CHP'nin terör ortağı DEM'in gençlik kongresinde PKK skandalı: Bebek katili elebaşı Öcalan sloganları atıldı!

Türkiye, Pençe-Kilit Harekatı şehit olan 12 şehidine ağlarken terörün siyasi ayağı HDP/DEM Parti'nin Diyarbakır kongresinde ise skandal anlar ortaya çıktı. Terörün siyasi ayağı HDP/DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın konuşması sırasında ise sık sık PKK'nın bebek katili terörist elebaşı Abdullah Öcalan’a destek sloganları atıldı. Skandal görüntülere ilişkin "suçu ve suçluyu övme" ve "terör örgütü propagandası yapma" suçlarından soruşturma açıldı. Başlatılan soruşturma kapsamında 42 şüpheli gözaltına alındı.

Giriş Tarihi 24 Aralık 2023, 14:03 Güncelleme 25 Aralık 2023, 07:21
CHP’nin terör ortağı DEM’in gençlik kongresinde PKK skandalı: Bebek katili elebaşı Öcalan sloganları atıldı!

İÇİNDEKİLER

Türkiye 12 şehidi için ağlarken terörün siyasi ayağı HDP/DEM Parti'nin Diyarbakır kongresinde ise skandal görüntüler ortaya çıktı. Diyarbakır'da kongre düzenleyen DEM Parti, Gençlik Direnişi adı altında partiye üye olanları bir araya getirdi.


PKK'NIN SLOGANLARI ASILDI

Kongre sabahın erken saatlerinde başlarken, terör örgütü PKK'nın sloganı olan 'Jin Jiyan Azadi' pankartları asıldı.

TERÖRİST ELEBAŞI İÇİN SLOGAN

Salonda toplanan kalabalık, bebek katili terörist elebaşı Abdullah Öcalan için sloganlar atmaya başladı. Terörist Öcalan'ın posterini açan terör sevicileri, attıkları sloganlarla birlikte uzun süre halay çekti.



TEK TEK PAKETLENDİLER

Kongre bulunan çok sayıda terör sevici polis tarafından paketlenip gözaltına alındı. Terörün siyasi ayağı HDP/DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın konuşması sırasında ise sık sık terörist başı Öcalan'a destek sloganları atıldı.


BAKAN AÇIKLADI: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

DEM Parti tarafından "Gençlik Meclisi 1. Olağan Kongresi" adıyla Diyarbakır'da organize edilen toplantıya ilişkin "suçu ve suçluyu övme" ve "terör örgütü propagandası yapma" suçlarından soruşturma açıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Bugün DEM Parti tarafından 'Gençlik Meclisi 1. Olağan Kongresi' adı altında Diyarbakır'da organize edilen toplantı ile ilgili 'suç ve suçluyu övme', 'terör örgütü propagandası yapma' suçlarına yönelik Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca şüpheliler hakkında gerekli adli soruşturma başlatılmış ve gözaltı talimatları verilmiştir. Bir kısım şüpheliler hakkında da yakalama işlemleri yapılmıştır. Adli soruşturma devam etmektedir.

42 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Başlatılan soruşturma kapsamında 42 şüpheli gözaltına alındı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, DEM Parti İl Başkanlığınca düzenlenen Gençlik Meclisi 1. Olağan Kongresi'nde yasalara aykırı biçimde eylem yapan, polise taş atan ve mukavemette bulunanlara yönelik Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında 42 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin işlemleri sürüyor.

CHP'NİN ORTAĞI DEM

Türkiye şehitlerini son yolculuğuna uğurlarken DEM Parti'nin kongresinden gelen skandal görüntülere CHP kanadı sessiz kalacak gibi duruyor.

Özgür Özel geçtiğimiz günlerde yerel seçimler için ittifak arayışına çıkarak, DEM Parti'nn kapısını çalmıştı. DEM Parti'yle ittifak kapsamında görüşen Özgür Özel, parti binasında Tülay Hatimoğulları ile bir araya gelmişti.

Özel'in ziyaretinin ardından iade-i ziyaret yapan DEM Parti ise "kapalı kapılar ardında yıpranmak istemiyoruz" demişt. Görüşme sonrası Özgür Özel, "Çok verimli, çok yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiğimizi ifade etmek isterim. Bundan sonraki süreçlerde de karşılıklı görüşmelerimiz sürecek." açıklamasını yapmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN