RTÜK'ten terör örgütü PKK'yı aklamaya çalışan CHP yandaşı Halk TV'ye 5 kez program durdurma ve üst sınırdan idari para cezası

Son dakika haberi! Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Halk TV'ye iki ayrı programdaki yayın ihlalleri nedeniyle 5 kez program durdurma ve üst sınırdan idari para cezası verdi. Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan terör saldırısıyla ilgili, "O kadar manasız ki teröristin gelip hiçbir şey yapamadan ölmesi. Bana sorarsanız aykırı... Hiçbir şey yapamadan ölünmez" şeklinde skandal ifadeler kullanmıştı. RTÜK olayla ilgili inceleme başlattı. RTÜK'ün açıklamasının ardından cezadan kurtulmaya çalışan Halk TV patronu apar topar Arslan'ın işine son vermişti.

Giriş Tarihi 04 Ekim 2023, 15:06 Güncelleme 04 Ekim 2023, 17:53
RTÜK’ten terör örgütü PKK’yı aklamaya çalışan CHP yandaşı Halk TV’ye 5 kez program durdurma ve üst sınırdan idari para cezası

İÇİNDEKİLER

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Halk TV'ye iki ayrı programdaki yayın ihlalleri nedeniyle 5 kez program durdurma ve üst sınırdan idari para cezası verdi.

RTÜK'ten yapılan açıklamaya göre, haftalık olağan toplantıda Halk TV hakkındaki iki farklı izleme raporu gündeme alındı.

Kanalda 1 Ekim'de terör örgütü PKK tarafından Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen saldırıya yönelik kullanılan ifadelerin, "Yayıncılık hizmetleri terör eylemini, faillerini ve mağdurlarını terörün amaçlarına hizmet edecek sonuçlar doğuracak şekilde sunamaz." hükmünü ihlal ettiği gerekçesiyle Halk TV'ye üst sınırdan para cezası ve 5 kez program durdurma yaptırımı uygulanması kararlaştırıldı.

Kanaldaki Haber Masası programında da bir konuğun Kültür ve Turizm Bakanlığının FETÖ'yü savunan bir filmin 60. Altın Portakal Film Festivali'nde gösterilmesine tepki olarak desteğini çekmesine ilişkin kullandığı ifadelerin de "dayanaktan yoksun olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni suçlayıcı ve töhmet altında bırakıcı" şekilde yayıncılık ilkelerini ihlal ettiğine hükmedildi ve Halk TV'ye idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

NE OLMUŞTU?
Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan oldu. Arslan teröristin kendisini patlamdığını uzaktan kumanda ile patlatılmış olabileceğini savunarak şu skandal sözleri kullandı:

"HİÇBİR ŞEY YAPAMADAN ÖLÜNMEZ"
"Türkiye'de değil dünyada da böyledir belki o kendisini patlattı denilen kişi yani terörist. Uzaktan kumandalı patlayıcı olduğunu bilmiyordu. Çünkü o kadar manasız ki hiçbir şey yapamadan ölmesi... Bir PKK'lı teröristin öcünü alıyorlarmış yahu hiçbir şey yapamadan ölünmez. Ama esas Ankara'da bir arabanın kilidini açacaksınız düz kontak çalştıracaksınız bombayı yükleyip gideceksiniz. Ankara'da bunu yapmak varken neden Kayseri'de birini öldürerek "Ben geliyorum heeey. Bombalar sırtımızda tabanca belimizde nedir yani..."

CEZADAN KURTULMAK İÇİN AYŞENUR ARSLAN'IN PROGRAMINA SON VERİLDİ
RTÜK'ün açıklamasının ardından açıklamalarda bulunan HALK TV'nin kaçak villa çıkan patronu Cafer Mahiroğlu, programı sonlandırdıklarını açıkladı. Mahiroğlu, "Halk TV olarak ülkemize demokrasinin yerleşmesi için çok sesliliğe büyük önem veriyoruz. Bugüne kadar birçok bedel ödeyerek, her türlü cezaya ve baskıya rağmen farklı sesleri ve muhalif duruşları ekranımızda yansıtmaktan geri adım atmadık, atmayacağız da. Halk TV ülkemizde demokrasinin gelişmesi için vazgeçilmez bir nefes borusudur. Bu konuda tek kırmızı çizgimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmez bütünlüğüdür. Halk TV, güvenlik güçlerimizin bu kapsamda yürüttüğü terörle mücadelenin kayıtsız şartsız yanındadır. Dün yayınlanan Medya Mahallesi programında canlı yayında edilen talihsiz sözler, aynı programda terör lanetlenmiş olsa da, Halk TV'nin en başta bahsettiğimiz duruş ve bakışının sınırlarını aşmaktadır. Bu sebeple programın sonlandırılması kararını aldığımızı, kamuoyuna üzüntülerimizle duyururuz." ifadelerini kullandı.

CHP MEDYASI PKK'YI AKLAYA KALKMIŞTI
CHP yandaşı Halk TV'nin sunucusu terör sevici Ayşenur Arslan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı.


Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Arslan'ın katıldığı televizyon programında, 1 Ekim'de terör örgütü PKK tarafından Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen saldırıya yönelik kullandığı ifadeler üzerine harekete geçti.

EVİNDE GÖZALTINA ALINDI
Başsavcılık, Arslan hakkında "terör örgütü propagandası yapma" ve "suçu ve suçluyu övme" suçlarından resen soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen Arslan, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Sarıyer'deki evinde gözaltına alındı.

Arslan, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin nezaretinde mevcutlu olarak Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. İfadesi alınan Arslan serbest bırakıldı.

SAVUNMASI DA SKANDAL: PKK ÜSTLENDİ SORU İŞARETLERİ DEDİ
Terör sevici gözaltına alınırken CHP yandaşı Halk TV, Arslan'ı skandal ifadelerle savunmaya kalktı. CHP yandaşı İsmail Küçükkaya, Halk TV'deki "Yeni Bir Sabah" programında Ayşenur Arslan'ın konuya ilişkin kendilerine gönderdiği mesajı paylaştı. Terör örgütü PKK'nın saldırıyı üstlenmesine ve teröristlerin kimliğini açıklamasına rağmen Arslan, saldırıda soru işaretleri olduğunu iddia etti.

Akılalmaz ifadelerle savunma yaparken bile terör örgütünü aklamaya çalışan Arslan, "Terör eylemiyle ilgili gündemde olan soru işaretlerini tekrarlamaktan ibaret benim yaptığım. Beni tanıyan hiç kimse benim teröre ve teröristlere destek olmayacağımı bilir. Beni tanıyan ve birlikte çalıştığım bütün gazeteciler meslek hayatım boyunca terörün karşısında bir adım geri atmadığımın tanığıdır." ifadelerini kullandı.

HALK TV HEM KOVUYOR HEM KOLLUYOR
CHP yandaşı Halk TV'nin cezadan kurtulmak için Arslan'ın programına son vermesine rağmen Küçükkaya'nın canlı yayında terör sevicinin skandal savunmasına yer vermesi sosyal medyada "hem kovuyor hem kolluyor" yorumlarına neden oldu.

CHP MEDYASI TERÖRÜ AKLIYOR
Terörün siyasi ayağı HDP medyasının alçak saldırıyı PKK'nın yaptığını açıklamasına rağmen CHP yandaşlarının terör örgütü PKK'yı savunması tepkilere neden oldu.

Terör örgütü PKK'nın sözcülüğüne soyunan HDP'li Çiğdem Kılıçgün Uçar, alçak saldırının yaşandığı 1 Ekim'de açıklamasında, "Türkiye halkları bunun bedelini her geçen gün daha ağır ödemektedir" ifadelerini kullanmıştı.

TEPKİ YAĞDI: BUNDAN SONRA PKK EYLEMLERİNİ AYŞENUR ARSLAN YÖNETSİN
Ayşenur Arslan'ın skandal ifadeleri sosyal medyada da tepkilere neden oldu. Vatandaşlar "Bundan sonra PKK eylemlerini Ayşenur Arslan yönetsin" sözleriyle Arslan'a tepki gösterdi.

İşte o tepkilerin bazıları:

Kandilin yayın organı haline gelen Halk TV kapatılsın Ayşenur Arslan Tutuklansın

PKK sever fosil

PKK terör örgütüne yapılacak eylemleri televizyondan öğretecek kadar devlet düşmanı olan bu Ayşenur Arslan tutuklansın.

Ayşenur Arslan tutuklansın Halk TV denilen lağım çukuru kapatılsın!

PKK TERÖRÜ DİYEBİLİRİZ MUHTEMELEN
Mahiroğlu'nun kararının ardından akıllara Halk TV'de yıllardır program yapan Ayşenur Arslan'ın terör örgütü PKK'yla ilgili skandal açıklamaları gelmişti. Geçtiğimiz yıl İstiklal Caddesi'nde PKK/PYD'li terörist Ahlam Albashı'nın gerçekleştirdiği bombalı saldırıda 6 vatandaşımızı hayatını kaybetmişti. Ardından sınır hattındaki Karkamış'a gerçekleştirilen füzeli terör saldırısında 1'i çocuk 1'i öğretmen 3 vatandaşımız şehit düşmüştü. CHP yandaşı Halk TV'de hain saldırı için adeta sebep Ayşenur Arslan, "PKK terörü diyebiliriz muhtemelen." ifadeleriyle büyük bir skandala imza attı. Sosyal medyadan Arslan'a tepki yağmıştı.

ARSLAN PKK'YI ÖRNEK GÖSTERİP SİLAHLI MÜCADELE ÇAĞRISI YAPMIŞTI
Arslan daha önce terör örgütü PKK'yı örnek göstererek "AK Parti'ye karşı silahlı ya da silahsız mücadele etmeliyiz." şeklinde sarf ettiği skandal sözler sarf etmişti.

MERDAN YANARDAĞ DA PKK ELEBAŞI ABDULLAH ÖCALAN'I ÖVMÜŞ TUTUKLANMIŞTI
CHP tarafından fonlanan Tele 1 Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, PKK elebaşı bebek katili Abdullah Öcalan'a övgüler yağdırmıştı. Yanardağ, skandal sözlerin ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN