Son dakika: İki başkanlı parti CHP! Partililer bile isyan etti! Belediye başkan adayları Özgür Özel'i değil Ekrem İmamoğlu'nu arıyor

14 ve 28 Mayıs sonrasında ‘değişim’ diyerek CHP’nin Genel Başkanlık koltuğuna oturan Özgür Özel’in, Ekrem İmamoğlu’nun gölgesi altında başkanlık yaptığı geçtiğimiz günlerde İBB binasında yaşanan mikrofon yarışına girmesiyle gözler önüne serilmişti. Ekrem İmamoğlu’nun CHP Lideri gibi davranmasının partide büyük rahatsızlık yarattığı konuşuluyor. Önümüzdeki yerel seçimler için aday belirleme sürecinde olan CHP’de belediye başkan adaylarının Özgür Özel ile değil de Ekrem İmamoğlu’yla irtibat kurması ise iki başlılığı gösteriyor.

Giriş Tarihi 22 Aralık 2023, 10:39 Güncelleme 22 Aralık 2023, 12:47
Son dakika: İki başkanlı parti CHP! Partililer bile isyan etti! Belediye başkan adayları Özgür Özel’i değil Ekrem İmamoğlu’nu arıyor

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin hemen ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerine CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu'nun gölgesinde başkanlık yapmaya çalışıyor.

Siyaset kulislerinde Özgür Özel'in Ekrem İmamoğlu'nun talimatlarını yerine getirdiği konuşulurken durumu normalleştirmeye çalışan Özel, "Sayın İmamoğlu'yla aramızda kardeşlik ilişkisi var bu ilişki bizi iktidara taşıyacak" dedi.

Ancak yaşananların hiç öyle olmadığı yerel seçimler için DEM'in kapısına giden Özgür Özel'e kullanılan ifade ile gözler önüne serildi.

"CHP EŞ BAŞKANI DİYESİM GELDİ"
Diğer yandan DEM Parti (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları yaptığı açıklamada Özgür Özel'e dönerek "CHP'nin Eş Başkanı diyesim geldi..." ifadelerini kullandı.

Özgür Özel bu sözler karşısında bir şok yaşarken durumu gülerek geçiştirmeyi tercih etti.

Konuya ilişkin bir köşe yazısı kaleme kalan Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi CHP içindeki İmamoğlu-Özel çekişmesini değerlendirdi.

CHP LİDERİ GİBİ HAREKET EDİYOR
Kurultaydan sonra Ekrem İmamoğlu'nun CHP lideri gibi hareket etmesinin partide yarattığı rahatsızlık büyüyor.

İZMİR İÇİN KAPIŞMA VAR
CHP'de 11 milletvekilin yaptığı toplantı o açıdan bir başlangıç. Milliyet'ten Mehtap Gökdemir'in haber doğru. Adayların belirlenme sürecinde bu sorunun daha da büyümesi bekleniyor. Çünkü İmamoğlu, büyükşehir belediye başkan adaylarına müdahale ediyor. Özgür Özel İzmir için Özlem Çerçioğlu'na söz vermiş. İmamoğlu ise Buğra Gökçe'yi istiyor. Bu nedenle İzmir adayı açıklanamıyor. Bu tek bir örnek.

ADAYLAR İMAMOĞLU İLE GÖRÜŞÜYOR
Belediye başkan adayları Özgür Özel'le değil, Ekrem İmamoğlu ile irtibat kuruyor. Bu da partide çift başlılığa ve huzursuzluğa neden oluyor. O nedenle CHP'li 11 milletvekilinin toplantısında dile getirilen eleştirilerin azı var çoğu yok:

1- Ekrem İmamoğlu, CHP'den büyük değil. İmamoğlu partiyi uçuruma sürüklüyor. CHP için bir beka sorunu halini almaya başladı.

İYİ PARTİ KAVGASI

2- İYİ Parti ile girdiği polemik doğru değil. Güçlükle kurulan ittifaklar boşa harcanıyor. Kişisel hırsları için bunu yapıyor.

3- CHP Grubu'nda milletvekilleri arasında bu konuda çok rahatsızlık var. İmamoğlu'nun geri çekilmesi bile düşünülebilir

ÖZGÜR ÖZEL DAHİ

Bir grup CHP milletvekilinin rahatsızlıkları bunlar. Ama İmamoğlu'nu engelleyebilmeye güçleri yeter mi? Sanmam. Ama böyle giderse önümüzdeki seçimde İmamoğlu onların milletvekilliğini engeller. Çünkü CHP'de bütün ipler İmamoğlu'nun elinde. Özgür Özel, İmamoğlu'na rağmen bir belediye başkanını bile belirleyemez.

MAKAM ODASINDA SIKIŞTIRDI
Öte yandan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yerel seçim çalışmalarına dair açıklama yaptı. Ömer Çelik, "Aday belirleme süreci devam ediyor. Şu ana kadar 10 ilde çalışmalar tamamlandı" ifadelerini kullandı. Siyasetin sıcak gündemini A Haber canlı yayınında Sabah gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu değerlendirdi.

Okan Müderrisoğlu'nun canlı yayında öne çıkan sözleri:

CHP'de esasen en baştan beri bir Eş Başkanlık modeli olduğu ilk andan itibaren konuşulmaya başlanmıştı. Bu bir tespitti, bunun içini CHP'liler ve Özgür Özel doldurdu. Ekrem İmamoğlu'nun belediye başkan adaylarının seçiminde müdahil olması normal değildir. Ondan ancak İstanbul için tavsiye alabilirsiniz. Ancak burada belirleyici olmak neredeyse son sözü söyleyen olmak Özgür Özel'i CHP Genel Merkezi'ndeki makam odasını yönetir bir alana doğru sıkıştırmaya başladı.

KOLTUK SAHİBİ YETKİ SAHİBİ
Bu bellik ki 31 Mart seçimlerinin sonuçlarına göre CHP'de yeni bir dalgayı beraberinde getirecek. Özgür Özel'in hakiki manada Genel Başkan olabilmesi bellik ki 31 Mart seçimlerinin sonuçlarına göre yorumlanacak. Ekrem İmamoğlu İBB'ye yönelik projesinin hayata geçirirse 2028'e yürüyüşünü sürdürmeye çalışacak Özgür Özel de damgasını vurmak istiyor. Koltuğun sahibi ile yetkinin sahibi arasındaki fark giderek belirginleşiyor.

ZORAKİ BİRLİKTELİK
Sadece önümüzdeki seçim nedeniyle zoraki bir birliktelik ve bunu 31 Mart'a kadar kazası belasız götürme gayreti var. Kazan alttan alta kaynıyor. Nasıl buharlaşacağını göreceğiz. Buralarda uç çıkışlar görebiliriz. Bütün amacı AK Part'yi ve özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tasfiye etmek üzerine kurulu bir birliktelik olduğu için yapay ve gevşek bağlarla birbirlerine bağlılar.

FARKLI TEKLİFLER UÇUŞUYOR
Bunlar son anda belli başlı yerler için beraber de olabilir. Meral Akşener şu anda partisine operasyon çekildiğini söylüyor. Burada değişimler yaşanıyor. Ankara ve İstanbul'da farklı teklifler uçuşuyor. Yerler menfaati korumak isteyen İYİ Partililer var. Bunun yanında Ankara'da vekil istifaları ile ilgili çeşitli iddialar dolaşıyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN