Terör sevici TTB merkez konseyi üyeleri ve Şebnem Korur Fincancı görevden alındı HEDEPKK ve CHP hopladı

Terör sevici Türk Tabipleri Birliği'nin Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile merkez konseyi üyeleri mahkeme kararıyla görevden alındı. Karar sonrası HEDEPKK terör sevici TTB'ye arka açıktı. Sosyal medyadan yapılan skandal paylaşımda, "Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınması, iktidarın yargı eliyle yaptığı yeni bir darbedir, kayyum darbesinin devamıdır" ifadeleri kullanıldı. Öte yandan bir terör sevicilere bir diğer destek de CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den geldi.

Giriş Tarihi 30 Kasım 2023, 21:54 Güncelleme 01 Aralık 2023, 11:54
Terör sevici TTB merkez konseyi üyeleri ve Şebnem Korur Fincancı görevden alındı HEDEPKK ve CHP hopladı

İÇİNDEKİLER

Her fırsatta Türkiye'ye karşı terör örgütlerinin sözcülüğüne soyunan ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hedef alan Türk Tabipleri Birliği'nin konsey yönetiminin düşürülmesine karar verildi.



TERÖR SEVİCİLER GÖREVDEN ALINDI
Mahkeme kararıyla Şebnem Korur Fincancı açısından pasif husumet yokluğu nedeniyle usülden reddine, davalı merkez konsey başkanlığı yönünden "mevcut konsey başkanı ve üyelerinin görevden alınmasına" karar verdi.



HEDEPKK HOPLADI
Verilen karar sonrası PKK'nın siyasi uzantı HEDEP, terör sevici TTB'ye arka çıktı. Sosyal medyada küstah ifadelerle paylaşımda bulunan HEDEPKK, "Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınması, iktidarın yargı eliyle yaptığı yeni bir darbedir, kayyum darbesinin devamıdır. Hekimlerin iradesini gasp eden bu karar suçtur. Bu darbenin karşısında amasız fakatsız durmak tüm demokratik güçlerin görevidir. TTB'nin yanındayız!" ifadelerini kullandı.



TERÖR SEVİCİ TTB'Yİ ZİYARET ETTİLER
Öte yandan HEDEPKK'nın Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, terör sevici TTB'yi ziyarette bulundu. HEDEPKK'lı Hatimoğlulları, "Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi olarak bizler kayyumlardan çok çekmiş bir partiyiz. Belediyelerimize atanan kayyumların, üniversitelere ve meslek odalarına nasıl zuhur ettiğini, bugün alınan kararla TTB'de nasıl zuhur ettiğini hep beraber gördük. Bunu asla kabul etmiyoruz. Bu istibdat rejimine karşı en geniş demokratik mücadeleyi Türkiye'deki bütün demokrasi güçleriyle yürüteceğiz. Bu karar toplumun ve bizlerin vicdanında yok hükmündedir. TTB'nin her daim yanındayız. Dayanışma ile bu istibdat rejimini gerileteceğiz" ifadeler kullandı.



CHP DE ARKA ÇIKTI
Terör sevici TTB'ye bir başka destek de CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den geldi. Sosyal medyadan skandal ilfadeler kullanarak arka çıkan Özel, "TTB Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınması kararı, hukuka aykırıdır. Belediyelerde de kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütlerinde de kayyumlara karşıyız. Hukuku savunmaya ve TTB'nin seçilmiş organlarının yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

TSK DÜŞMANI ŞEBNEM KORUR FİNCANCI İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ
Özgür Özel bugün ise her fırsatta TSK'ya iftira atan Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile görüşmüştü. Söz konusu görüşme sosyal medyada büyük tepki çekmişti.

SELO'YA KAVALA'YA SELAM ÇAKTI TÜRKİYE DÜŞMANININ ELİNİ ÖPTÜ
Özel ve İmamoğlu "Değişim" diyerek Kemal Kılıçdaroğlu'nu koltuğundan etse de CHP'nin benimsediği siyaset tarzında bir değişiklik olmadı. Öyle ki Özel kurultayda HDPKK'lı Selahattin Demirtaş'a ve Gezi'nin finansörü Kızıl Soros lakaplı Osman Kavala'ya selam çakmıştı. Özel takip eden süreçte HDP'li Pervin Buldan ile birlikte operaya giderek Türkiye'yi işgalcilikle suçlayan Pervin Chakar'ın elini öpmüştü.

OLAYIN GEÇMİŞİ
TTB Başkanı Fincancı hakkında terör örgütü PKK ile bağlantılı bir televizyonda, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) yönelik ifadeleri nedeniyle soruşturma başlatılmış, İstanbul'da gözaltına alınan Fincancı 27 Ekim 2022'de Ankara'da tutuklanmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, TSK'nın meşru müdafaa kapsamındaki legal faaliyetleri ile terör örgütünün illegal faaliyetlerini bağdaştırma suretiyle "terör örgütü propagandası" yaptığı belirtilen sanık Fincancı'nın 1 yıl 6 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.



Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fincancı ve TTB Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınmaları talebiyle bir davaname hazırlayarak, Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesine göndermişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN