisan 2023, 11:30
Aytun Çıray’dan bombardıman! FETÖ’cüleri devlete doldurdu dedi, İdris Naim Şahin üzerinden İYİ salladı

İÇİNDEKİLER

7'li koalisyonda başlayan liste krizinin ardından peş peşe istifaların geldiği İYİ Parti'de, sular durulmak bilmiyor. Milletvekiliiği adaylığından çekildiğini duyuran Aytun Çıray, partisinin oylarının baraj altına düştüğünü söylemişti. Aday listesi üzerinden Meral Akşener'e yüklenen Çıray, İdris Naim Şahin'in adaylığını öğrendiğinde şoke olduğunu belirtti.

HEDEFİNDE İDRİS NAİM ŞAHİN VAR
Çıray önceki gün attığı tweetlerle adeta Genel Başkan Meral Akşener'in kucağına bir kriz daha bırakıp kenara çekilmişti. Önce "Yine başa mı döndük?" tweeti atan ardından da adaylıktan çekildiğini, partisinin baraj altına düştüğünü belirtmişti. Aytun Çıray'ı başka partililer de istifalarla takip etti.

Aytun Çıray, bugün İYİ Parti 'nin Genel Başkanı Meral Akşener'e FETÖ'ye yakın isimlerin aday yapılması nedeniyle eleştiri yağmurunda bulundu.

Çıray, bir dönem FETÖ'nün sözcülüğünü üstlenen ve Saadet Partisi Ordu Belediye Başkanı adayı olarak girdiği 2019 yerel seçimlerinde memleketinde büyük bir hezimet yaşayan İdris Naim Şahin'in bu kez de İYİ Parti Ordu 1. Sıra milletvekili adayı yapılmasına çok sert tepki gösterdi.

KİMİ ATADIYSA FETÖ'CÜDÜR
"Yaşasın Atatür" diyerek tweet dizisine başlayan Çıray, "15 Temmuz hain kalkışması olmuştu. Özel Kuvvetler bombalanmıştı. TSK, Polis ve Adalet Teşkilâtı'ndaki FETÖ elemanlarının temizlenmesi gerekiyordu. Sayın Süleyman Soylu yeni İçişleri Bakanı. Ben de "FETÖ'yü Araştırma Komisyonu" üyesiydim.

Komisyon için ünlü ve deneyimli emekli edilmiş emniyet müdürlerimiz, generallerimize danışıyordum. "Emniyet'teki FETÖ'cüler nasıl temizlenir?" diye sordum. "İdris Naim Şahin kimleri vali, müdür, bürokrat olarak atadıysa tamamını görevden almakla başlanmalı" dediler" şeklinde ifade etti.

"İDRİS NAİM ŞAHİN'İ KABUL EDEMEM"
Ben de bunu Süleyman Soylu'ya sözlü ve yazılı ilettim. "Tetkik edin" dedim. Nitekim Sayın Soylu, sadece ben söyledim diye olmayabilir. Onları görevden aldı. Daha sonra İyi Parti'yi kurduk. Yönetimde birlikte olduğumuz Sayın Ümit Özdağ bana geldi ve dedi ki, "İdris Naim Şahin'i bizim parti Ordu Belediye Başkanı adayı yapıyor. Bunu kabul edemem." Haklıydı, birlikte direnerek, hatta "İstifa ederiz" diyerek adaylığını önledik. Bunu Genel Başkan'ın "yanıltılmış" olabileceğine bağladık.

ADAYLIĞINI ÖĞRENİNCE ŞOK OLDUM
Aytun Çıray şöyle devam etti: "Geldiğimiz noktada adaylığımı geri çekmeden önce bu şahsın Ordu 1. sıradan aday yapılacağını öğrendiğimde adeta şok oldum. Aynı suda niye iki kez yıkanılsın ki?!! Bunun üzerine nitekim Türk Polis Teşkilâtı'nın abide insanlarından, FETÖ kumpasları mağduru Emin Arslan bir tweet atarak İdris Naim Şahin ile ilgili olarak, "Emniyet teşkilâtının FETÖ'ye peşkeş çekildiği dönemin İçişleri Bakanı" diye yazdı. Şu anda İYİ Parti listelerine bakın. Elâzığ 1. sıra Fethullah'a "Allah dostu" diyen biri. Hatay'da genç, sporcu Gökhan Zan 2. sıraya konularak seçilmesinin önüne geçildi. Gaziantep 1. sıra adayı ise sosyal medya paylaşımlarında adeta uyuşturucu kullanıyormuş gibi küfürler eden biri. Peki ne yapılmak isteniyor?"

"SUS ZAMANI MI? DİYENLER..."
İYİ Parti'nin ağır toplarından biri olan Aytun Çıray, "Bu atamaları yapanların partinin zarar göreceğini bilmemeleri mümkün mü? Sözde temayül yoklaması ile tasfiye edilen liyakatlılar var. Acaba İYİ Parti zayıflatılmak veya tasfiye edilmek mi isteniyor? Asıl şu soruyu sorun bakalım: İyi Parti zarar gördüğünde kim kâr kim zarar eder? Bana "Sus, zamanı mı?" diyenlere sesleniyorum. Evet tam zamanı. Milletvekili aday listeleri kesinleşmedi. Düzeltme yapılırsa partimize bir şans ortaya çıkabilir. Bunu söylerken yanlış yorumları önlemek için yazayım: Ben asla aday değilim" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN