CHP yandaşlarından skandal sözler! Fatih Altaylı ve Can Ataklı şehit yakınlarına saldırdı... Ataklı'ya soruşturma!

Son dakika haberleri... Türkiye, PKK'nın hain saldırısında şehit düşen 12 evladına ağlarken hem Kandil'in partisi DEM'le iş birliği yapan hem de şehit cenazesine katılan Özgür Özel'in ikiyüzlü siyasetine de şahit oluyor. Manisa'daki şehit cenazesine katılmak isteyen Özgür Özel'e şehit yakınları büyük tepki gösterdi. Cenaze yerine gelen Özgür Özel yuhalanırken, vatandaşlar tarafından “Özgür dışarı” sloganları attı. Durum CHP yandaşı kronik tetikçi Fatih Altaylı'yı rahatsız etti. Şehit yakınlarının Özgür Özel’e gösterdiği tepkiye “Büyük ihtimalle provokasyon” diyen Altaylı, "Özgür Özel, şehit olan askerlerle daha önce fotoğraf çekilmesine rağmen, onların cenazesinde Özgür dışarı diye birileri bağırdı. Terörün kış ortasında yeniden uç vermesinin sebebi belki de CHP’yi sıkıntıya sokmak" ifadelerini kullandı. Bir skandal da Can Ataklı'dan geldi. Ataklı şehit babasını hedef alarak, "Kimsin ulan sen!" şeklinde rezil sözler söyledi. Can Ataklı hakkında soruşturma başlatıldı. Hakkında başlatılan soruşturma ve sosyal medyada çığ gibi büyüyen tepkilerin ardıdan Ataklı bugün bir açıklama yaptı. Ataklı "Konuşmanın tamamını değil sadece o bölümünü bile tam izlemeyen birçok şehit yakınını kırmış olabilir. Bu nedenle öncelikle hepsinden özür dilerim" dedi.

Giriş Tarihi 25 Aralık 2023, 13:04 Güncelleme 01 Ocak 2024, 18:11
CHP yandaşlarından skandal sözler! Fatih Altaylı ve Can Ataklı şehit yakınlarına saldırdı... Ataklı’ya soruşturma!

İÇİNDEKİLER

Irak'ın kuzeyinde PKK'lı hainlerin saldırıları sonucu 12 kahraman askerimiz şehit oldu.

Türkiye'yi yasa boğan haber sonrası TBMM'de partilerin kınama metnine Kandil'in partisi DEM ve iş birlikçisi CHP imza atmadı.

"Kendi kınama metnimizin altına imza attık" dediler ama ortakları DEM'i kızdırmamak için olacak ki söz konusu metinde PKK diyemediler.

Türk milleti yaşananlarda terör partisiyle bir hareket eden CHP'ye büyük tepki gösterdi. Sosyal medya kullanıcıları, Özgür Özel'in terör sevici açıklamalarını paylaşmaya başladı.

Türkiye'nin gözü önünde oy dilenmek için DEM'in kapısına giden, Türk düşmanı Pervin Chakar'ın elini öpen CHP'nin 'eş başkanı' Özgür Özel, tüm bunlar yaşanmamış gibi bir de şehit cenazelerine katıldı.

CENAZE YERİNE GELİRKEN YUHALADILAR
Meclis'teki kravatlı teröristlerle yol yürüyen ve Selahattin Demirtaş'a özgürlük diye naralar atan CHP lideri Özgür Özel'e şehit Piyade Sözleşmeli Er Enes Budak'ın cenazesinde ateş püskürüldü.

Cenaze yerine gelen Özgür Özel'e yoğun tepki gösterilip, yuhalandı.

ÖZGÜR DIŞARI
Öte yandan vatandaşlar tarafından "Özgür dışarı" sloganları atıldı.

FATİH ALTAYLI'DAN SKANDAL SÖZLER
Türkiye Özgür Özel'in DEM seviciliğine şahit olurken CHP yandaşı Fatih Altaylı'dan skandal sözler geldi.

Şehit yakınlarının Özgür Özel'e gösterdiği tepkiye "Büyük ihtimalle provokasyon" diyen Altaylı, "2015'ten beri Türkiye'de ne zaman seçim ortamı başlar, terör de başlar. İktidarın CHP'yi terörle paralel gösterme çabası belli bir kesimde karşılık buluyor. Özgür Özel, şehit olan askerlerle daha önce fotoğraf çekilmesine rağmen, onların cenazesinde Özgür dışarı diye birileri bağırdı. Terörün kış ortasında yeniden uç vermesinin sebebi belki de CHP'yi sıkıntıya sokmak" ifadelerini kullandı.

VATANDAŞA ŞEREFSİZ DEDİ
Öte yandan Pençe Kilit Harekat bölgesinde şehit olan 12 askerimiz ve Gazze için İstanbul ve Ankara'da yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe katılan on binler, PKK terörünü ve İsrail'in saldırılarını lanetledi. Söz konusu eylemlerde, Refah Sınır Kapısı'nın açılması için Mısır'a çağrı yapılarak ve ABD'nin hem İsrail'i hem PKK'yı donatmasına atıfta bulunularak Türkiye'nin toprak bütünlüğüne ve birliğine dair sloganlar atıldı. Altaylı, Özgür Özel savunuculuğunun sonunda hızını alamayıp vatandaşa 'şerefsiz' dedi.

Başkent ve megakentte sokaklar, 'Kahrolsun PKK kahrolsun İsrail', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları ile inlerken, Fatih Altaylı YouTube kanalından yaptığı yayında Gazze için düzenlenen yürüyüşte yer alan vatandaşların, hafta sonu hayatını kaybeden 12 şehide üzülmediklerini ve askerler için yürümediklerini ileri sürdü.

BİR REZİLLİK DE CAN ATAKLI'DAN: ŞEHİT BABASINI HEDEF ALDI
Altaylı gibi rezilliğe imza atan bir diğer isim ise CHP yandaşı Can Ataklı oldu.

"Kavala'ya ve Öcalan'a özgürlük isteyenlere hakkımızı helal etmiyoruz" diyen şehit babasına saldıran Can Ataklı şu rezil sözleri söyledi:

"Kimsin lan kimsin! Şehit babası olunca canının istediğini söylemeye hakkın mı var?"

Can Ataklı'nın skandal sözlerine tepki yağdı.

CAN ATAKLI HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Ataklı hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ataklı'nın sosyal medya platformu X ve diğer sosyal medya hesaplarında paylaştığı videoda, şehit aileleri ve şehit babaları hakkında söylediği sözleri, "olumsuz ve saldırı niteliğinde" olarak değerlendirdi.

Başsavcılık, Ataklı hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlattı.

"HEPSİNDEN ÖZÜR DİLERİM"
Hakkında başlatılan soruşturma ve sosyal medyada çığ gibi büyüyen tepkilerin ardıdan Ataklı bugün bir açıklama yaptı. Ataklı "Konuşmanın tamamını değil sadece o bölümünü bile tam izlemeyen birçok şehit yakınını kırmış olabilir. Bu nedenle öncelikle hepsinden özür dilerim" dedi.

Öte yandan kendisini savunmaktan da geri kalmayan Ataklı, sanki bu skandal sözleri AK Parti söyletmiş gibi şu sözlerler suçu hükmete attı:

Buna karşı yanlış bir şey yapmadığımı, iktidarın hakim kıldığı algı operasyonunun hedefine oturtulduğumu da söylemek istiyorum."

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞINDAN SUÇ DUYURUSU
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Gaziantep'te, Vali Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

Bakan Göktaş, kentte ilk olarak, 23 Aralık'ta, Irak'ın kuzeyinde teröristlerin saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın da katıldığı ziyaret sonrasında bir gazetecinin, "gazeteci Can Ataklı'nın şehit aileleri aleyhindeki söylemlerine" ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine Göktaş, şehitlere rahmet, yaralılara şifa dileklerini iletti.
"Aziz milletimizin başı sağ olsun" diyen Göktaş, şunları kaydetti:

"Şehitlerimizin emanetleri olan kıymetli ailelerine sahip çıkmak, bizim boynumuzun borcu. Bugün de şehidimizin ailesi ile bir aradayız. Bazı kendini bilmezlerin, bu tür söylemlerde bulunması, bizlerin canını acıtıyor. Bizler, şehitlerimizin emanetlerine her zaman sahip çıkacağız, onlara dil uzatanlara asla fırsat vermeyeceğiz. Şehitlerimizden ve gazilerimizden sorumlu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, Can Ataklı ile ilgili de gerekli suç duyurusunda bulunduk. Şehitlerimizin emanetlerine sonuna kadar sahip çıkacak, onlara dil uzatanlara hadlerini bildirmeye devam edeceğiz."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN