Türkiye'den İsrail istihbaratına uyarı: Yasa dışı faaliyetlerin ciddi sonuçları olur

Son dakika haberleri... Geçtiğimiz günlerde haddini aşan İsrail iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet (Şabak) Direktörü Ronen Bar, "Katar, Türkiye ve Lübnan dahil olmak üzere dünyanın her yerinde Hamas liderlerini, yıllar sürse bile öldürmeye kararlı olduklarını" belirtmişti. Ajancılık oynamaya çalışan İsrail istihbaratına Türkiye'den uyarı geldi. Türk yetkililer, Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yasa dışı faaliyetler gerçekleştirmeye çalıştığını anımsatarak, hiçbir servisin bu tür operasyonlarına müsaade edilmeyeceğini vurguladı. Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İsrail'in Türkiye'deki Hamas üyelerine yönelik operasyon iddialarına ilişkin "İstihbarat birimlerimiz gerekli açıklamayı yaptı. Böyle bir girişim kabul edilemez, bedeli ağır olur" dedi.

Giriş Tarihi 04 Aralık 2023, 18:03 Güncelleme 05 Aralık 2023, 12:47
Türkiye’den İsrail istihbaratına uyarı: Yasa dışı faaliyetlerin ciddi sonuçları olur

İÇİNDEKİLER

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, İsrail'in, Filistin dışında yaşayan Hamas üyelerine yönelik suikast planları yaptığını yazdı.

Haberde, İsrail istihbarat birimlerinin Lübnan, Türkiye ve Katar'da Hamas üyelerini hedef alacağı iddia edildi.



İsrail iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet (Şabak) Direktörü Ronen Bar, İsrail devlet televizyonu KAN'da yayımlanan bir kayıtta, "Katar, Türkiye ve Lübnan dahil olmak üzere dünyanın her yerinde Hamas liderlerini, yıllar sürse bile öldürmeye kararlı olduklarını" belirtmişti.



MUHATAPLARA GEREKLİ UYARILAR YAPILDI
Türk istihbarat kaynakları, İsrail'in, Türkiye dahil Filistin dışında yaşayan Hamas üyelerini hedef alacağına dair uluslararası basında yer alan haberlere ve İsrailli yetkililerin bu yöndeki açıklamalarına istinaden muhataplara gerekli uyarıların yapıldığını ve aksi yöndeki bir tutumun ciddi sonuçları olacağını bildirdi.



Anadolu Ajansına konuşan yetkililer, muhtelif istihbarat servislerinin daha önce de Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yasa dışı faaliyetler gerçekleştirmeye çalıştığını anımsatarak, hiçbir servisin bu tür operasyonlarına müsaade edilmeyeceğini vurguladı.

BEDELİ AĞIR OLUR
Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İsrail'in Türkiye'deki Hamas üyelerine yönelik operasyon iddialarına ilişkin "İstihbarat birimlerimiz gerekli açıklamayı yaptı. Böyle bir girişim kabul edilemez, bedeli ağır olur" dedi.

MİT DARBE ÜSTÜNE DARBE VURMUŞTU
Bilindiği gibi MİT daha önce yaptığı operasyonlarla Türkiye'de faaliyet yürütmeye çalışan Mossad'a darbe üstüne darbe vurmuştu. Bu bağlamda MİT'in kusursuz operasyonları takvim.com.tr manşetleriyle tekrar hatırlayalım.

(Haberi okumak için lütfen görsele tıklayınız)

MİT, GAZZELİ DAHİYİ NEFES KESEN OPERASYONLA KURTARMIŞTI
İsrail'de Demir Kubbe'yi çökerterek Mossad'ı peşine takan dahi yazılımcı Omar A. Hollywood filmlerini aratmayacak şekilde MİT operasyonuyla kurtarıldı. Malezya'da Mossad tarından kaçırılarak dağ evinde 36 saat sorgulanan Omar A., MİT operasyonuyla kurtarılarak İstanbul'a getirmişti.



(Haberi okumak için lütfen görsele tıklayınız)


MOSSAD'IN 'ŞEYTAN ÜÇGENİ' ÇÖKERTİLDİ
İsrail Gizli İstihbarat Servisi (MOSSAD) Türkiye'deki Arap uyruklu yabancıları hedef alan üç aşamalı bir plan yaptı. Ajanlarını Sırbistan, BAE ve Tayland'a turist gibi gönderip eğiten MOSSAD, ardından Türkiye'ye soktu. MİT, aylar süren takip neticesinde 7 kişilik hücreyi çökertti. 7 kişilik hücrenin yanında 'beyin takımına' bağlı 56 ajanın daha olduğu belirlendi.



(Haberi okumak için lütfen görsele tıklayınız)


MOSSAD HÜCRESİ ÇÖKERTİLDİ
İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonda İsrail İstihbarat Servisi Mossad'a çalışan casusluk hücresi çökertildi. İran'la ticaret yapan 1 ve 23 şirketi raporlayan, Selçuk Küçükkaya ve 12 paketlendi. Mossad'ın hücre lideri Küçükkaya'ya FETÖ'cü bir teröristin aracılığıyla ulaşıldığı öğrenildi. MİT, tarafından başarıyla gerçekleştirilen operasyon adım adım takip ve detaylı incelemenin ardından hatasız şekilde uygulandı.



(Haberi okumak için lütfen görsele tıklayınız)


SUİKATS PLANI ENGELLENDİ
İsrail Eski İstanbul Başkonsolosu Yosef Levi Sfari'nin Beyoğlu İlçesi'nde konakladığı otele yerleşen İranlı "Suikast Hücresi" üyelerinin Sfari'yi kaçırarak infaz etmeyi planladıkları, ardından da İsrail uyruklu turistlere yönelik saldırı planladıkları deşifre oldu. Sfari, ikinci hedefleri ise İsrail uyruklu turistlere suikast hazırlığında olan casuslara MİT ve İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube Müdürlüğü Polisleri izin vermedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN