CHP Kandil'e ne taviz verdi? Başak Demirtaş 'piyon' oldu Selahattin Demirtaş'tan "iyi kopardık" itirafı geldi... "Ne yaptığımızı biliyoruz"

Türkiye, Başak Demirtaş'ın adaylıktan çekilme sürecinin perde arkasını Takvim'den öğrendi. PKK elebaşı Mustafa Karasu'nun DEM'e gönderdiği "Pazarlığı sıkı tutun, ittifakı güçlendirin" çağrısı sonrası Demirtaş adaylıktan çekildi. CHP'nin direkt Kandil'le anlaştığı, DEM'in düşük profilli aday çıkarıp İmamoğlu'na alan açacağı konuşulurken pazarlık iyiden iyiye kızıştı.Terör tutuklusu Selahattin Demirtaş, PKK'nın müdahalesiyle eşinin adaylıktan çekilmesi sonrası "Halkımız bize güvensin ne yaptığımızı biliyoruz" çıkışı yaptı. Bu durum "CHP hem DEM'e hem de Kandil'e hangi tavizleri verdi?" sorusunu akıllara getirdi.

Giriş Tarihi 07 Şubat 2024, 17:35 Güncelleme 07 Şubat 2024, 17:53
CHP Kandil’e ne taviz verdi? Başak Demirtaş ’piyon’ oldu Selahattin Demirtaş’tan iyi kopardık itirafı geldi... Ne yaptığımızı biliyoruz

İÇİNDEKİLER

Yerel seçimlere sayılı bir zaman kala CHP - DEM - Kandil hattında gelişen kirli pazarlık boyut kazanarak büyüyor.

Başak Demirtaş, DEM Parti'den İBB adayı olmaktan vazgeçtiğini duyurdu. Demirtaş, "Gelinen aşamada benim İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylık beyanımın bir başvuruya dönüşmemesi konusunda da Partimizle ortak görüş birliğine varmış bulunmaktayız" ifadelerini kullandı.

"ADAY OLMAMASI GÖRÜŞÜNE VARILDI"
DEM Parti'den ise "Yetkili kurullarımız gelinen aşamada tüm seçenekleri masaya yatırarak gelişmeleri değerlendirmiş ve Başak Hanım'la bir araya gelerek tam bir uyum ve koordinasyon halinde ortaklaşarak aday olmaması görüşüne varılmıştır" açıklaması geldi.

Türkiye Demirtaş'ın adaylıktan çekilmesinin perde arkasını ise ilk kez Takvim'den öğrendi.

Kandil'deki ininden açıklama yapan PKK elebaşı Mustafa Karasu, DEM'e CHP'li yol haritası çizdi. İş birliğini 'çok önemli' olarak niteleyen Karasu, "Pazarlığı sıkı tutun, ittifakı güçlendirin" çağrısı yaptı.

Gelişme üzerine Başak Demirtaş adaylıktan çekildi.

PKK elebaşı Mustafa KarasuPKK elebaşı Mustafa Karasu

PKK ELEBAŞI: CHP İLE İŞ BİRLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ
DEM Parti'nin yerel seçimde CHP ile iş birliği yapıp birbirlerini yıpratmaması gerektiğine dikkat çeken elebaşı Mustafa Karasu, "Kürt halkı açısından, Türkiye halkıyla, Türkiye demokrasi güçleri ile ittifak içinde olmak, onlarla birlikte hareket etmek çok önemli" ifadelerini kullandı.

CHP KANDİL'LE ANLAŞTI
Bir yandan da CHP'nin direkt Kandil'le anlaştığı, DEM'in düşük profilli aday çıkarıp İmamoğlu'na alan açacağı konuşuluyor.

Bilindiği üzere CHP ile DEM arasındaki ittifak pazarlığı iyiden iyiye kızışmış vaziyette. Adayların resmi olarak açıklanmasına günler kala CHP, İstanbul'da Adalar ve Esenyurt'u koz olarak kullanıyor.

Terör tutuklusu Selahattin Demirtaş - Başak Demirtaş

'DEM'İRTAŞ CHP'Yİ KOPARDI
Terör tutuklusu Selahattin Demirtaş ise hapishaneden pazarlık sürecine müdahil oldu, "DEM Parti kimsenin payandası değil" diyerek el yükseltti.

Aynı Demirtaş bugün Kandil'in müdahalesiyle eşi Başak Demirtaş'ın adaylıktan el çektirilmesi üzerine "Başak Hanım'ın adaylık açıklaması partimize güç vermek içindi, geri çekilme açıklaması da partimizin bilgisi dahilinde. Bütün bu süreçler birlikte yürütülmüştür halkımız bilsin, halkımız bize güvensin ne yaptığımızı biliyoruz" açıklamasını yaptı.

Demirtaş'ın "Halkımız bize güvensin ne yaptığımızı biliyoruz" sözleri DEM Parti'nin CHP ile yapılan kirli pazarlıktan somut kazanım elde ettiğine dair yorumlara sebep oldu.

CHP - DEM ittifak görüşmelerinden bir kare

Peki DEM kıran kırana süren at pazarlığı sürecinde CHP'den ne istiyordu?

PKK'nın uzantısı olan siyasi parti CHP'den büyükşehirlerin yönetiminde söz hakkı, İstanbul'da ilçeler, İBB Meclisi'nde koltuk ve İBB'de temsil derecesi yüksek makam talepleri mevcut.

CHP, DEM VE KANDİL'E NE TAVİZLER VERDİ?
Başak Demirtaş'ın zaman ayarlı adaylık çıkışı ve Kandil müdahalesiyle geri adım atması, "CHP hem DEM'e hem de Kandil'e hangi tavizleri verdi?" sorusunu akıllara getirdi.