Fondaşlar DEM'le ittifak uğruna 'Teröristan kurulsun' noktasında! CHP'nin 'kürdistan' hayali kuran adayı Ahmet Özer'e arka çıktılar

CHP, Esenyurt'ta Kandil'le 'DEM' tuttu. 'Kürdistan' hayalleri kurup "Devlet kurmak Kürtlerin hakkı" şeklinde beyanatlar veren eski HDP'li Ahmet Özer, CHP'nin adayı oldu. CHP yandaşları DEM'le ittifakı aklamak uğruna 'Teröristan kurulsun' noktasına geldi. Fondaş Can Ataklı, CHP'nin Esenyurt adayı Ahmet Özer'e arka çıkarak "Devlet kurmalarının kimseye bir zararı yok, ayrıca haklarıdır" açıklamasını yaptı.

Giriş Tarihi 20 Şubat 2024, 11:20 Güncelleme 20 Şubat 2024, 11:34
Fondaşlar DEM’le ittifak uğruna ’Teröristan kurulsun’ noktasında! CHP’nin ’kürdistan’ hayali kuran adayı Ahmet Özer’e arka çıktılar

İÇİNDEKİLER

'Kent uzlaşısı' maskesine sığınıp "DEM'e göre aday belirliyoruz" itirafında bulunan CHP, Esenyurt'ta Ali Gökmen'i çekip Ahmet Özer'i aday gösterdi.

TAKVİM, CHP'nin 'DEM' tuttuğu Özer'i mercek altına aldı. Ekrem İmamoğlu'nun da danışmanı olan Ahmet Özer'in sözde 'Kürdistan' hayalleri kurup "Devlet kurmak Kürtlerin hakkı" şeklinde beyanatlar verdiği ortaya çıktı.


PKK İLE AĞIZ BİRLİĞİ YAPTI: "TÜRKİYE YANLIŞ YAPIYOR, HDP'NİN ÖNÜ AÇILMALI"
Kandil'le ağız birliği yapıp olmayan Kürt sorununu varmış gibi lanse eden Özer yerel özerklik talep edip anayasa değişikliği de istedi. CHP'nin Esenyurt adayı, Türkiye'nin PKK'ya yaptığı operasyonlara dil uzatıp "Türkiye yanlış yapıyor. HDP'nin önü açılmalı" dedi.

Öte yandan Özer'in 7 Haziran 2015 seçimleri öncesi HDP'ye aday olmak için başvuru yaptığı ortaya çıktı.



CHP FONDAŞLARI 'TERÖRİSTAN KURULSUN' NOKTASINDA
Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken CHP yandaşları DEM'le ittifakı aklamak uğruna 'Teröristan kurulsun' noktasına geldi.



Can Ataklı, CHP'nin "kürdistan" hayali kurup "Devlet kurmak Kürtlerin hakkı" açıklamasıyla ön plana çıkan Esenyurt adayı Ahmet Özer'e arka çıktı.



"DEVLET KURABİLİRLER KİMSEYE ZARARI YOK, AYRICA HAKLARI"
Ataklı, "Devlet kurmalarının kimseye bir zararı yok, ayrıca haklarıdır. Türkiye'den toprak talep ederler etmezler ayrı mesele ama 'Kürt halkının devlet kurma hakkı vardır' demek Türkiye'de bölücülük anlamına gelmiyor" ifadelerini kullandı.

PKK 'ÖZGÜR TERÖRİSTAN' İSTİYOR
Hatırlanacağı üzere PKK elebaşı Duran Kalkan, Kandil'deki terör ininden "Özgür Kürdistan yoksa Türklüğün geleceği tehlike altında" tehditleri savurmuş, "AK Parti kesin yenilmeli" diyerek CHP - DEM ittifakının önemine dikkat çekmişti.

TERÖRİSTAN'A ASLA GEÇİT YOK!
Kandil'in bu denli paniklemesinin altında yatan yegane gerçek ise Türkiye'nin terörle mücadelede attığı kararlı adımlar ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin sınırlarında bir teröristan kurulmasına asla izin vermeyeceklerini çok açık bir dille ifade etmesi yatıyor.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

Türkiye'nin bir süredir kararlılıkla uyguladığı terörü kaynağında bertaraf etme stratejisi, en çok bölgemizde bir 'teröristan' kurma hesabı yapanları rahatsız etmiştir. Bu rahatsızlık farklı yol ve yöntemlerle defalarca dışa vurulmuştur.

Hazımsızlığın ifadesi, kimi zaman ülkemiz içindeki aparatlarını harekete geçirerek, kimi zaman ülkemizi işgalci olarak suçlayarak, kimi zaman uluslararası arenada bizi sıkıştırmaya çalışarak, kimi zaman sosyal medya üzerinden yalan yanlış bilgiler yayarak, kimi zaman tetikçiliğini yaptırdıkları basın yayın organlarını kullanarak, kimi zaman da doğrudan canımızı acıtmaya yönelik hain terör eylemlerini destekleyerek gerçekleşmiştir."