CHP'li Etimesgut Belediye Başkan Adayı Erdal Beşikçioğlu imam hatip liselerini hedef aldı: "Gençler için büyük bir travma"

Son dakika haberi! Büyük tartışmalar arasında CHP'nin Etimesgut Belediye Başkan Adayı olan oyuncu Erdal Beşikçioğlu, CHP Bülent Ecevit Parti Okulu'nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda imam hatip liselerini hedef alan Beşikçioğlu skandal ifadeler kullandı. Anadolu liselerinin sonradan imam hatibe çevrildiğini iddia eden Beşikçioğlu, "İmam hatip lisesinden mezun olmak gençler için büyük bir travma” ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 12 Ocak 2024, 18:22 Güncelleme 12 Ocak 2024, 18:55
CHP’li Etimesgut Belediye Başkan Adayı Erdal Beşikçioğlu imam hatip liselerini hedef aldı: Gençler için büyük bir travma

İÇİNDEKİLER

Büyük tartışmalar arasında CHP'nin Etimesgut Belediye Başkan Adayı olan oyuncu Erdal Beşikçioğlu, CHP Bülent Ecevit Parti Okulu'nda basın toplantısı düzenledi.



İMAM HATİP LİSELERİ BÜYÜK TRAVMA

Toplantıda imam hatip liselerini hedef alan Beşikçioğlu skandal ifadeler kullandı.

Anadolu liselerinin sonradan imam hatibe çevrildiğini iddia eden Beşikçioğlu, "İmam hatip lisesinden mezun olmak gençler için büyük bir travma" ifadelerini kullandı.



BAŞKAN SEÇİLİRSEM DİZİLERDE OYNARIM



Belediye başkanı seçilmesi halinde dizi ve filmlerde oynamaya devam edeceğini itiraf eden Beşikçioğlu, "Eğer 'diziyi çekmeyeceğim' dersem oy vermezler. Onun için, ilk şartım oydu benim."

"Çünkü benim halkımla iletişim kurma biçimim hazırladığım repertuvarlarda gizli. O yüzden benim sahneyi bırakmam doğru olmaz. Evet, 650 bin kişinin bir belediye başkan adayıyım; ama 80 milyonun sanatçısıyım. Bu bağlamda da açıkçası örgüt bana tam desteği verdi." dedi.

ÖNCELİK HİZMET DEĞİL ARTİSTLİK

Halka hizmet ederken oyunculuk kariyerini devam edeceğini açıklayan Beşikçioğlu, "Hobi olarak sanatımı yapmaya devam edeceğimi düşünüyorum" diye konuştu.


ÖZEL'DEN BAHZAT Ç. OPERASYONU

Öte yandan Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'da 39 ilçenin adayını belirlemesine ses çıkaramayan Özgür Özel, ABB Başkanı Mansur Yavaş'a karşı Behzat Ç. operasyonuna girişti.

MANSUR YAVAŞ'I KÜPLERE BİNDİREN 'BEHZAT Ç.' HAMLESİ

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde Erdal Beşikçioğlu'nun aday gösterilmesi Mansur Yavaş ile genel merkez arasında ipleri kopma noktasına getirdi.

Yavaş'ın bu süreçte İYİ Parti'den istifa eden Mesut Özarslan'ı Etimesgut adayı yapmaya hazırlandığı ancak parti yönetimiyle ters düştüğü ve yaşanan son gelişmelerden rahatsız olduğu öğrenildi.

YAVAŞ ÇEKİLEBİLİR: EKREM'E KARIŞILMIYOR

ABB ile Genel Merkez arasındaki "Behzat Ç." krizi sürerken Yavaş'ın ekibi Ekrem İmamoğlu'nu işaret ederek rest çekmeye hazırlanıyor.

CHP Yandaşı Sözcü Yazarı Saygı Öztürk krize ilişkin yazdığı yazıda Etimesgut için ısrarla önerdiği ismin dikkate alınmamasının Mansur Yavaş'ı kırdığını söyledi.

VEKİLLERİ BELEDİYEDE TOPLADI
Yavaş'ın önceki gece başkanlık binasında CHP'li bazı milletvekilleriyle bu konu konuştuğu ve Ekrem İmamoğlu'na tanınan hakların kendisine tanınmadığını söylediği öğrenildi.

EKREM İMAMOĞLU'NU İŞARET ETTİLER
Mansur Yavaş'ın ekibinde "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilindeki 39 ilçe belediye başkan adayını belirlerken, istediği bürokratının istediği ilçeden aday gösterilmesini sağlarken, Mansur Beyin iki isteğinden ancak birisi bile güçlükle yerine getirildi." görüşünün hakim olduğu biliniyor.

YAVAŞ ADAYLIKTAN ÇEKİLECEK Mİ?
Mansur Yavaş, İYİ Parti'den istifa eden Mesut Özarslan'ın Etimesgut'tan aday gösterilmesini istediği gösterilmezse adaylıktan çekilmesinin bile gündemde olduğu da iddialar arasında.

KRİZİ KABUL ETTİ, MANSUR YAVAŞ'A RESTİ ÇEKTİ: 'RİYAKARLIK ETME' MESAJI
Gelişme sonrası CHP lideri Özgür Özel'e "Etimesgut krizi aşıldı mı?" sorusu yönetildi. Özel, "Kriz yok, adayımız belli" sözleriyle Mansur Yavaş'a resti çekti.

ÖZEL'DEN KAOS İTİRAFI
"Gösterildiği gibi büyük bir kriz yok"
sözleriyle mevcuttaki kaosu itiraf eden Özel, "Mansur Başkan da ilk duyduğunda olumlu karşılamıştı" diyerek "Yavaş ikili oynuyor" mesajı gönderdi.

Özel, "Hatta bugün Etimesgut'ta gençlerde, sosyal medya ve Facebook'ta en çok konuşulan konu bu ve çok olumlu ölçüyoruz. Gösterildiği gibi büyük bir kriz yok. Mansur Başkan da ilk duyduğunda olumlu karşılamıştı. Kriz yok, adayımız belli." dedi.

ERDAL BEŞİKÇİOĞLU'NU 17 YAŞINDAKİ BİRİ ÖNERDİ
Öte yandan CHP'nin Erdal Beşikçioğlu'nu aday göstermesinin arka planı da ortaya çıktı. CHP yandaşı Duvar'da yer alan habere göre Behzat Ç'yi (Erdal Beşikçioğlu) 7 yaşında bir genç CHP'ye önerdi.

CHP yandaşı Duvar'da yer alan haberde konuya ilişkin şu ifadeler yer aldı:

"Beşikçioğlu'nun aday olma sürecini Ankara İl Başkanı Ümit Erkol anlattı. Erkol'un verdiği bilgiye göre Ankara il yönetimi kentte aday gösterilecek belediye başkanları ve meclis üyeleriyle ilgili bir masa kurdu. "Ankara'da kiminle, nasıl kazanırız" sorusuna yanıt aranan komisyonda ilçe belediye başkan adaylığı için yapılan başvurular değerlendirildi, bunlarla ilgili anketler yapıldı. Anketlerde "Olumlu" gelen isimler ilgili organlarla paylaşıldı ve son değerlendirmelerin ardından adaylıkları ilan edilmeye başlandı.

Komisyon kazanmaya yakın oldukları ilçeler için daha da özel bir çalışma yaptı. Etimesgut ilçesi bunlardan biriydi. Çok sayıda adayın başvuru yaptığı ilçede "Kiminle kazanırız" arayışı içinde 17 yaşında bir gençten "Erdal Beşikçioğlu neden olmasın" önerisi geldi. Öneri ilgi çekince hemen bir simülasyon yapıldı ve kazanma olasılığının daha da arttığı görüldü. Bunun üzerine Beşikçioğlu'nun adı CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e iletildi. Özel de olumlu bulunca Beşikçioğlu ile görüşme trafiği başladı.

Görüşme trafiğini yürüten CHP Ankara İl Başkanı Erkol, Beşikçioğlu'na bu öneriyi ilk götürdüklerinde "Behzat Amirin çok şaşırdığını" söyledi. Hiç politika düşünmeyen Beşikçioğlu ilk görüşmede olumlu yanıt vermedi. Beşikçioğlu'nu ikna eden ise CHP Genel Başkanı Özel oldu.

Özel, Beşikçioğlu ile adının açıklandığı Parti Meclisi toplantısından bir gün önce parti dışında bir görüşme yaptı. Adının kamuoyuna duyurulduğu Parti Meclisi toplantısı öncesinde de CHP Genel Merkezi'ne giden Beşikçioğlu, Genel Başkan Özel ile bir kez daha görüşerek adaylığı kabul etti."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN