Son dakika: Türkiye'de ilk! Togg tüm testleri başarıyla geçti: "Araç Tip Onay Belgesi" aldı

Yerli otomobil Togg'un, ilk anahtar teslimi Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a, ikinci anhatar teslimi Azerbyacan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e yapıldı. Teknolojisiyle yeni dönem araçları arasından sıyrılan Togg, bunu her platformda kanıtlamaya devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Togg, Avrupa Birliği Mevzuatıyla uyumlu tüm testlerden başarıyla geçti. Hatta, elektrikli araçların en önemli testi olan 'elektrikli araç güvenlik testinden' tek seferde geçti. Öyle ki Türkiye’de ilk defa bir binek otomobil Araç Tip Onay Belgesi almaya hak kazandı." açıklamasında bulundu.

Giriş Tarihi 05 Nisan 2023, 12:03 Güncelleme 05 Nisan 2023, 14:51
Son dakika: Türkiye’de ilk! Togg tüm testleri başarıyla geçti: Araç Tip Onay Belgesi aldı

İÇİNDEKİLER

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ankara'da Lokman Hekim Üniversitesi Sağlık ve İlaç Teknoloji Merkezi Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

TEK SEFERDE GEÇTİ!
Bakan Varank, Türkiye'de taş üstüne taş koyan kim varsa hep yanında durduklarını, durmaya da devam edeceklerini ifade ederek, bunun en güzel örneklerinden birinin de yerli ve milli araç Togg'un olduğunu dile getirdi.

Bütün karalamalara, kışkırtmalara ve kirli siyasete rağmen Togg'un artık yollarda olduğuna işaret eden Varank, şu değerlendirmede bulundu:
TOGG'a 177 bin ön sipariş geldi. Bu anca Türkiye'nin aracı olur Avrupa'ya açılamaz dedikleri TOGG Avrupa'ya uyumlu testlerden başarıyla geçti. Elektrikli araç güvenlik testinden tek seferde geçmeyi başardı.

Türkiye'de ilk binek otomobil araç TIP belgesi almaya hak kazandı.

ALİYEV'İN SÖZLERİ GURURLANDIRDI
Dün ikinci TOGG'u Azerbaycan'ın Cumhurbaşkanı Aliyev'e ulaştırdık. Aliyev'in bize söylediklerini bütün milletimiz duyabilseydi. Aliyev, "Biz Türkiye'nin ne kadar güçlü olduğunu biliyoruz, aslında bu ürettiğiniz araçta Türkiye'nin nerelere geldiğiniz dünyaya göstermesi açısından çok büyük proje sayın gardaşıma selamlarımı söyleyin, kendisine teşekkür ediyorum" dedi. İşte bundan gurur duymayacak bir insan olabilir mi?


"TOGG'U, HÜRJET İLE TAÇLANDIRACAĞIZ"
Togg'un bundan sonra da vatandaşlara teslimatının peyderpey devam edeceği bilgisini veren Varank, kendisinin de araç için başvuruda bulunduğunu ancak kurada çıkmadığını bildirdi.

Varank, kurada çıkmadığını sosyal medyadan duyurduğunda bazılarının "Tiyatro" dediğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:
"Gerçi çıktığını söyleseydim, bu sefer de 'Bak torpil yaptırmış' derlerdi. Bu kadar müzmin muhalifin, ülkesinin her başarısından rahatsız olan muhalefet partilerinin olduğu Türkiye'de inanın bir şeyler yapmak kolay değil. İşte Türkiye'nin gururu Togg ile 'Türkiye Yüzyılı'nın ilk fotoğrafları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. İnşallah Togg'u, yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydumuz İMECE'nin uzaya fırlatılması, E5000 yerli ve milli elektrikli lokomotifin ilk hareketi, yerli ve milli ilk jet uçağımız Hürjet'in ilk uçuşu ve daha nice yeni atılımlarla taçlandıracağız."

Söz konusu başarılı atılımlara 14 Mayıs'tan sonra da devam edeceklerini vurgulayan Varank, bu konudaki en büyük güvencenin gençlik olduğunu söyledi.

KILIÇDAROĞLU'NA HAMBURGER GÖNDERMESİ
Varank, görevi gereği ziyaret ettiği teknoparklarda gençlerin ortaya koyduğu çalışmalara birebir şahitlik ettiğini belirterek, şunları kaydetti:
"'Türkiye'den 2023 sonuna kadar en az 10 Turcorn çıkacak' dediğimizde bizimle dalga geçenler oldu. Bugün Türkiye'nin 6 'unicorn'u var. Sene sonuna kadar yeni 'unicorn'ların da sesleri gelmeye başlayacak. Birileri de Türkiye'de sürekli karamsarlık pompalamaya çalışıyor.

Bulunduğumuz üniversitenin hemen 10 metre karşısında CHP'nin Genel Merkezi var. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, birkaç ay önce New York'a 'teknoloji görmeye' gittiğini söyledi. Sonra hamburger yiyip geri döndü. Sayın Kılıçdaroğlu'nun teknoloji görmek için New York'a kadar gitmesine gerek yoktu.

Ben kendisine tavsiye ediyorum, teknoloji görmek istiyorsa gençlerin başarılarını, heyecanını görmek istiyorsa New York'a gitmesine gerek yok, 10 metre kapısının önünde burada TEKMER'e girsin, neler yapılıyor, sağlık alanında hangi araştırmalar var, bunlara şahitlik edebilir."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN