CHP'de kriz bitmiyor! Çankaya yine açıklanmadı... İstanbul'da DEM ayarlı bekleme! Kadıköy'de ilçe yönetimi kazan kaldırdı

Cumhuriyet Halk Partisi'nde aday belirleme krizi bitmedi. Dün gerçekleştirilen Parti Meclisi toplantısında CHP'nin 103 seçim bölgesindeki adayı açıklandı ancak krizin yaşandığı Çankaya'da yine aday belirlenemedi. Çankaya'da Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel ve Mansur Yavaş'ın güç yarışına girdiği bilinirken İstanbul'da da "DEM" bekleniyor. Terör örgütü PKK'nın siyasi ayağı DEM'in İstanbul'da terör suçlarından tutuklu Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ı aday göstereceği konuşuluyor. CHP ise DEM'in istediği Adalar ve Esenyurt'u bekleterek "DEM'e aday çıkarmayın" mesajı veriyor. İşte detaylar...

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
CHP'de kriz bitmiyor! Çankaya yine açıklanmadı... İstanbul'da DEM ayarlı bekleme! Kadıköy'de ilçe yönetimi kazan kaldırdı

Cumhuriyet Halk Partisi yerel seçimlere giderken parti içi güç savaşları ve krizlerle boğuşmaya devam ediyor.

Eş başkan gibi hareket eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul dışındaki bölgelerin adayını belirlemek için baskı yaparken CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise "özgürleşme" hamlesi olarak adayları kendi belirlemek istiyor. Aday belirleme krizinin sürdüğü son bölge Ankara'nın ilçesi Çankaya oldu.

CHP'nin Parti Meclisi dün Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplandı.

Toplantıda, partinin 4'ü büyükşehir olmak üzere 103 seçim bölgesinde daha adayları belirlendi.

ANKARA'DA ADAYLAR AÇIKLANDI YİNE ÇANKAYA YOK
CHP'nin Ankara'nın Altındağ ilçesindeki adayı Ramazan Değerli, Keçiören'deki adayı Mesut Özarslan, Çamlıdere'deki adayı Mehmet Cengiz ve Pursaklar'daki adayı Halil Tuncay olurken Çankaya adayı ise yine belirlenemedi.

CHP Parti Meclisi toplantısı (Arşiv)

ÇANKAYA'DA 4 BAŞLI KRİZ: ÖZEL KILIÇDAROĞLU İMAMOĞLU VE YAVAŞ
Çankaya adayını belirlemek için partide 4 başlı bir kriz yaşanıyor. Özgür Özel kendi avukatı Hüseyin Can Güner'i aday göstermek istiyor.

İmamoğlu ise önce Gül Çiftçi'nin aday olmasını talep etti ardından İzmir'e aday yaptıramadığı Buğra Gökçe'yi Çankaya'ya aday yaptırmak için kolları sıvadı. Kemal Kılıçdaroğlu ise mevcut belediye başkanı Alper Taşdelen için lobi faaliyetlerini sürdürüyor.

Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu

YAVAŞ EKREM'E ÖFKELİ
ABB Başkanı Mansur Yavaş ise Eski ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş'i aday yapmak istiyor.

Bilindiği üzere İstanbul adaylarını ağırlıklı olarak Ekrem İmamoğlu belirliyor. İmamoğlu'nun Çankaya adayını da belirlemek istemesi Mansur Yavaş'ı bir hayli küplere bindirdi.

Bekir Ödemiş ile Mansur Yavaş

Kulislerde Yavaş'ın "İstanbul kesmedi Ankara'ya da mı el attı"şeklinde veryansın ettiği konuşuluyor.

İSTANBUL'DA DA KRİZ VAR
CHP'nin aday belirlemekte kriz yaşadığı yerlerden biri de İstanbul'un Kadıköy ilçesi... İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Tülin Hadi'yi Kadıköy Belediye Başkan adayı olarak atamak istemesi CHP Kadıköy İlçe Başkanlığı'nda kriz çıkardı. İddiaya göre Tülin Hadi'nin aday olarak belirlenmesi durumunda ilçe yönetimi istifa etmeyi düşünüyor.

Özgür Özel DEM'lileri kapıda karşıladı

DEM AYARLI BEKLEME
CHP İstanbul için umudunu PKK'nın siyasi ayağı DEM'den gelecek desteğe bağlamış durumda. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2019'da ortaklık yaptığı HDP/DEM'in terör suçlarından tutuklu Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ı aday yapacağı konuşuluyor.