Behzat Ç. bir Ankara kaosu! CHP’de istenmeyen adam Mansur Yavaş… Erdal Beşikçioğlu’nun adaylığı ortalığı karıştırdı!

CHP'de emanetçi Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu arasındaki aday çatlağı büyümeye devam ederken, son bomba Ankara’da patladı. Ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu, CHP'nin Ankara Etimesgut Belediye Başkan adayı oldu. Gelişme sonrası ABB Başkanı Mansur Yavaş kazan kaldırarak adaylığa karşı çıktı. Kendi verdiği ismin aday yapılmamasına rest çeken Yavaş'ın Etimesgut'tan kimi aday göstermek istediğini CHP yandaşı İsmail Küçükkaya açıklarken, Yavaş'ın adaylıktan çekileceği gündeme geldi. Yavaş'ın bu kararına PM’de bazı isimler, “Mansur Yavaş Etimesgut’a değil. Hiçbir ilçeye karışamaz. Tek bir isim dahi söyleyemez, Olmazsa olmasın! Ankara’yı onunla kazanacağımıza kazanmayalım!” diyerek tepki gösterdi. Öte yandan Erdal Beşikçioğlu'nun adaylığı birçok isim tarafından da sorgulandı. CHP yandaşı Deniz Zeyrek, "Mesleğinin zirvesinde bir tiyatrocunun siyasete yerelden giriyor olmasından öte ben en çok şunu merak ediyorum: Etimesgut ne alaka Amirim?" ifadelerini kullandı. Cüneyt Özdemir ise "Kafam basmıyor" diyerek "Bakın mesela Zelensky komedyendi ülkesini savaşa sürükledi. Belki de savaşa girmeyecekti Ukrayna. Çok da iyi bir şey olmadı. Erdal Beşikçioğlu'nun neden Etimesgut Belediye Başkan adayı olmak istediğini ben çok anlamış değilim" dedi.

Giriş Tarihi 10 Ocak 2024, 20:29 Güncelleme 11 Ocak 2024, 15:44
Behzat Ç. bir Ankara kaosu! CHP’de istenmeyen adam Mansur Yavaş… Erdal Beşikçioğlu’nun adaylığı ortalığı karıştırdı!

İÇİNDEKİLER

CHP'ye yerel seçimlere sayılı zaman kala yeni kaos ve krizler patlak verdi. Emanetçi Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu arasındaki aday çatlağı büyümeye devam ederken, son bomba Ankara'da patladı.



ÜNLÜ OYUNCU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU
CHP yerel seçimler öncesi aday belirleme sürecinde ilginç bir karara imza attı. Ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu, CHP'nin Ankara Etimesgut Belediye Başkan adayı oldu.


CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu'nu Ankara Etimesgut Belediye Başkan adayı gösterme kararı aldı. CHP MYK'dan geçen karar Parti Meclisi'ne sunulacak.



ANKARA'DA BEHZAT Ç. KRİZİ
Karar sonrası büyük bir kriz patlak verdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Erdal Beşikçioğlu'nun adaylığına karşı çıktı.



YAVAŞ RESTİ ÇEKTİ: ADAYLIKTAN ÇEKİLECEK
Mansur Yavaş verilen karar sonrası rest çekerek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını geri çekeği iddiası gündeme geldi.

Bazı PM üyeleri ve bazı MYK üyeleri ortayı bulmaya çalışırken, Erdal Beşikçioğlu'na da istemeyen Etimesgut İlçe Örgütünden büyük tepkiler yükseldi.



İSTENMEYEN ADAM MANSUR!
Öte yandan CHP'de gerilim yükselmeye devam ederken, PM üyelerinden bazıları, "Mansur Yavaş Etimesgut'a değil. Hiçbir ilçeye karışamaz. Tek bir isim dahi söyleyemez, Aday olmayabilir, Olmazsa olmasın! Ankara'yı onunla kazanacağımıza kazanmayalım!" diyerek Yavaş'ı istenmeyen adam olarak ilan etti.



CHP YANDAŞI DENİZ ZEYREK: ETİMESGUT NE ALAKA AMİRİM?
Yaşanan olaylar sonrası Erdal Beşikçioğlu'nun adaylığına CHP yandaşı Deniz Zeyrek de tepki gösterdi. Zeyrek sosyal medya hesabından, "CHP'de neden olduğu krizden ya da Beşikçioğlu gibi mesleğinin zirvesinde bir tiyatrocunun siyasete yerelden giriyor olmasından öte ben en çok şunu merak ediyorum: Etimesgut ne alaka Amirim?" ifadelerini kullandı.

ZELENSKY DE KOMEDYENDİ AMA ÜLKEYİ SAVAŞA SÜRÜKLEDİ
Erdal Beşikçioğlu'nun adaylığı ile ilgili bir diğer yorumda bulunan isim ise Cüneyt Özdemir oldu. Özdemir, "Benim kafam basmıyor" diyerek şunları söyledi:

Gelelim CHP'deki gelişmelere. Hayatımız bunla geçiyor. Erdal Beşikçioğlu çok başarılı bir oyuncu. Behzat Ç. karakteriyle. Hem de tiyatro dünyasında daha da başarılı bence. Etimesgut'ta Belediye Başkan adayı olacakmış. Mansur Yavaş da istemiyor. Bu tartışmaları anlıyorum. Gerçekten beni maruz görün ama kafam şuna basmıyor. Erdal Beşikçioğlu gibi başarılı bir oyuncu neden bir ilçenin belediye başkanı olmak ister? Ben Erdal Beşikçioğlu olsam Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olayım. CHP de hayır demezdi. Ünlü isimler siyasette var olmak isteyebilir. Bakın mesela Zelensky komedyendi ülkesini savaşa sürükledi. Belki de savaşa girmeyecekti Ukrayna. Çok da iyi bir şey olmadı. Erdal Beşikçioğlu'nun neden Etimesgut Belediye Başkan adayı olmak istediğini ben çok anlamış değilim. Belki de benim kafam basmıyor.



YAŞANAN KRİZİ KABUL ETTİLER
CHP yandaşı İsmail Küçükkaya ise Yavaş'ın Etimesgut'ta İYİ Parti'nin Ankara'da kurucu il başkanı Mesut Özarslan'ı CHP'den aday göstermek istediği için Beşikçioğlu'nun adaylığına karşı çıktığı belirtti. Küçükkaya, olaya ilişkin şunları kaydetti:

"OYUNLARINA GİDİYORMUŞ"

"Erdal Beşikçioğlu'nun bir dönem çok yakın olduğu birlikte çalıştığı arkadaşlarından aldığım bilgilere göre, Mansur Yavaş Erdal Beşikçioğlu'nu çok beğeniyormuş. Aralarında iyi bir hukuk var. Takdir ediyor, oyunlarına gidiyormuş. Aralarında sahiden de iyi bir hukuk varmış.

Mansur Yavaş'ın kurmaylarını aradığımda da onlara bunu sordum. Yavaş'ın Beşikçioğlu ile arası iyiyse neden böyle bir kriz söylentisi çıkıyor diye. Kurmayları, 'Seçimi mutlaka kazanmak istiyoruz. CHP'nin güçlü olduğu yerlere karışmıyoruz ama özellikle farklı kesimlerden de maksimum oyu almanın hesabını yapıyoruz. İYİ Parti'nin Etimesgut'ta yüzde 13 civarında oyu var. Biz bu oy oranını da kazanmak için kurucu il başkanını aday göstermek istiyorduk. Ankara'da 3-4 gündür böyle bir sorun var evet biz de yeni duyduk bu durumu' dedi.

Yani, Mansur Yavaş, İYİ Parti tabanıyla ilgili yaptığı oy hesabının bozulduğunu düşünüyor. Erdal Beşikçioğlu ile aralarında ne kadar iyi bir hukuk olsa da..."

ADAYLIĞI KESİNLEŞTİ
Erdal Beşikçioğlu'nun adaylığı CHP Parti Meclisi'nde onaylandı. Karar sonrası gözler Mansur Yavaş'ın ne yapacağına çevrildi.



ÖZEL DE TOPA GİRDİ: SIKINTI OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUZ
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mansur Yavaş'ın eski İyi Partili Mesut Özarslan'ı önerdiği Eitmesgut adaylığı için oyuncu Erdal Beşikçioğlu'nun konuşulması üzerine partiye tavır alarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını geri çekeceği iddialarına ilişkin konuştu.

Özel, "Ben bu fikrimi ilk paylaştığımda Mansur Bey'in hoşuna gitmişti, halen de daha hoşuna gideceğini düşünüyorum. Belki Etimesgut'la ilgili başka bir şey olabilir. Ama Mansur Bey'in de gücüne güç katacaktır, orada bir sıkıntı olacağını düşünmüyoruz" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN