2 gün sonrası için uzmanlar uyardı! Kışlıkları erken kaldırdık! "8-9 dereceye kadar..."

Ülke genelinde mevsim normalleri dışında seyreden hava sıcaklıkları, vatandaşları tekrar kışlık kıyafetlere yönlendiriyor. Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte yazlık kıyafetlerini çıkaran pek çok kişi, beklenmedik soğuk havalar nedeniyle kışlıklarını tekrar gün yüzüne çıkartmak zorunda kalacak. Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen'in açıklamalarına göre, yakın zamanda yaşanan mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıkların ardından, hava sıcaklıkları bu kez ortalamanın altına düşecek.

Giriş Tarihi 19 Nisan 2024, 17:23 Güncelleme 20 Nisan 2024, 10:50
2 gün sonrası için uzmanlar uyardı! Kışlıkları erken kaldırdık! 8-9 dereceye kadar...

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji kaynaklarından gelen son uyarıya göre, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava koşullarının yerini kış soğuklarına bırakacağı bildirildi.

Meteoroloji kaynaklarından gelen yeni uyarıya göre, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava koşulları artık yerini kış soğuklarına bırakacak. Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, bu konuda vatandaşları uyarmak için önemli bilgiler paylaştı.

8-9 DERECEYE KADAR İNECEK

Şen'in verdiği bilgilere göre, Perşembe gününden itibaren başlayacak olan yağışlarla birlikte ülke genelinde sıcaklık düşüşü yaşanacak.

Özellikle Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde sıcaklık değerlerinin belirgin şekilde düşmesi bekleniyor. Bu düşüşle birlikte sıcaklık değerlerinin ortalamanın altına inerek 8-9 dereceye kadar gerilemesi öngörülüyor.

SALI GÜNÜNE KADAR DEVAM EDECEK

Salı gününe kadar devam eden sıcak hava dalgasının yerini soğuk ve yağışlı bir havanın alacağı ifade ediliyor. Bu durum, vatandaşların Salı günü yazlık kıyafetlerle dolaşırken tekrar kışlık giysilere yönelmelerini gerektirecek.