İyi Parti'de istifa depremi! Listeler verildi açıklamalar peş peşe geldi: "Hiçe sayıldık"

14 Mayıs seçimlerine kısa bir zaman kala milletvekili aday listelerinin açıklandığı 7'li koalisyonda istifa depremi devam ediyor. İyi Parti'den milletvekili adayı olarak duyurulan 28. Dönem Erzurum Milletvekili 6. sıra adayı Esra Akpınar ile Yalova'dan 3. sıra milletvekili adayı Elif Akyol Tosun partiden ve adaylıktan istifa etti. Akpınar, "Üç yıldır geceli gündüzlü ailemden, çocuklarımdan fedakârlık ederek emek verdiğim, ter akıttığım İyi Parti Genel Merkezi bunları görmezden gelmiştir." dedi. Öte yandan Kırklareli'de İYİ Parti 3'üncü sıra milletvekili adayı Hilmi Kahraman da adaylıktan istifa etti.

Giriş Tarihi 11 Nisan 2023, 10:39 Güncelleme 11 Nisan 2023, 14:42
İyi Parti’de istifa depremi! Listeler verildi açıklamalar peş peşe geldi: Hiçe sayıldık

İÇİNDEKİLER

Milletvekili aday listelerinin açıklanmasının ardından İYİ Parti'den istifa haberleri gelmeye devam ediyor.



İKİ İSİM DAHA İSTİFA ETTİ
28. Dönem Erzurum Milletvekili 6. sıra adayı Esra Akpınar ile Yalova'dan 3. sıra milletvekili adayı Elif Akyol Tosun, adaylıktan istifa ettiklerini duyurdu.




2018 seçimlerinde Yalova'dan İYİ Parti'den 2. sıra adayı olan Diş Hekimi Elif Akyol Tosun, 28. Dönem Yalova Milletvekili 3. sıra adayı olarak açıklanmıştı.

Tosun, bugün istifasını vererek hem partiden hem de milletvekili adaylığından istifa etiğinini duyurdu.

EMEK SARF EDENLER HİÇE SAYILDI
İstifa haberini sosyal medya üzerinden açıklayan Esra Akpınar verdiği emeğin karşılığını alamadığını dile getirdi. Görmezden gelindiğini belirten Akpınar, "En son yapılan temayül yoklamasında üyelerimizin oyları ile 6. sırada yer aldım. Bana oy veren herkese teşekkür ediyorum. Ancak siyasetin temel kuralı olan emek sarf edenlerin hiçe sayılma hastalığı maalesef bizde de kendini gösterdi."

"Üç yıldır geceli gündüzlü ailemden, çocuklarımdan fedakârlık ederek emek verdiğim, ter akıttığım İyi Parti Genel Merkezi bunları görmezden gelmiştir. Bundan dolayı, üç yıldır gösterdiğim gayretin, verdiğim emeğin, harcadığım maddi ve manevi varlığımın, çocuklarımdan, ailemden ayrı kalmanın, liderime, partime ve ilkelerine bağlılığımın karşılığının bu olmadığını belirterek milletvekili adaylığı listesinden istifa ediyorum." dedi.

BİR İSTİFA DAHA
Kırklareli'de İYİ Parti 3'üncü sıra milletvekili adayı Hilmi Kahraman, adaylıktan istifa etti.

Kırklareli'de İYİ Parti, milletvekili adaylığı için 1'inci sırada Türker Yörükçüoğlu, 2'nci sırada Sibel Pişkin ve 3'üncü sırada Hilmi Kahraman'ı gösterdi. Hilmi Kahraman, milletvekili adaylığından istifa ettiğini açıkladı. Kahraman, yazılı açıklamasında, "3 Mart'ta; bize adaylık konusunda dayatma yapılıyor deyip masadan kalkan iradenin, Kırklareli'de aday adayı dahi olmayan bir kişiyi aday olarak dayatması kabul edilemez ve doğru değil. Halkımıza, teşkilatlarımıza ve tüm adaylarımıza yapılan haksızlığa işaret etmek için İYİ Parti Kırklareli milletvekili adaylığımdan istifa ediyorum. Ülkemiz ve milletimiz için en hayırlısı ne ise onun olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN