'Billboard'luk kriz! Meral Akşener "Saraçhane bizi engelliyor" deyip Ekrem İmamoğlu'na sert vurdu | İmamoğlu'ndan Akşener'e 'primci' yanıtı

Seçimlere müstakil gireceğini duyuran İYİ Parti ve CHP arasında sular durulmuyor. Meral Akşener partisinin grup toplantısında CHP ve Ekrem İmamoğlu'nu yerden yere vurdu. İYİ Parti seçim çalışmalarının engellediğini dile getiren Akşener, "Bizi engellemeye çalışan Beştepe'de değil Saraçhane" ifadelerini kullandı. CHP'nin DEM Parti üzerinden yürüttüğü kirli ittifaka dikkat çeken Akşener, CHP içerisindeki Ekrem İmamoğlu - Özgür Özel kavgasını da es geçmedi. Akşener, "Eş başkan kavgasına mecbur değiliz! Cumhuriyete savaş açana da teröre alan açana da mecbur değiliz!" şeklinde konuştu. Öte yandan İmamoğlu, "Bize atılan hiçbir taşın etkisi olmaz" diyerek Akşener'e 'primci' dedi.

Giriş Tarihi 31 Ocak 2024, 11:02 Güncelleme 31 Ocak 2024, 17:20
’Billboard’luk kriz! Meral Akşener Saraçhane bizi engelliyor deyip Ekrem İmamoğlu’na sert vurdu | İmamoğlu’ndan Akşener’e ’primci’ yanıtı

İÇİNDEKİLER

Yerel seçimlere sayılı bir zaman kala CHP - İYİ Parti hattında tansiyon bir hayli yüksek.

Seçimlere müstakil gireceğini duyurup İstanbul'da Buğra Kavuncu'yu, Ankara'da Cengiz Topel Yıldırım'ı açıklayan ve diğer illerde de aday çıkaran İYİ Parti, zaman ayarlı kriz ve istifaların kıskacında.



İMAMOĞLU'NDAN İYİ PARTİ'YE KURUMSAL OPERASYON
Partiye çöken kaos perdesinin arkasındaki isim ise CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu... İmamoğlu 'ablam' dediği Akşener'in partisine 'kurumsal operasyon' çekmekle meşgul. Üstelik bu durumu İYİ Parti lideri Meral Akşener de tasdikledi.


Akşener, "Partimize yönelik kurumsal bir operasyon olduğu ortaya çıktı" diyerek CHP'yi ve Ekrem İmamoğlu'nu işaret etti. İmamoğlu ise Meral Akşener'e üstü kapalı yanıt vererek "Haddini aşıyor" göndermesi yaptı.

BILLBOARD KRİZİ
Öte yandan iki parti arasında billboard krizi patlak verdi. İYİ Parti, yerel seçim çalışması için hazırlanan afişlerin, CHP'li İstanbul, Ankara ve İzmir belediyeleri tarafından engellendiğini açıkladı.

CHP VE İMAMOĞLU'NA ÇOK SERT GİRDİ!
Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında CHP'ye ve Ekrem İmamoğlu'na çok sert girdi.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

Ana muhalefet partisi de meğer bizden çok rahatsızmış. Milletimiz için çok doğru şeyler yapıyoruz demektir. Birileri istiyor ki billboards'suz seçim çalışması yapalım. Bizi sansürlemek isteyen Beştepe değil Saraçhane!


Ankara İzmir'de de asılmayacakmış. Sonra da Eş Başkanlık denince kızıyorlar. Uygulanan bu korkutma taktiği size de bir yerden tanıdık geliyor mu?

Partimiz kuruluş lansmanı için anlaştığımız ancak iptal edilen ünlü oteli hatırlayın. Ne kadar nostaljik değil mi? Bu tür durumlarda belediye onay vermiyorsa, sebebiyle birlikte imzası ve kaşesiyle birlikte şirkete dolayısıyla bize iletmesi gerekir.

BİR EKREM'E BİR MANSUR'A...
Varsın onlar belediyenin gücünü üzerimize salsınlar. Biz bu fevkalade cabbar arkadaşları kapalı kapılar ardında aslan kesilip iş icraata gelince meydana gelemeyişleriyle tanıyoruz zaten.



CHP'YE BOMBARDIMAN: BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM!
2017'de biz hayır oyu kullanmak için kampanya yaptık. Kılıçdaroğlu'na gidin sorun, CHP 1 liralık yardım yapmış mı? Kılıçdaroğlu emrinde belediyeler eliyle bize 1 lira yardım yapmış mı? Sayın Kılıçdaroğlu bu işin peşini bırakmayacağım.

Sayın İmamoğlu, Mansur Yavaş, Muhittin Böcek, Zeydan Karalar, ben sizi şu işi halledin şuradan iş gelecek diye aradım mı? Sayın Kılıçdaroğlu ben size herhangi bir talepte bulundum mu? Sizden istemedik, size kazandırdık.

İYİ Partimize pek çok şey söylendi, bedavacı bir siyaset götürdüğüne dair, bize düşman olanlar dahil söyleyemediler. Bunun peşini bırakmayacağımı buradan ilan ediyorum. Herkes haddini hukukunu bilecek.




EŞ BAŞKAN KAVGASINA, TERÖRE ALAN AÇANA MECBUR DEĞİLİZ
CHP'nin DEM Parti üzerinden yürüttüğü kirli ittifaka dikkat çeken Akşener, CHP içerisindeki Ekrem İmamoğlu - Özgür Özel kavgasını da es geçmedi. Akşener, "Eş başkan kavgasına mecbur değiliz! Cumhuriyete savaş açana da teröre alan açana da mecbur değiliz!" dedi.



İMAMOĞLU'NDAN AKŞENER'E: PRİMCİ
Akşener'in ağır bombardımanına Saraçhane'den yanıt gecikmedi.

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Belli ki İstanbul'da Ekrem İmamoğlu üzerinden konuşmak, taş atmak böyle bir prim yapacak zannedilir şekle doğru gidiyor. Bize atılan hiçbir taşın etkisi olmaz" diyerek Akşener'e açık açık 'primci' dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN