CHP Sözcüsü Deniz Yücel'den skandal sözler! İsrail'in Gazze'de yaptığı katliam üzerinden Başkan Erdoğan'a saldırdı

İşgalci İsrail Gazze'de Filistinlileri katlederken Başkan Recep Tayyip Erdoğan kalıcı barış için diplomasi temaslarını sürdürüyor. CHP Sözcüsü Deniz Yücel ise büyük bir skandala imza atarak Gazze'de yaşananlar üzerinden Başkan Erdoğan'a saldırdı. Yücel, "Erdoğan, Filistin-İsrail sorununu uluslararası sorun olmaktan çıkarıp bir din savaşları haline getirmeye çalışıyor" şeklinde skandal ifadeler kullandı.

Giriş Tarihi 27 Kasım 2023, 21:24 Güncelleme 27 Kasım 2023, 23:57
CHP Sözcüsü Deniz Yücel’den skandal sözler! İsrail’in Gazze’de yaptığı katliam üzerinden Başkan Erdoğan’a saldırdı

İÇİNDEKİLER

Siyonist İsrail dünyanın gözü önünde Gazze'de Filistinlileri katlederek soykırım suçu işliyor.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan kalıcı barış için diplomasi temaslarını sürdürürken CHP yine bir skandala imza attı.

CHP SÖZCÜSÜ DENİZ YÜCEL'DEN SKANDAL
CHP'nin yeni Sözcüsü Deniz Yücel, partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gazze'de yaşananlar üzerinden Başkan Erdoğan'ı skandal sözlerle hedef alan Yücel, "Erdoğan, Filistin-İsrail sorununu bir iç politika malzemesi yapabilmek için, uluslararası sorun olmaktan çıkarıp bir din savaşları haline getirmeye çalışıyor. Yaklaşan yerel seçimler öncesinde kullanacağı en önemli argümanlardan birisi İsrail-Filistin meselesidir." şeklinde akla ziyan sözler söyledi.

İsrailli esir ailelerinin bile Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istediğini görmezden gelen, Türkiye'nin yürüttüğü barış diplomasisini yok sayan Deniz Yücel, "Erdoğan'ın güven vermeyen, sürekli U dönüşlü dış politikası Türkiye'yi sahanın dışına itti. Umarız bu hatalardan ders çıkarılır." ifadeleriyle skandalını sürdürdü.

KAFA DEĞİŞMEDİ
CHP'nin yeni Sözcüsü Deniz Yücel'in sözleri, CHP'de isimler değişse de zihniyetin değişmediğini bir kez daha kanıtladı.

TEPKİ YAĞDI
CHP Sözcüsü Deniz Yücel'in skandal açıklamalarına tepki yağdı.

A Haber canlı yayınında gazeteci Gaffar Yakınca, "Gelen gideni aratırmış diye bir laf var ya resmen Öztrak'ı aratıyor. Kurduğu cümle şu; Cumhurbaşkanı'nı kastediyor 'Erdoğan İsrail-Gazze savaşını bir din savaşı haline getirmeye çalışıyor' diyor. Bunu söyleyebilmek için akıldan izandan zerrece nasip almamanız lazım." dedi.

"BÖYLE SAÇMA BİR ŞEY OLABİLİR Mİ?"
Yakınca şunları söyledi:
"Karşınızda bütün varlığını dinsel bir metine dayandıran devlet var. Yani laik maik falan da değil. Bütün varlığı o dinsel metne dayalı. O metin ne kadar Allah'ın metni o tartışmalı. Bütün varlığını ona dayandıran bir devlet var ve sırf onun üzerinden her türlü zulmü, işkenceyi ve yayılmacılığı yapan bir devlet var. Ona karşı çıkan birine siz diyorsunuz ki "sen din savaşı yapmak istiyorsun". O zaman İrlanda, İspanya ve Belçika da mı din savaşı yapmaya çalışıyor? Böyle saçma sapan bir şey olabilir mi?"

"SİZ İSRAİL SÖZCÜSÜ MÜSÜNÜZ?"
Melih Altınok ise CHP Sözcüsü Yücel'in sözlerine tepki gösterdi.

Altınok şunları söyledi:
"Bu İsrail ordu sözcüsünün açıklaması. CHP Sözcüsü'nün önceliği bu mudur? Filistin konusunda CHP bir açıklama yapacak; yurtseverlerin, Kemalistlerin, ulusalcıların devam ettiği diyeyim bir partinin sözcüsü bunu mu açıklıyor? CHP'li seçmen bundan hoşnut mu? Demiyor mu yöneticilerin "Siz İsrail sözcüsü müsünüz?" diye. İsmi de Deniz. Utanç verici. Deniz Gezmişler FKÖ üyesi olmakla övünüyorlar. Sorsan o Deniz Bey'e, "Deniz Gezmiş bilmem ne" diyecektir. Adınız da Deniz, utanın. Hakikaten olacak iş değil. Bunu sola falan mal edemeyiz. Gaffar söylüyor, İrlanda'da İngiltere'de şurada burada bütün sol kamuoyu sokakta. Türkiye'de de hakkını verelim. Vatan Partisi, Türkiye İşçi Partisi ne derseniz deyin sert açıklamalar yapıyorlar ama CHP'nin Deniz ismini taşıyan bir sözcüsü İsrail Ordu Sözcüsü gibi hareket ediyor. Buna bir izahınız var mı? Bunu merak ediyoruz. Bu siyaset yapmak değil. Aldatılıyorsunuz."

Murat Özer de skandala tepki gösterdi. Özer, "Filistin tarafı açık bir şekilde bunun din savaşı olmadığını ve insanlık adına mücadele ettiklerini belirterek 'Karşımızda Naziler var' dedi. Bunu din savaşı olarak yansıtmak isteyen kim İsrailliler... İsrail bunun için milyonlarca dolar para harcıyor. 'Ortadoğu 300 milyon Arap dünyası içine sıkışmış bir avuç Yahudiyiz bu Müslümanlar bizi yok etmeye çalışıyor' demek istiyorlar. Elon Musk'a göstermek istedikleri de o... Acaba CHP'nin Sözcüsüne ne kadar ne için nasıl ve hangi maksatla yaptırmış olabilirler." dedi.

Gazeteci Zafer Şahin de Deniz Yücel'e ve CHP'ye yüklenerek, "CHP Sözcüsü ben ona yeni nesil Faik Öztrak diyorum. Ya konuyu bilmediği için bu açıklamaları yapıyor ya da başka bir yol haritaları var ben bilemiyorum..." ifadelerini kullandı.