Dilan Polat hakkında flaş karar! Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yatırılacak: İntihar riski | Dikkat çeken 3 ay detay

Son dakika haberleri... Kasım ayında tutuklanan ve cezaevinde kendisine zarar veren Dilan Polat'ın Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesine yatırılacağı ortaya çıktı. Raporda Dilan Polat için, "intihar riski tespit edildi" ifadelerine yer verildi. Peki Dilan Polat Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları'nda ne kadar kalacak? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 27 Mayıs 2024, 16:14 Güncelleme 28 Mayıs 2024, 14:45
Dilan Polat hakkında flaş karar! Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne yatırılacak: İntihar riski | Dikkat çeken 3 ay detay

İÇİNDEKİLER

Kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlamasıyla geçtiğimiz sene kasım ayında tutuklanan Dilan Polat'ın cezaevinde intihar girişiminde bulunduğu için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinde tedavi göreceği öğrenildi.

3 AY TEDAVİ GÖRECEK
Uzun zamandır cezaevinde bulunan Dilan Polat, geçtiğimiz günlerde sinir krizi geçirerek kendisini yaraladı. Polat'ın vücudunda kesik ve morluklar oluştuğu öğrenen avukatları, tahliye talebinde bulundu.

TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ
Ancak Polat için istenen talep reddedildi. Gelişmelerin ardından avukatlar Polat'ın tahliyesi için bir kez daha talepte bulundu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı da Dilan Polat'ın Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar verdi.

1, 5 SAAT TAHLİL YAPTIRDI
Marmara Cezaevinde tutuklu olan Dilan Polat, kararın ardından geçtiğimiz hafta jandarma ekipleri tarafından Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na götürüldü ve 1,5 saat tahlil yaptırdı. Adli Tıp Kurumu'ndan çıkan rapor Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaştı. Raporda Dilan Polat'ın 3 ay Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları'nda tedavi görmesine karar verildi.

RAPORDA DİKKAT ÇEKEN DETAY
Savcılığa ulaşan raporda Polat için "Suisid (intihar) riski tespit edildi" ifadesi yer alıyor.

5 KASIM'DAN BU YANA TUTUKLU

"Kara para aklama" ve "vergi kaçakçılığı" suçlamasıyla 5 Kasım'da eşi Engin Polat ile birlikte tutuklanan Dilan Polat'ın cezaevinde intihar edeceğine yönelik iddialar geçtiğimiz günlerde ortaya atılmıştı.

İNTİHAR İDDİALARI GÜNDEM OLMUŞTU

Polat'ın eşiyle yaptığı telefon görüşmesinde "İntihar edeceğim Engin" dediği ve bunun üzerine cezaevi yönetiminin önlem aldığı öne sürülmüştü.

Polat çiftinin avukatı olduğunu belirten Osman Eryiğit'ten iddialara yönelik açıklama gelmişti. Eryiğit, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Polat'ın güçsüz olduğuna, intihar edeceğine dair yapılan manipülasyonlara itibar edilmemesini istemişti.