Son dakika: Hatay’daki 'Rönesans' rezidansının mimarı yurt dışına kaçarken yakalanmıştı! Mehmet Yaşar Coşkun tutuklandı

Son dakika haberi... Hatay’da 250 konutlu 'Rönesans Rezidans' çifte depremin ardından yerle bir oldu. Yüzlerce kişinin enkaz altında kaldığı rezidansta başlayan arama kurtarma çalışmaları, canla başla devam ediyor. Rezidansın mimarı Mimar Mehmet Yaşar Coşkun yurt dışına kaçmak isterken İstanbul Havalimanı’nda yakalandı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada şüphelinin yakalanarak Karadağ'a çıkışının engellendiği aktarıldı. Rezidansı yapan 'Antis' yapının sahibi Coşkun kardeşlerin tüm paralarını Karadağ’a taşıdıkları öğrenildi. Mehmet Yaşar Coşkun'un yurt dışına kaçmak isterken yakalanma anına ilişkin görüntüleri ortaya çıktı. Kaçmaya çalışırken yakalanan Mehmet Yaşar Coşkun tutuklandı.

Giriş Tarihi 10 Şubat 2023, 17:46 Güncelleme 11 Şubat 2023, 21:52
Son dakika: Hatay’daki ’Rönesans’ rezidansının mimarı yurt dışına kaçarken yakalanmıştı! Mehmet Yaşar Coşkun tutuklandı

İÇİNDEKİLER

Depremin vurduğu Hatay Antakya'daki en lüks yapılardan biri olarak gösterilen ve Antis Yapı tarafından 2012 yılında yapımı tamamlanan Rönesans Rezidans depremden sonra yerle bir oldu.

12 katlı 250 konutun yerle bir olduğu yapıdaki daireler yaklaşık 1.5 milyon lira ile 3 milyon lira arasında satışa sunuluyordu. Hüseyin Yalçın Coşkun'un 2017 yılında şirketleri Antis Yapı'nın merkezini taşıdıkları Karadağ'da olduğu iddia edildi.

KAÇMA HAZIRLIĞINDA İSTİHBARATI
Rezidansın yerle bir olması üzerine Coşkun kardeşler hakkında soruşturma başlatılarak yakalama kararı verildi. Soruşturma birimleri, mimar Mehmet Yaşar Coşkun'un yurt dışına çıkış hazırlığında olduğu yönünde istihbari bilgi edindi.

HAVALİMANINDA YAKALANDI
Hatay'daki Rönesans Rezidans İnşaat'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, yanına aldığı paralar ile yurt dışına kaçacağı iddiasıyla yakalanarak gözaltına alındı. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Hatay'daki Rönesans Rezidans İnşaat'ın müteahhidi olduğu iddiasıyla şüpheli Mehmet Yaşar Coşkun hakkında ihbar geldiği, şüphelinin paralarla birlikte yurt dışına kaçmak için İstanbul Havalimanı'na geldiği yönünde ihbar geldiği ve şüphelinin yakalanarak Karadağ'a çıkışının engellendiği aktarıldı.

TUTUKLANDI
Hatay'da depremde yıkılan Rönesans Rezidans'ın yurt dışına kaçmaya çalışırken İstanbul Havalimanı'nda yakalanan müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, tutuklandı.

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla dün İstanbul Havalimanında gözaltına alınan Coşkun'un emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Gaziosmanpaşa Adliyesinin İstanbul Havalimanı'nda bulunan ek hizmet binasında Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi yoluyla nöbetçi savcılıkta ifadesi alınan Coşkun'un tutuklanmasına karar verildi.

İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
Yapmış olduğu binanın yıkılmasında kusurunun olup olmadığının ancak bilirkişi incelemesinden sonra ortaya çıkacağını söyledi. Coşkun, "Karadağ ülkesinde yapmış olduğumuz binaların tapularını vermek amacıyla Karadağ ülkesine gidiyordum" diyerek kaçma gibi bir düşüncesinin söz konusu olmadığını öne sürdü.

"BİZİM BİNAMIZ SADECE YAN YATTI ÇÖKMEDİ"
Suçlanmasına neden olan ve yerle bir olan Rönesans Rezidans isimli bina için, "Sadece yan yatmıştır. Usule ve fenne uygun olarak yapılmayan binalar depremden sonra tuzla buz olmuştur, çökmüştür. Bizim binamız sadece yan yatmıştır. Herhangi bir çökme olmamıştır. Bu kadar büyük bir depreme ve yan yatmasına rağmen bina dağılmamış ve ana iskeleti sağlam kalmıştır. Bu da binanın sağlam yapıldığını göstermektedir. Bu aşamada tutuksuz yargılanmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

O REZİDANSTA 20 DAİRESİ VARMIŞ
Coşkun'un avukatının yaptığı savunmada ise söz konusu rezidansta müvekkilinin de 20 dairesi olduğunu, kendisinin de yakınlarının bu rezidansın yıkılması sonucu hayatını kaybettiği savunmasında bulundu. Coşkun'un avukatı müvekkilinin yurt dışına çıkmak üzereyken yanında bulunan 200 bin liranın müvekkilinin maddi durumu göz önünde bulundurulduğunda çok yüklü bir miktar olmadığını da savunmasına ekledi.

Hatay'da depremde yıkılan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, üzerinde bir miktar parayla dün Karadağ'a gitmek üzereyken İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı.

Rönesans rezidansın sahipleri Coşkun kardeşlerin tüm kazançlarını Karadağ'a taşıdığı ve şirketlere ait tüm site ve sosyal medya hesaplarını kapattıkları belirtildi.

"CENNETTEN BİR KARE"
2013 yılında tamamlandığı belirtilen, 250 daireli ve 12 katlı Rönesans Rezidans, deprem sırasında havuzun bulunduğu bölgeye doğru devrildiği, sokaktaki başka binaya da hasar verdiği objektife yansıdı.

2013 yılında fotoğrafları, "Cennetten bir kare, Rönesans Rezidans" diye basında paylaşılan yapının mimarı ve müteahhiti hakkında soruşturma başaltılmıştı.

ENKAZDAN ÇIKARDILAR
Rönesans Rezidansının enkazında arama kurtarma çalışması yürüten ekipler, yıkıntıların arasından ses geldiğini belirledi.

Ekiplerin ulaştığı 42 yaşındaki Fatma Karadeniz, 80 saat sonra sağ çıkarıldı. Kurtarma ekipleri sevinç yaşadı.

Erzurum Arama ve Kurtarma Timi, diğer ekiplerle ses aldıkları 13 katlı Rönesans Rezidans Sitesi'nin enkazında uzun uğraşlar sonucu 9 yaşındaki Ege Yılmaz'ı 72 saat sonra demir ve beton yığınlarının arasından çıkarmıştı.

İŞTE RÖNESANS REZİDANSI YAPAN FİRMA ANTİS YAPI'NIN DEPREM SONRASI KAPATILAN İNTERNET SİTESİNDE YER ALANLAR