Özgür Özel pazarlık peşinde: Kim ne istiyor? HDP/DEM ziyaretinde "Eş başkansın" mesajı!

CHP ile terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP/DEM arasında at pazarlığı yeniden başlıyor. Pervin Buldan ile operaya giden, Türkiye düşmanı Pervin Chakar'ın elini öpen ve son olarak HDP/DEM'e randevulaşan Özel bugün DEM'i ziyaret ederek ittifak için pazarlık yoklaması yaptı. DEM Eş Başkanı Tülay Hatimoğulları, Özgür Özel için, "CHP'nin Eş Başkanı diyesim geldi..." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 12 Aralık 2023, 11:14 Güncelleme 13 Aralık 2023, 19:23
Özgür Özel pazarlık peşinde: Kim ne istiyor? HDP/DEM ziyaretinde Eş başkansın mesajı!

İÇİNDEKİLER

CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nu 13 yıldır oturduğu Genel Başkanlık koltuğundan eden Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu ikilisi "değişim" dese de aynı yoldan devam ediyor.

SELO'YA KAVALA'YA SELAM ÇAKTI TÜRKİYE DÜŞMANININ ELİNİ ÖPTÜ
Kılıçdaroğlu koltuktan kalktı ancak CHP'nin benimsediği siyaset tarzında bir değişiklik olmadı. Özel kurultayda HDPKK'lı Selahattin Demirtaş'a ve Gezi'nin finansörü Kızıl Soros lakaplı Osman Kavala'ya selam çaktı.

Özel takip eden süreçte DEM/HDP'li Pervin Buldan ile birlikte operaya giderek Türkiye'yi işgalcilikle suçlayan Pervin Chakar'ın elini öptü.

Skandalı daha da ileri götüren CHP'nin yeni genel başkanı "Onurumdur gururumdur" diyerek Türkiye düşmanı Chakar'ın elini öpmesini savundu.

İP KOPTU HDP/DEM'E YANLAMA DAHA DA HIZLANDI
PKK'nın siyasi kanadana göz kırpan Özgür Özel diğer yandan da"Meral Ablam" diyerek İYİ Parti'ye göz kırpıyordu ancak Akşener "81 ilde kendi adayımızı çıkaracağız" diyerek CHP'ye kapıyı kapattı.

Yaşanan gelişmelerle birlikte Özgür Özel DEM'e "Bekliyoruz" mesajı gönderererek "görüşelim" mesajı verdi.

HEDEP eş başkanlarının tebrik için aradığı ve ziyaret için de randevu almak istediklerini söyleyen Özgür Özel, bu randevu talebini beklediklerini söyledi.

Özel geçtiğimiz hafta şunları söyledi:

"HEDEP'in eş genel başkanları bana tebrik için ayrı ayrı telefon açmışlardı. 'Ziyaretinize de gelmek isteriz' dediler. 'Halk buluşmaları takvimimiz yoğun, sonrasında bir randevu talep edeceğiz' dediler. Onlar 'Randevu talep edeceğiz' dedikleri için bekliyoruz. Talep ettiklerinde randevu vereceğiz ve görüşeceğiz."

DEM/HDP ÖNCE TEK GİRECEĞİZ DEDİ SONRA PAZARLIĞA KAPI ARALADI
Öte yandan DEM/HDP Sözcüsü Ayşegül Doğan geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, 31 Mart'taki yerel seçimlere kendi adaylarıyla girme eğiliminin ortaya çıktığını bildirdi.

Daha sonra bir açıklama yapan DEM/HDP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "Siyasi partilerle ve toplumsal dinamiklerle, seçimleri konuşmak üzere herkesle görüşmeye hazırız. Herkesin görüşme talebine açığız." diyerek CHP'ye sinyal verdi.

ÖZGÜR ÖZEL AYAKLARINA GİTTİ
Yaşananlar sonrası CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in bugün DEM'i ziyaret etti. CHP Genel Başkan Yardımcıları Gül Çitfçi ve Gökhan Zeybek ile CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke de Özel'e eşlik etti.

CHP heyetini, DEM Parti'den Mehmet Rüştü Tiryaki ve Özlem Gündüz karşıladı.

Özgür Özel'in DEM ziyareti sonrası Özgür Özel, Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları açıklama yaptı.

İlk olarak açıklama yapan Tuncer Bakırhan, şu açıklamalarda bulundu:

Bugün genel merkezimizde CHP genel başkanı sayın Özgür Özel ve heyetini karşıladık. Çok verimli bir görüşme oldu. Başta ekonomik kriz olmak üzere demokrasi, Kürt meselesi, kayyımlar başta olmak üzere Türkiye'nin yaşamış olduğu meseleleri konuştuk.

Partimizin sürekli dile getirdiği bir konu var; siyasi partiler sorunu dialog ile çözer. Bu kadar sorun yaşandığı bu süreçte muhalefet partilerinin daha çok ihtiyacı var. Umarım ilerideki süreçte de diyalog ve müzakere sürecini devam ettirirler. Kendilerine hoş geldiniz diyoruz.



PAZARLIK SÜRECEK

Bakırhan'dan sonra söz alan Özgür Özel ise, iki parti için diyalog mesajı verirken şunları söyledi;

Değerli arkadaşlar hepinize merhaba. Sayın eş Genel Başkanlara heyetimize göstermiş oldukları misafirperverlik için teşekkür ediyoruz. Dem Partisi'ni yeni ismiyle Genel merkezinde ziyaret ettik. Daha önce mecliste görev yaptığım her aşamada da şunu vurgulamıştım; siyasi partilerin arasındaki diyalog hem o ülkenin demokrasisi açısından hem o parlamentonun üretkenliği açısından hem de o ülkedeki toplumsal barış açısından en önemli temel taşlardan biridir. Bu olmazsa olmaz.

Biz kurultayımızı yaptık. Kurultayımızı yaptıktan sonra Sayın Eş Genel Başkanlarım arayarak kutlamışlardı. Sonra takvime baktığımda
onlar da bizden hemen önce kurultaylarını yapmışlardı. Bizim kurultay yoğunluğumuz içinde bir hayırlı olsun ziyareti gerçekleşmemişti.



Ben bugün heyetimizle birlikte o ziyareti gerçekleştirdim. Tabi görevlerinde başarılar diledik, karşılıklı bu başarı dileklerini ifade ettik. Sayın Eş Genel Başkanın da ifade ettiği gibi bir araya gelmişken yapmamız gereken bir şeyi yaptık; Türkiye'yi değerlendirdik, dünyayı değerlendirdik ve önümüzdeki süreci değerlendirdik.

Çok verimli, çok yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiğimizi ifade etmek isterim. Bundan sonraki süreçlerde de diyaloğumuz, karşılıklı görüşmelerimiz sürecek.

Biz bu diyaloğun, bu görüşmenin Türkiye demokrasisine çok önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Ben bir kez daha kendilerine ve Dem Genel Merkezi'nde bizleri ağırlayan hem tüm siyasilere hem de emekçilere Cumhuriyet Halk Partisi adına teşekkür ediyorum.



EŞ BAŞKAN GÖNDERMESİ
DEM Eş Başkanı Tülay Hatimoğulları Özgür Özel için, "CHP'nin Eş Başkanı diyesim geldi..." ifaelerini kullanarak güldü.



Bilindiği üzere Özgür Özel İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun vesayeti altında savuruluyor. Ekremci kalemşorler her fırsatta Ekrem İmamoğlu'nun "fiili eş başkan" ilan ediyor.


Eş Başkan göndermesi sonrası DEM Eş Başkanı Tülay Hatimoğulları şu ifadeleri kullandı:

İki parti de peş peşe kongrelerini gerçekleştirmiş oldu genel seçimlerden hemen sonra. Bir nezaket ve hayırlı olsun ziyaretiydi. Biz de kendilerine buradan, sizlerin huzurunda bir kez daha hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz, başarılar diliyoruz yeni yönetime.

Her iki başkanımızın da ifade ettiği gibi bugün bizler bir araya gelmişken Türkiye'nin ve dünyanın içinden geçtiği süreci, siyasal süreci, iktisadi krizi, Türkiye'de yaşanan demokrasi krizini hep birlikte değerlendirdi.



Gerçekten demokrasiye model olması gereken Türkiye'deki bütün siyasi partilerin esasen Türkiye'nin sorunlarını görüşmek ve konuşmak üzere ve hep birlikte çözüm üretmek üzere diyalog yolunun açık olması özlediğimiz bir şeydir. Ne yazık ki Türkiye tarihine dönüp baktığımızda bu konuda siyasi partilerin tarihi çok zengin deneyimlere sahip değil.

Ümit ediyoruz ki biz böylesi bir tabloyu hep birlikte Türkiye'deki bütün siyasi partiler ve Türkiye'deki demokrasi gücünün vicdanı olan yapılarla birlikte bu konuda yol alırız. Bizler katılımınızdan dolayı değerli basın emekçileri sizlere teşekkür ediyoruz.

DEM CHP'DEN BELEDİYE İSTİYOR
Görüşmede yerel seçimlerde ittifak için pazarlık yapıldı. DEM Eş Başkanı Tuncer Bakırhan "İttifak olacaksa açık şeffak olacak" ifadeleriyle CHP'ye şart koşmuş Özgür Özel de "Görüşmelerin kamuoyundan saklanmaması gibi talebini makul ve mantıklı buluyorum" diyerek şartı kabul etmişti.

Özel kayyuma karşı olduğunu belirterek bu meselede de HDP/DEM'e tam destek veriyor! Ancak HDP/DEM 2019'daki gibi kayıtsız şartsız vermeyecek parti yönetimi başta İstanbul, Mersin ve Adana başta olmak üzere CHP'den ilçe talebinde bulunacak. DEM Parti meclisi hafta sonu yerel seçim kararını vermek üzere toplanacak. Yapılan görüşmelerde CHP'nin teklifi masaya yatıracak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN