İYİ Parti-CHP geriliminde yeni perde | İYİ Parti İBB adayı Buğra Kavuncu'dan kendisini 'metro fatihi' ilan eden Ekrem İmamoğlu'na: Abartma

Son dakika haberleri... Müstakil seçim kararının ardından İYİ Parti ve CHP arasında yaşanan gerilimde sular durulmuyor. CHP'li Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti'deki zaman ayarlı istifalarla Meral Akşener'i köşeye sıkıştırmayı hedefliyor. İYİ Parti içindeki 'Ekremsel' istifaların yanı sıra İstanbul'da yaşanan afiş krizi ise henüz çözüme ulaşmış değil. İYİ Parti'nin İBB adayı Buğra Kavuncu, gazetecilerle buluşmasında afiş krizi hakkında henüz kendilerine net bir açıklama yapılmadığını ifade ederek "Peki belediyede bu soruyu kime soracağız" ifadelerini kullandı. Öte yandan kendisini 'metro fatihi' olarak ilan eden Ekrem İmamoğlu'nun aslında en başarısız olduğu noktanın ulaşım olduğunu söyleyen Kavuncu, "Ben daha yavaş gidiyorsam, trafikte daha fazla vakit harcıyorsam bu tabiri abartılı bulurum" dedi. İBB'nin 2023-2024 gelir kalemlerine ulaşılamadığına da tekrar değinen Kavuncu, "Bu kaynak nereden geliyor?" diye sordu.

Giriş Tarihi 01 Mart 2024, 17:45 Güncelleme 01 Mart 2024, 19:13
İYİ Parti-CHP geriliminde yeni perde | İYİ Parti İBB adayı Buğra Kavuncu’dan kendisini ’metro fatihi’ ilan eden Ekrem İmamoğlu’na: Abartma

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Meral Akşener'in yerel seçimlere müstakil girme kararı, CHP ve İYİ Parti arasında büyük bir gerilimin işaret fişeğini yaktı.

İYİ Parti'nin kararına tepki gösteren CHP tarafı, gerek medya organları gerekse açıklamalarıyla Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki ortaklarını yerden yere vurdu.

İMAMOĞLU'NDAN İYİ PARTİ'YE 'KURUMSAL' OPERASYON!
Ekrem İmamoğlu 'ablam' dediği Akşener'in partisine 'kurumsal operasyon' çekmekle meşgul. Üstelik bu durumu İYİ Parti lideri Meral Akşener de tasdikledi.

Akşener, "Partimize yönelik kurumsal bir operasyon olduğu ortaya çıktı" diyerek CHP ve Ekrem İmamoğlu'nu yerden yere vurdu.

BILLBOARD KRİZİ
Ekrem İmamoğlu tabiiki bununla yetinmedi, İYİ Parti'nin afişlerine engel oldu. İki parti arasında billboard krizi patlak verdi. İYİ Parti, yerel seçim çalışması için hazırlanan afişlerin, CHP'li İstanbul, Ankara ve İzmir belediyeleri tarafından engellendiğini açıkladı.

CHP VE İMAMOĞLU'NA ÇOK SERT GİRDİ!
Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında CHP'ye ve Ekrem İmamoğlu'na çok sert girdi.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

Ana muhalefet partisi de meğer bizden çok rahatsızmış. Milletimiz için çok doğru şeyler yapıyoruz demektir. Birileri istiyor ki billboards'suz seçim çalışması yapalım. Bizi sansürlemek isteyen Beştepe değil Saraçhane!

Ekrem İmamoğlu ise Meral Akşener'in kendisi üzerinden prim yaptığını söyledi. 2019 yılında Ekrem İmamoğlu'nun kazanması için çalışmış İYİ Parti İBB Başkanı Buğra Kavuncu, afiş kriziyle ilgili sessizliğini bozdu.

"KİMSE AÇIKLAMA YAPMADI"
Gazetecilerle buluşmasında konuyla ilgili sert açıklamalarda bulunan İYİ Parti İBB adayı Buğra Kavuncu, "Kurumdaki şeffaflık da önemli. Bu sorunun muhatabı kim? Ajans bize dedi ki önce, 'Birinden hükümet rahatsız olmuş.' Sonra dedi ki, 'Aslında belediye rahatsız oldu.' Peki belediyede bu soruyu kime soracağız? Medya A.Ş.'nin genel müdürüne mi, yoksa Sayın İmamoğlu'nun danışmanlarından birine mi? Yoksa daire başkanlarından birisi mi? Kimseden hala net bir açıklama gelmedi." dedi.

"METRO FATİHİ LAFINI ABARTI"
Ekrem İmamoğlu'nun ulaşım konusunda başarısız olduğunu da söyleyen Kavuncu, Ekrem İmamoğlu'nun kendisini 'metro fatihi' olarak ilan etmesi hakkında "Metro fatihi bana göre çok abartılı bir tabir. Ben şuna bakarım, İstanbul'da trafikte geçirdiğim süre daha mı az, daha mı fazla? Trafik yoğunluğu daha mı az daha mı fazla? Ortalama hızım düşmüş mü yoksa artmış mı? Ben daha yavaş gidiyorsam, trafikte daha fazla vakit harcıyorsam bu tabiri abartılı bulurum. Fatih olmak için gemileri karadan yürütmek lazım, bu kadar vizyoner olmak lazım" ifadelerini kullandı.

"GELİR KISMI NET DEĞİL"
Öte yandan CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB'nin 2023-2024 gelir kalemlerine ulaşılamadığına da tekrar değinen Kavuncu, "Gider bütçesini, 2024 vizyon belgesi açıkladı İBB. Onun tamamını detaylı bir şekilde okudum, inceledim. Gider bütçesi var, kalem kalem var. Hatta bir stratejik hedef plan ve beraberinde de gider bütçesi oluşturulmuş. Güzel bir çalışma ama yüzde 66'sı İller Bankasından gelecek gelir. Diğeri nereden gelecek ben bir İstanbullu olarak bunu merak ederim. Bu kaynak nereden geliyor? Kaynağın nereden geldiğini bilirseniz daha fazlası da olabilir diye yorum da yapabilirsiniz. Gelir kısmı net değil, gider kısmı net. Aynı zamanda iş kazaları ilgili hiçbir bilgi belgeye rastlamadım" diye konuştu.