Erdoğan’dan Terörsüz Türkiye mesajı: Coğrafyamızda farklı bir rüzgar esecek
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri’ne katıldı. Programda önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitleri rahmetle andı. Girne açıklarında meydana gelen feribot kazasına da değinen Erdoğan, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek, kazanın nedenlerinin ortaya çıkarılması ve ihmali bulunanlardan hesap sorulması için KKTC makamlarıyla iş birliği içinde gerekli adımların atılacağını söyledi. Erdoğan, Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin de “Terör meselesini kalıcı bir biçimde çözmek için önemli bir mesafe aldık” mesajını verdi.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında düzenlenen Özel Program'da önemli açıklamalarda bulundu. Girne açıklarında meydana gelen feribot kazasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, kazanın kendilerini derinden üzdüğünü belirterek olayın nedenlerinin ortaya çıkarılması ve ihmali bulunanlardan hesap sorulması için KKTC makamlarıyla iş birliği içinde gerekli adımların atılacağını söyledi. Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla verdiği mesajda ise Türkiye'nin tarihî mücadelesine dikkat çekerek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Terör meselesinin kalıcı şekilde çözülmesi için önemli mesafe alındığını belirten Erdoğan, "İhtiyacımız olan büyük Türkiye mutabakatıdır" dedi.
GİRNE'DEKİ KAZA İÇİN KKTC İLE ORTAK ADIM
Başkan Erdoğan, konuşmasının başında Girne açıklarında meydana gelen feribot kazasına değindi.
Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:
"Bugün maalesef Girne'den hepimizi derinden üzen bir kaza haberi aldık. Sözlerimin hemen başında, Girne açıklarında yaşanan feribot kazasında vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyor; sağ olarak kurtulan kardeşlerimize ise geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Kazanın nedenlerinin tespiti ve ihmali olan varsa sorumlulardan hesap sorulması için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti makamlarıyla iş birliği içinde gerekli adımların atılmasını sağlayacağız. Rabbim milletimizi ve Kıbrıs Türkü kardeşlerimizi her türlü kazadan ve beladan muhafaza eylesin."
ŞEHİTLERİ VE MİLLÎ MÜCADELE KAHRAMANLARINI ANDI
Milletin her bir ferdinin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı tebrik eden Erdoğan, programda mesajları dinletilen askerleri de kutladı.
Erdoğan, "Bu anlamlı günde sizlerin huzurunda, 104 sene önce milletimizi büyük zaferle buluşturan kahraman ordumuzun Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, Polatlı'dan top seslerinin geldiği günlerde bile milletin emanetine sahip çıkan Meclisimizin vatanperver üyelerini, Millî Mücadele'de toprağa düşenler başta olmak üzere vatanımız, bayrağımız ve bağımsızlığımız için canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yâd ediyorum." dedi.

"30 AĞUSTOS İŞGALCİLERİN HÜSRAN, MİLLETİMİZİN BAYRAM GÜNÜDÜR"
Büyük Taarruz'un Millî Mücadele'nin son ve belirleyici aşamalarından biri olduğunu vurgulayan Erdoğan, 26 Ağustos 1922 sabahı Afyon Kocatepe'den başlatılan taarruzun, Gazi Mustafa Kemal'in komutasında dört gün süren çarpışmaların ardından Dumlupınar'da kesin zaferle sonuçlandığını hatırlattı.
Erdoğan şöyle konuştu:
"30 Ağustos günü milletimiz, kendisine kefen biçen müstevlilerin heveslerini kursaklarında bırakmış, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolu açmıştır. Milletimiz, türlü yokluk ve imkânsızlığa rağmen kazandığı bu zaferle, 1071 Malazgirt Zaferi'nden beri kendisine vatan kılınan toprakların Türk yurdu ve İslam toprağı olduğunu tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir.
30 Ağustos, Türk milletini Anadolu'dan atmak, şayet güçleri yetseydi kökümüzü kazımak isteyen işgalcilerin hüsran, milletimizin ise bayram günüdür."
ATATÜRK'ÜN DUMLUPINAR SÖZLERİNİ HATIRLATTI
Başkan Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Büyük Zafer'in ikinci yılında Dumlupınar'da yaptığı konuşmadan da bölümler aktardı.
Erdoğan, Atatürk'ün şu sözlerini hatırlattı:
"Hiç şüphe etmemelidir ki yeni Türk devletinin, genç Türk Cumhuriyeti'nin temeli burada sağlamlaştırıldı. Ebedî hayatı burada taçlandırıldı. Bu sahada akan Türk kanları, bu semada uçuşan şehit ruhları devletimizin ve Cumhuriyetimizin ebedî muhafızlarıdır."
Erdoğan, yalnızca Dumlupınar'daki Şehit Asker Abidesi'nin değil, asırlardır bu topraklarda ödenen bedellerin de Türk milletinin bağımsızlığı söz konusu olduğunda neleri göze alabileceğinin göstergesi olduğunu söyledi.

"TARİHİYLE, MÜCADELESİYLE BÜYÜK BİR MİLLETİZ"
Türkiye'nin tarih boyunca ağır bedeller ödeyerek bugünlere geldiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:
"Zaferler silsilemize bakınca şunu görüyoruz: Tarihiyle, mücadelesiyle büyük bir milletiz. Geçmişteki tüm devletlerimiz gibi Türkiye'yi de her evden bir yiğidi toprağa vererek kurduk. İstiklalimizi, yüzyıllardır kınalı kuzularını dualarla cepheye uğurlayan analarımızın fedakârlığıyla kazandık.
Kendi bileğimizin gücüne inanarak, gerektiğinde aynı hilal uğruna can vererek bin yıldır böyle ayakta kaldık."
"BİZİ TANIMAK İSTEYENLER TARİHE BAKSIN"
Türkiye'yi ve Türk milletinin mücadele azmini anlamak isteyenlerin tarihe bakması gerektiğini belirten Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:
"Bugün bir kez daha altını çiziyorum; bizi tanımak isteyenler Malazgirt'e, Çanakkale'ye baksınlar. Bu ülkenin hangi şartlar altında kurulduğunu anlamak isteyenler Millî Mücadele'ye, Nene Hatunlara, Kara Fatmalara, Sütçü İmamlara baksın. 15 Temmuz'a, Fırat Kalkanı'na baksın.
Ecdadımızın heybeti mâruf-u cihandır. Fıtrat değişir sanma, bu kan yine o kandır."

"SINIRLAR ÜLKELERİ AYIRABİLİR AMA KALPLERİ AYIRAMAZ"
Başkan Erdoğan, Türkiye'nin gönül ve kültür coğrafyasıyla ilişkilerini daha da güçlendireceğini söyledi.
"Sınırlar ülkeleri fiziken ayırabilir ama kalpleri ayıramaz. Bilhassa asırlardır aynı kıbleye yönelen, aynı Peygamber'e gönül düşüren kardeşler arasına hudut çizilemez. Gönül ve kültür coğrafyamızla iş birliğimizi güçlendirmeye kararlılıkla devam edeceğiz." diyen Erdoğan, bölgenin tarihî bir süreçten geçtiğine işaret etti.
TERÖRSÜZ TÜRKİYE MESAJI: ÖNEMLİ MESAFE ALDIK
İki yıl önce yaptığı "iç cepheyi tahkim etme" çağrısını hatırlatan Erdoğan, Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katkılarıyla yeni bir dönemin kapılarının aralandığını belirtti.
Erdoğan, "Terör meselesini kalıcı bir biçimde çözmek için önemli bir mesafe aldık." ifadelerini kullandı.
"TERÖR DEFTERLERİ KAPANDIKÇA FARKLI BİR RÜZGÂR ESECEK"
Bölgedeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye üzerinden dikkat çeken mesajlar verdi:
"Geçtiğimiz günlerde Suriye'de olduğu gibi terör defterleri kapandıkça umutlar büyüyecek, coğrafyamızda farklı bir rüzgâr esmeye başlayacak.
Nasıl on, on beş sene önce söylediklerimiz Cenab-ı Allah'ın yardımıyla bugün tek tek gerçeğe dönüşüyorsa bugün söylediklerimizin de çok uzak olmayan bir vakitte gerçekleştiğine inşallah hep beraber şahitlik edeceğiz."
"TARİHE YENİ BİR ALTIN SAYFA YAZMA FIRSATI YAKALADIK"
Türkiye'nin ve bölgedeki kardeş halkların büyük sıkıntıların ardından önemli bir fırsat yakaladığını belirten Erdoğan, bu imkânın heba edilmesine izin vermeyeceklerini söyledi.
Erdoğan, "Gerek millet gerekse bölgedeki kardeş halklar olarak büyük sıkıntıların ardından tarihe yeni bir altın sayfa yazma fırsatı yakalamış durumdayız. Allah'ın izniyle bu fırsatın kaçmasına müsaade etmeyeceğiz." dedi.

"İHTİYACIMIZ OLAN BÜYÜK TÜRKİYE MUTABAKATIDIR"
Konuşmasının sonunda birlik ve beraberlik çağrısı yapan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bunun için en büyük ihtiyacımız birliktir, beraberliktir. Siyasi görüşümüz, kökenimiz farklı olsa dahi 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' şiarımız etrafında kenetlenmektir.
İhtiyacımız olan büyük Türkiye mutabakatıdır. Ben milletimizin, tarihin bizi çağırdığı ufuklara doğru gür bir ırmak misali, önüne çıkan bentleri yıkarak akacağına yürekten inanıyorum."
Ersin Tatar'dan açıklama
Başkan Erdoğan Şanghay Zirvesi için Bişkek’e gidiyor