YRP'nin "AK Parti'ye kaybettirme" siyaseti PKK'ya umut oldu! Elebaşı Murat Karayılan zehir saçtı: "Urfa’nın her yerinde sonuç alacağız"

Yeniden Refah Partisi'nin "AK Parti'ye büyükşehirleri kaybettirme" siyaseti PKK'yı umutlandırdı. Kandil'in zehirli yılanı Murat Karayılan "Urfa’nın her yerinde sonuç alma imkanı var" diyerek DEM Parti'ye 'birlik' çağrısı yaptı. Mütedeyyin Kürt seçmenin oylarına ipotek koymaya niyetlenen elebaşı Karayılan "iktidara oy veren herkes günahkardır" şeklinde skandal sözler sarf etti. Bilindiği üzere YRP, 'bir bölen' tutumu sergileyip AK Parti'ye kaybettirmek için mesai harcıyor. YRP'nin Şanlıurfa adayı Kasım Gülpınar'ın ise “HDP’lilerle çalışmazsam en adiyim. Bunlarla (AK Parti) hesaplaşmam lazım” beyanatları mevcut.

Giriş Tarihi 28 Mart 2024, 15:57 Güncelleme 07 Nisan 2024, 13:21
YRP’nin AK Parti’ye kaybettirme siyaseti PKK’ya umut oldu! Elebaşı Murat Karayılan zehir saçtı: Urfa’nın her yerinde sonuç alacağız

İÇİNDEKİLER

Kandil'deki terör baronları yerel seçimlere günler kala inlerinden zehir saçmaya devam ediyor.

PKK elebaşı Bese Hozat'ın "Türkiye sermayesinin çeyreği İstanbul'da" diyerek DEM'e "Ekrem İmamoğlu'na oy verin kazançlı çıkarsınız" çağrısı yapmasının etkileri sürerken Kandil'in zehirli yılanı Murat Karayılan seçim öncesi sahneye çıktı.

Saklandığı inden başını çıkaran Karayılan, "yerel seçimlerin siyasetin belirlenmesinde önemli bir rolü" var diyerek CHP - DEM ittifakına önem atfetti.
PKK elebaşı Murat Karayılan


YRP'NİN 'AK PARTİ'YE KAYBETTİRME' SİYASETİ PKK'YI UMUTLANDIRDI

Yeniden Refah Partisi'nin "AK Parti'ye kaybettirme" siyasetinden umutlanan PKK elebaşı Murat Karayılan,"Urfa merkez de dahil olmak üzere Birecik'ten Siverek'e kadar Urfa'nın her yerinde sonuç alma imkanı vardır. Bunun için bu kutsal topraklar üzerinde yaşayan herkesin, ister Kürt olsun, ister Arap olsun, ister Türkmen olsun şehrine ve geleceğine sahip çıkması gerekmektedir" dedi.

Karayılan şu ifadeleri kullandı;

Çağrım Urfa'nın değerli yurtseverlerine, Kürt kadınlarına, Kürt gençlerine ve emekçilerinedir: Bu dönemde çok daha duyarlı olun; çok daha güçlü hareket edin. Her ne kadar az bir zaman kalmış olsa da başarıya inanın ve ona göre çaba sarf edin. Umut ediyoruz ki bu sefer Urfa'da yurtseverlik ve demokrasi kazanacaktır. Artık yurtseverler adaylar gerçekten sonuç alacak ve bu biçimde Urfa yöresinde de özgürlük ve demokrasi mücadelesinde bir yükseliş yaşanacaktır.



MÜTEDEYYİN KÜRT SEÇMENİ MANİPLE ÇABASI

Şanlıurfa'da AK Parti'ye oy veren mütedeyyin seçmeni manipüle etmeye çalışan Kandil'in Karayılan'ı "Şimdiye kadar Kürt kimliğini ve demokratik değerleri temsil edenlere oy vermeyip de iktidara oy veren herkes bilmeli ki; zalim ve hırsızlarla işbirliği, insanı günahkar eder. Böyle olmamalı. İnsan yurtseverliğine sahip çıkmalı" dedi.
Kasım Gülpınar ve Fatih Erbakan


YRP'NİN 'BİR BÖLEN' TUTUMU VE AK PARTİ'YE KAYBETTİRME HEVESİ...

Bilindiği üzere Yeniden Refah Partisi İstanbul'da olduğu gibi Şanlıurfa'da da 'bir bölen' tutumu sergileyip AK Parti'ye kaybettirmek için mesai harcıyor. Fatih Erbakan, AK Parti'nin oylarını bölmek için AK Parti'den istifa eden Kasım Gülpınar'ı Şanlıurfa'da aday gösterdi.

KASIM GÜLPINAR: "HDP'LİLERLE ÇALIŞMAZSAM EN ADİYİM"

Kasım Gürpınar'ın ise sözde kızgınlıkla DEM Partiye çalışmak istediği, sosyal medyaya düşen bir ses kaydıyla ortaya çıktı. Gülpınar bu kayıtta "HDP'lilerle çalışmazsam en adiyim. Bunlarla hesaplaşmam lazım" ifadesini kullandığı ortaya çıktı.


KARAYILAN'IN İMAMOĞLU'NA ALAN AÇMA ÇABASI

Öte yandan Murat Karayılan'ın Ekrem İmamoğlu ve CHP - DEM ittifakına alan açmak için İstanbul'daki seçim sürecine ilişkin açıklama yapmaması dikkatlerden kaçmadı.

Bilindiği üzere daha önce PKK elebaşı Mustafa Karasu 'ittifakı güçlendirin' talimatı verip Başak Demirtaş'a el çektirerek İmamoğlu'na alan açmıştı.

Bir başka elebaşı Bese Hozat ise önce "İstanbul seçimlerine müdahale ediyoruz" çıkışında bulundu sonra da "Türkiye sermayesinin çeyreği İstanbul'da" diyerek DEM'e "Ekrem İmamoğlu'na oy verin kazançlı çıkarsınız" çağrısı yaptı.