TAKVİM yine gündem belirledi! Türkiye Başak Demirtaş'ın PKK'nın talimatıyla adaylıktan çekilmesinin perde arkasını bizden okudu

TAKVİM'in PKK elebaşı Mustafa Karasu'nun Kandil'den verdiği talimatla eş güdümlü olarak Başak Demirtaş'ın adaylıktan çekilmesinin perde arkasını anlattığı haber gündeme yön verdi. Dijital medya platformları, TV ve gazeteler Takvim'in haberini kaynak aldı, Demirtaş'ın adaylıktan çekilmesindeki PKK parmağını ve CHP - DEM - Kandil hattında süregelen pazarlıkları haberleştirdi. İşte TAKVİM'in çizdiği perspektif üzere yapılan o haberler...

Giriş Tarihi 08 Şubat 2024, 14:57 Güncelleme 09 Şubat 2024, 05:43
TAKVİM yine gündem belirledi! Türkiye Başak Demirtaş’ın PKK’nın talimatıyla adaylıktan çekilmesinin perde arkasını bizden okudu

İÇİNDEKİLER

Türkiye, Başak Demirtaş'ın adaylıktan çekilme sürecinin perde arkasını ilk olarak Takvim'den okudu. PKK elebaşı Mustafa Karasu'nun DEM'e gönderdiği "Pazarlığı sıkı tutun, ittifakı güçlendirin" çağrısı sonrası Demirtaş adaylıktan çekildi.

Kandil'deki ininden açıklama yapan Karasu, DEM'e CHP'li yol haritası çizdi. İş birliğini 'çok önemli' olarak niteleyip "Pazarlığı sıkı tutun, ittifakı güçlendirin" mesajı gönderdi.

PKK ELEBAŞLARI SIRAYA GİRDİ
Elebaşı Mustafa Karasu'dan sonra kırmızı bültenle aranan PKK'nın sözde yöneticisi Remzi Kartal da sürece müdahil oldu. Kartal'ın PKK TV'sine konuk olduğu programda "Asıl hesaplaşma İstanbul üzerinde olacak" dendi, CHP'ye "DEM ve PKK'ya muhtaçsın" mesajı gönderildi.

Kartal 'kent uzlaşısı' söylemine sığındı, "Bu seçimlerde de hem kürdistan hem de metropollerde kent uzlaşısı temelinde güçlü bir 3. yol politikası yürütülmelidir. En küçük birimde bile bütün güçler bir araya gelmeli" diyerek CHP - DEM'e istikamet çizdi.



TÜRKİYE DEMİRTAŞ'IN ADAYLIKTAN ÇEKİLMESİNİN PERDE ARKASINI TAKVİM'DEN ÖĞRENDİ
TAKVİM deneyimli kadroları, özel ve dinamik habercilik anlayışıyla süreci manşetine taşıdı, satır satır okuyucularına aktardı.

PKK elebaşı Mustafa Karasu'nun Kandil'den verdiği talimatla eş güdümlü olarak Başak Demirtaş'ın adaylıktan çekilmesinin perde arkasını anlattığımız haber, gündeme yön verdi.



HABERİMİZ KAYNAK ALINDI
Dijital medya platformları, TV ve gazeteler TAKVİM'in haberini kaynak aldı, Kandil'in talimatıyla Başak Demirtaş'ın adaylıktan çekilmesini haberleştirdi.



SABAH GAZETESİ
Sabah Gazetesi, hem yazılı hem de dijital yayınlarında TAKVİM'i kaynak aldı. Gazetenin bugünkü sayısında "Kandil emretti, Demirtaş çekildi" başlığı atıldı.



Sabah.com.tr ve sosyal medya hesaplarında da dikkat çektiğimiz durum işlendi.




AKŞAM GAZETESİ
Akşam Gazetesi "PKK, CHP - DEM İTTİFAKI İSTEDİ" başlığını kullandı.



Gazetenin internet sitesinde yer alan haberde de "Kandil'den mesaj geldi, adaylık bitti! "İttifakları devam ettirin" başlığına yer verildi.



TÜRKGÜN GAZETESİ

TÜRKGÜN Gazetesi, TAKVİM'in çizdiği perspektif üzerine durumu haberleştirdi. "KANDİL'DEN CHP'YE KIYAK" başlığı kullanıldı.



Gazetenin iç sayfasında durum detaylarıyla ele alındı.



YENİ AKİT GAZETESİ
Yeni Akit bugünkü gazetenin birinci sayfasından "KANDİL İSTEDİ DEMİRTAŞ ÇİZİLDİ" haberini yaptı.



YENİ ŞAFAK
Yeni Şafak Gazetesi'nin interner sitesi, "İTTİFAK TALİMATI KANDİL" başlıklı haberle, TAKVİM'in Başak Demirtaş'ın adaylıktan çekilmesinin perde arkasında anlattığı detayları işledi.



A HABER
A Haber, hem TV'de hem de sosyal medya platformlarında ilgili haberi işledi.

GÜNEŞ
Güneş de Akşam gibi Takvim'in haberini kaynak aldı.



HABER 7
Haber 7 "Kandil DEM'e böyle talimat verdi. Başak Demirtaş'ın neden çekildiği belli oldu" manşetli haberiyle TAKVİM'i kaynak aldı.



Yirmidört TV, Super Haber, Bengü Türk Demirtaş'ın çekilmesinin perde arkasını işleyen diğer mecralar.