Kandil’le ‘DEM’lenen tavşan sahibine zıpladı! CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu arasında İstanbul’da acil toplantı

14 ve 28 Mayıs seçimlerinden tarihi yenilgi alıp koltuk değişimi yapan CHP’de yerel seçimler için sancılı bir süreç yaşanıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından İYİ Parti’nin yerel seçimlerde iş birliğine yanaşmamasıyla birlikte emanetçi başkan Özgür Özel, Kandil partisi HDPKK/DEM’in ayağına gitti. 6’lı masanın altında kalan HDPKK/DEM CHP’nin karşısına bu kez daha palazlanmış şekilde birçok taleple çıktı. Çünkü CHP’nin kendilerine mecbur olduklarından eminlerdi. Kirli pazarlığın ardından Özgür Özel’in bugün Ekrem İmamoğlu’nun yanına gelmesi ise parti içindeki gölge başkan yorumlarını bir kez daha doğru çıkardı. Peki DEM dünkü görüşmede neler talep etti? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 15 Aralık 2023, 16:56 Güncelleme 15 Aralık 2023, 17:11
Kandil’le ‘DEM’lenen tavşan sahibine zıpladı! CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu arasında İstanbul’da acil toplantı

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde alınan yenilginin ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerine CHP Genel Başkanlık koltuğuna oturan emanetçi başkan Özgür Özel, göreve ilk geldiği günden bu yana terör partisi HDPKK'ya göz kırpmaya devam ediyor.

Seçimler sonrasında adını DEM olarak değiştiren Kandil'in partisi, yerel seçimlerde CHP'nin kapısını çalacağını biliyordu. Beklenen gibi de oldu, dün Özgür Özel, HDPKK/DEM'in ayağına gitti.

"DİYALOĞUMUZ SÜRECEK"
Samimi pozların verildiği görüşme sonrası konuşan Özgür Özel "Bundan sonraki süreçlerde diyaloğumuz sürecek" ifadelerini kullanırken DEM Eş Başkanı Tülay Hatipoğlu'nun Özgür Özel için "Eş Başkan diyesim geldi" sözleri CHP içinde yaşananların bir özetiydi.

KANDİL'LE 'DEM'LENDİ EKREM'E KOŞTU
Özel, Ekrem İmamoğlu olmadan hareket edemediği için büyük eleştirilerin hedef noktasıyken DEM ile yapılan görüşmenin hemen ertesi günü İBB'yi ziyaret etmesi dikkat çekti.

Ekrem İmamoğlu'nun gölge başkan olarak nitelendirildiği bugünlerde yaşanan bu durum "Özel İBB Başkanı'nın kuryesi gibi çalışıyor" yorumlarını da beraberinde getirdi.

Saraçhane'deki İBB binasında yapılan toplantının ardından kameralar karşısına geçen Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel'in yüz ifadelerinde bir memnuniyetsizlik dikkat çekerken ikiliden 'İstanbul İttifakı' açıklaması geldi.

2019'u hatırlatan Ekrem İmamoğlu'nun İYİ Parti'nin müstakil kararına rağmen "31 Mart 2024 tarihi itibarıyla İstanbul halkıyla birlikte 2019'da hep birlikte temelini attığımız İstanbul ittifakı'nın daha güçlü bir biçimde bir sonraki 5 yıla hem devam eden projelerimizi bitirmeye hem de yeni ve daha güçlü projeleri İstanbullularla buluşturmaya devam ettirme yönündeki kararlılığımızı ortaya koyacağız. Yolumuz açık olsun, hepimize başarılar" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel ise "En büyük güvencem İstanbul İttifakı" diyerek sözlerini "İttifak sorusuna cevap veren Özel, "İstanbul'un ihtiyacı olan ittifak adını ittifak koyalım, işbirliği koyalım, parti adları koyalım her şeyi söyleyelim şu ismin önüne geçemeyiz; İstanbul'u İstanbul ittifakı kazandı. İstanbul ittifakını İstanbullular kurdular. En büyük güvencem İstanbul ittifakı" şeklinde tamamladı.

2019'DAN 1 EKSİK
Bilindiği üzere 2019 yerel seçimlerinde Ekrem İmamoğlu'nun seçimleri kazanması için İYİ Parti, HDP ve CHP birlikte çalışmışlardı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra İYİ Parti'nin müstakil kararına rağmen sarf edilen İstanbul ittifakı "umutların tükenmediğini" mi gösteriyor yoksa DEM'in isteklerini karşılayıp yanlarında mı tutmaya çalışacaklar önümüzdeki günlerde göreceğiz.

KİRLİ PAZARLIKTA DEM CHP'DEN NE İSTEDİ?
Peki kirli pazarlıkta neler konuşuldu? DEM, CHP'den neler istedi?

Ankara kulislerinde konuşulanlara göre PKK'nın siyasi uzantısı DEM, CHP'den destek verilen illerdeki belediyelerde, genel sekreterlik makamı ve 2 genel sekreterlik talep etmeye hazırlanıyor.

Bunun yanında, meclis üyeleri listeleri hazırlanırken de, CHP'den yüzde 20 kontenjan isteneceği belirtildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN