Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum algı peşinde koşan İmamoğlu ve trolünü perişan etti: Biz onlar gibi kuleler dizmiyoruz

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, katıldığı bir Youtube yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun engellendiği yönündeki iddiasına ilişkin de konuşan Kurum, "İstanbul'un 7 milyar dolar kaynağı var.' diyorum. Madem biz engelledik, yaptırmadık, önüne taş koyduk; bu 7 milyar dolar kaynak nerede? Biz onlar gibi kuleler dizmiyoruz balya balya, kusura bakmasınlar." dedi. Kurum, 'Kanal İstanbul' projesiyle ilgili de merak edilenleri açıklarken, algı peşinde koşarak kendini hedef alan Murat Ongun'a da yanıt verdi.

Giriş Tarihi 19 Mart 2024, 10:29 Güncelleme 19 Mart 2024, 14:40
Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum algı peşinde koşan İmamoğlu ve trolünü perişan etti: Biz onlar gibi kuleler dizmiyoruz

İÇİNDEKİLER

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Cüneyt Özdemir'in YouTube yayınına konuk oldu.

Kurum, Youtube yayınında gündeme ilişkin birçok soruyu yanıtladı.

İSTANBUL'UN KAYNAKLARI YETERLİ
İstanbul'un kaynaklarının bu kente yeter düzeyde olduğunu belirten Kurum, "Eğer bunu kullanırsan, İstanbul'a harcarsan yapamayacağın hiçbir şey yok. Bizim bütün vaatlerimizin, ulaşım, sosyal yardım, kentsel dönüşüm, otopark, hepsi 58 milyar dolar. İBB'nin bütçesi yıllık 7 milyar dolar. 5 yılda 35 milyar dolar eder. Bu paranın yüzde 70'ini yatırıma ayırırsanız, reklama, algıya değil, yatırıma ayırırsanız, yaklaşık yarısı zaten kendi bütçesinden çıkıyor. Diğer taraftan kalan işle alakalı biz diyoruz ki bütçeyi iki katına çıkaracağız." diye konuştu.

ÖNCELİĞİMİZ KANAL İSTANBUL DEĞİL
Murat Kurum, İmamoğlu'nun seçim çalışmaları öncesinde algı oyununa soyunarak 'Kanal İstanbul' projesine yönelik sarf ettiği sözlere ilişkin net bir yanıt verdi.

Kurum, Kanal İstanbul projesinin şu an İstanbul'un gündeminde olmadığını, önceliklerinin deprem, ulaşım, sosyal yardımlar ve gençlerin geleceği olduğunu ifade etti.

İSTANBUL'UN ÖNÜNDEKİ TEK ENGEL: İMAMOĞLU
İmamoğlu'nun engellendiği yönündeki iddiasına ilişkin Kurum, şöyle konuştu:

"İstanbul'un önündeki engel Ekrem İmamoğlu'dur. Bırakın engellemeyi, İstanbul'un önündeki engel kendisidir. Engellenmişse madem 'İstanbul'un 7 milyar dolar kaynağı var.' diyorum. Madem biz engelledik, yaptırmadık, önüne taş koyduk; bu 7 milyar dolar kaynak nerede? Biz onlar gibi kuleler dizmiyoruz balya balya, kusura bakmasınlar. Ben, '7 milyar dolarla 5 senede bunları yapabilirim.' diyorum. Bu kaynak nerede? Borcu çıkmış 2,3 milyar dolardan 4 küsur milyar dolara. 'Engelleniyorum.' dediği yerde devlet bütçesini katbekat arttırmış. 6-7 kat arttırmışız 2018'den bugüne tıkır tıkır günü gününe ödemişiz parasını. Ya hep aynı siyaset, aynı ifadeler. Rakibimiz mazeret siyaseti yaparak, vurdumduymazlığının, tembelliğinin, ihmalkarlığının üstünü örtmeye çalışıyor."

"İSTANBUL BELEDİYESİNİ RANT OLARAK GÖRMEYECEĞİZ"
Beltur, İSPARK, İSKİ gibi İBB iştiraki şirketlerin zarar ettiğini söyleyen Kurum, "Öncelikle biz İstanbul Belediyesini rant olarak görmeyeceğiz. Kaynaklarını kendi içinde, iştirakleriyle bütçesini arttırarak, yurt dışı fonlarıyla, ilgili bakanlıklarımızla uyum içerisinde, onlarla yarışarak, onlara laf yetiştirerek değil, uyum içerisinde çalışacağız ve İstanbul'a hizmet edeceğiz. İstanbul Belediye Başkanı'ndan beklenen bu." dedi.

ÇEŞMEDEN SU İÇİLEBİLECEK
İstanbul'u çeşmeden su içilebilecek hale getireceklerini söyleyen Kurum, mevcut kapasiteyi yüzde 21 arttıracaklarını, içme suyu barajları ve arıtma tesisleri yapacaklarını anlattı.

TAKSİ SORUNU ÇÖZÜLECEK
Kurum, İstanbul'da taksiyi tek merkezden yöneterek, bu sorunu da çözeceklerini söyledi.

HER İLÇEYE HAYVAN BAKIM MERKEZİ
Sokak hayvanlarına ilişkin de çözüm ortaya koymak zorunda olduklarını dile getiren Kurum, her ilçeye hayvan bakım merkezi yapacaklarını, İstanbul'un iki yakasına kurulacak büyük tesislerle de hayvan yaşam alanları oluşturacaklarını kaydetti.

Dijital beyaz masayla birlikte İstanbulluların tüm sorunlarını dijital ortamda iletebileceklerini ifade eden Kurum, sorunların çözümünü de bizzat kendisinin takip edeceğini belirtti.

MURAT ONGUN'A TEPKİ: VASFI NEDİR?
Sosyal medya hesabından "Madem şeffaflar neden hala açıklamıyorlar mal varlıklarını" diyerek algı operasyonu yürüten Murat Ongun'a tepki gösteren Kurum, "Onun vasfı nedir? O da eş başkan gibi hareket ediyor da. Onun vasfını bilmiyoruz. O bizim muhatapımız değil, işine baksın." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Kurum, İmamoğlu'na da tepki göstererek "Toplamda 46 kilometresini bizim tamamladığımız, 17,88'ini kendisinin yaptığı metro var. 17 kilometre metro yaparak İstanbul'daki trafik sorunu çözülmez. Metro yapacağız. Her ilçeye metro gidecek, Silivri'ye metrobüs gidecek.O otobüslerimiz, metrobülerimiz her yıl yenilenmesi lazım. Oradaki liyakatli ekiplerin otobüslerin bakımını anbean takip etmesi lazım. Metrobüs duraklarındaki o çilenin bitmesi, metro duraklarındaki o eziyetin artık son bulması lazım." dedi.

Murat Ongun ve Ekrem İmamoğlu

'YOK ÖYLE YAĞMA'
İmamoğlu'nun İstanbullulara hizmet etmek yerine başka işlerle uğraştığını ifade eden Kurum, "Beni o metro durağında göreceksiniz, öbür metrobüs durağında göreceksiniz, orada bir sorun olacak da ben Saraçhane'deki koltuğumda oturacağım veya menfaatim için Ankara'da miting yapacağım. Yok öyle yağma ya. Yani İstanbullu eziyet çekecek ben de onu görmezden geleceğim, tatile gideceğim. Olmaz. Bu anlayışla olmaz. O yüzden 31 Mart'ta milletimiz sandıkta bu tercihi yapacaktır. Yani iş yapanla yapmayanı, eser üretenle üretmeyeni net bir şekilde ayıracaktır." şeklinde konuştu.

ULAŞIM SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ
Murat Kurum, trafik sorununun çözümüne ilişkin de şunları söyledi:

"Şu anki 340 kilometre metro hattını 5 yılda 650 kilometreye çıkaracağız. İki yakaya iki tünel yapacağız ki bu tünellerle birlikte o 122 kilometrelik tüneli birbirine bağlayıp alternatif yol güzergahları koyacağız. Lojistik köyler yapıp, şehrin içindeki ağır vasıta, kamyon trafiğini, yine otobüs trafiğini şehrin kuzeyine alacağız. İki otogarımızı şehrin kuzeyine taşıyarak, metro hatlarıyla birlikte şehrin içine bağlayacağız. Bisiklet yolları yapacağız. 250 bin araçlık otopark yapacağız. İSPARK zarar ediyor. İSPARK'a yüzde 25 indirim yapacağız. Evinin önüne park eden vatandaşımızdan ücret almayacağız, İSPARK da zarar etmeyecek. Bir kere liyakatli ekiple çalışacağız. İBB kimsenin arka bahçesi olmayacak. Liyakatli ekip kimse, orada o işi yapacak en iyi arkadaşımız kimse, o arkadaş gelecek, görevini yapacak."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN