DEM Parti'nin İBB adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni oldu! CHP'ye 'kent uzlaşılı' açık kapı: Rest veya jest yapmıyoruz

PKK'nın siyasi ayağı DEM, Başak Demirtaş'ın Kandil'den gelen talimat üzerine adaylıktan çekilmesi sonrası bugün İstanbul adayını duyurdu. DEM Parti'nin İBB Eş Başkan Adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni oldu. DEM Sözcüsü Doğan, "Kimseye rest veya kimseye jest yapmıyoruz" diyerek CHP ile yürütülen 'Kent uzlaşısı' temelli kirli ittifaka açık kapı bıraktı. Öte yandan DEM'in aday belirlemeden önce yaptığı bir temas dikkat çekti.

Giriş Tarihi 09 Şubat 2024, 11:39 Güncelleme 09 Şubat 2024, 16:07
DEM Parti’nin İBB adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni oldu! CHP’ye ’kent uzlaşılı’ açık kapı: Rest veya jest yapmıyoruz

İÇİNDEKİLER

CHP - DEM - Kandil hattında süregelen pazarlıkta düğümün ucu çözülüyor. PKK'nın siyasi ayağı olan parti, Başak Demirtaş'ın Kandil'den gelen talimat üzerine adaylıktan çekilmesi sonrası bugün İstanbul adayını duyurdu.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, İBB Eş Başkan adayı olarak Meral Danış ve Murat Çepni olarak açıkladı.


Doğan yaptığı açıklamada, "Kaybettirmek ya da kazanmak seçeneklerine sıkıştırılamayacak kadar güçlü ve tecrübeli bir siyasi hareketiz. Kimseye rest veya jest yapmıyoruz. Her şeyi şeffaf şekilde ortaya koyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Doğan'ın açıklaması CHP ile yürütülen 'Kent uzlaşısı' temelli kirli ittifaka mesaj olarak yorumlandı.

SORU ALMADAN KAÇTI
Ayşegül Doğan yaptığı açıklamanın ardından soru almadı.

Meral Danış BeştaşMeral Danış Beştaş

AÇIKLAMA ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN TEMAS
DEM'in Başak Demirtaş'ın ardından kendi seçmenlerinde daha az ilgi uyandıracak bu isimleri aday olarak duyurması seçmenlerini İmamoğlu'na yönlendirme hamlesi olarak görüldü.

DEM'li Murat ÇepniDEM'li Murat Çepni

Terör örgütü PKK'nın siyasi ayağı DEM'in söz konusu duyurudan önce yaptığı bir temas ise dikkat çekti. Almanya Büyükelçisi Jürgen Schulz DEM'in Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile DEM Genel Merkezimizde bir araya geldi.

Alman heyeti DEM'i ziyaret etti.

Görüşme Kandil-DEM ve CHP arasındaki pazarlığın Avrupa ayağı Almanya mı? sorularını beraberinde getirdi. Öyle ki, Almanya'da firari olarak yaşayan PKK elebaşlarından Remzi Kartal, "Bu seçimlerde de hem kürdistan hem de metropollerde kent uzlaşısı temelinde güçlü bir 3. yol politikası yürütülmelidir. En küçük birimde bile bütün güçler bir araya gelmeli" diyerek CHP - DEM'e istikamet çizmişti.

TAKVİM, CHP - DEM'İN KİRLİ PLANINI AÇIKLIYOR
Peki, Başak Demirtaş'ın adaylıktan çekilmesi ve DEM Parti'nin başka bir ismi aday olarak belirlemesinin altında ne yatıyor? TAKVİM, kirli pazarlık sürecinin arka planını sizler için deşifre etti.

"HEM TABANIN GAZINA AL HEM DE İMAMOĞLU'NA YOL AÇ" TAKTİĞİ
DEM'in düşük profilli bir aday çıkararak hem tabanın gazını alacağı hem de CHP ile pazarlıkta elini güçlendirip Ekrem İmamoğlu'na yol açacağı konuşuluyor.

İMAMOĞLU NEYİ HEDEFLİYOR?
İmamoğlu'nun da İYİ Parti oylarını almak için DEM'i incitmeyecek milliyetçi bir üslup takınması bekleniyor.


Bir yandan da CHP PM'sine 'Kandil' ayarlı erteleme geldi. CHP'nin Esenyurt ve Adalar için DEM'den icazet alacağı konuşuluyor.

TERÖR TUTUKLUSU DEMİRTAŞ'TAN "CHP-DEM DAHA FAZLA GÖRÜŞMELİ" ÇIKIŞI
Kirli pazarlık sürerken terör suçlarından tutuklu DEM'li Selahattin Demirtaş eşi Başak Demirtaş'ın adaylıktan çekilmesine ilişkin bir açıklama yaptı.

"Başak Demirtaş'ın adaylık iradesinin DEM Parti dışındaki siyasi aktörlerce doğru değerlendirilmemiştir." diyen Demirtaş, CHP ile DEM'e görüşmeye devam edin mesajı verdi. Demirtaş,"DEM Parti ile CHP arasında basına da yansıyan görüşmeler oldu. Çok daha fazla görüşmeliler, konuşmalılar. Aynı şekilde diğer tüm partiler de birbirleriyle konuşabilmelidir. Bunun aksini savunmak siyasetin doğasına aykırıdır." dedi.

"CHP meseleyi sırf 31 Mart'tan ibaret görmemeli" diyen terör suçlusu Demirtaş, "CHP uzun soluklu bir demokrasi mücadelesi ittifakını önemsemelidir." diyerek ittifakın devam etmesi gerektiğini söyledi.

Gelelim terör tutuklusu Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın adaylıktan çekilme sürecine...

TÜRKİYE DEMİRTAŞ'IN ADAYLIKTAN ÇEKİLMESİNİN PERDE ARKASINI TAKVİM'DEN ÖĞRENDİ
Türkiye, Başak Demirtaş'ın adaylıktan çekilme sürecinin perde arkasını Takvim'den öğrendi. PKK elebaşı Mustafa Karasu'nun DEM'e gönderdiği "Pazarlığı sıkı tutun, ittifakı güçlendirin" çağrısı sonrası Demirtaş adaylıktan çekildi.

Demirtaş, "Gelinen aşamada benim İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylık beyanımın bir başvuruya dönüşmemesi konusunda da Partimizle ortak görüş birliğine varmış bulunmaktayız" ifadelerini kullandı.


"ADAY OLMAMASI GÖRÜŞÜNE VARILDI"
DEM Parti'den ise "Yetkili kurullarımız gelinen aşamada tüm seçenekleri masaya yatırarak gelişmeleri değerlendirmiş ve Başak Hanım'la bir araya gelerek tam bir uyum ve koordinasyon halinde ortaklaşarak aday olmaması görüşüne varılmıştır" açıklaması geldi.

CHP DİREKT KANDİL'LE ANLAŞTI
CHP'nin direkt Kandil'le anlaştığı, DEM'in düşük profilli aday çıkarıp İmamoğlu'na alan açacağı konuşulurken, PKK ve DEM'e hangi tavizlerin verildiği merak konusu oldu.