CHP yandaşı Halk TV ve Ayşenur Arslan'a soruşturma! Cafer Mahiroğlu RTÜK'ün inceleme kararı sonrası apar topar kovdu

Son dakika haberi! Genel seçimleri terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP ile kol kola giden CHP'nin Sözcüsü Faik Öztrak skandal bir açıklama yaptı. Ankara'da terör örgütü PKK'nın İçişleri Bakanlığı'na yönelik saldırı girişiminde bulunması üzerinden hükümeti suçladı. Faik Öztrak'ın skandal açıklamalarına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ,"Türkiye düşmanlığı vesikasıdır" diyerek çok sert tepki gösterdi. Öztrak gibi skandal ifadeler kullanan bir diğer isim ise Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan oldu. Arslan, "O kadar manasız ki teröristin gelip hiçbir şey yapamadan ölmesi. Bana sorarsanız aykırı... Hiçbir şey yapamadan ölünmez" şeklinde skandal ifadeler kullandı. RTÜK olayla ilgili inceleme başlattı. RTÜK'ün açıklamasının ardından cezadan kurtulmaya çalışan Halk TV patronu apar topar Arslan'ın işine son verdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Arslan hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Arslan, gözaltına alındı. İfadesi alınan Arslan serbest bırakıldı.

Giriş Tarihi 02 Ekim 2023, 17:58 Güncelleme 03 Ekim 2023, 18:02
CHP yandaşı Halk TV ve Ayşenur Arslan’a soruşturma! Cafer Mahiroğlu RTÜK’ün inceleme kararı sonrası apar topar kovdu

İÇİNDEKİLER

CHP Sözcüsü Faik Öztrak terör örgütü PKK'nın saldırı girişimi üzerinden hükümeti hedef aldı.

ANKARA'DA ALÇAK SALDIRI GİRİŞİMİ
Terör örgütü PKK dün alçak bir saldırı girişiminde bulundu. Kayseri'de 6 aylık bir bebeği babasız bırakan 2 terörist öldürdükleri 24 yaşındaki veterinerin ticari aracıyla Ankara'ya geldi. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü kapısındaki polisleri hedef alan hain PKK'lılardan biri kendini patlatırken diğeri etkisiz hale getirildi. Alçak saldırıda 2 polisimiz yaralandı.

TERÖRİSTİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU: PKK'LI ERDAL
İçişleri Bakanlığı, Bakanlığın önündeki saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden birinin kimliği belli oldu. Bakanlıktan yapılan araştırmalar ve DNA incelemesi sonucunda, teröristlerden birinin, bölücü terör örgütü PKK/KCK üyesi "Kanivar Erdal" kod adlı Hasan Oğuz olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

CHP SÖZCÜSÜ FAİK ÖZTRAK'TAN SKANDAL
Alçak eylemin terör örgütü PKK tarafından yapıldığı gün gibi ortadayken CHP Sözcüsü Faik Öztrak skandal bir açıklama ile Başkan Erdoğan'ı ve hükümeti hedefe koydu.

Saldırının altında "oyun" arayan Öztrak şu skandal sözleri kullandı:

"Sarayın sıkıştığında iki seçim arası terör kartına nasıl sarıldığı, seçmeni özgürlük ile güvenlik arasında, canı ile malı arasında nasıl tercih yapmaya nasıl zorladığı, hala milletimizin hafızalarındadır. O nedenle bu saldırının bir an evvel bütün yönleri ile aydınlatılmasını bekliyoruz."



AK PARTİ'DEN SERT TEPKİ
CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın skandal açıklamalarına AK Parti çok sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunana AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "CHP Sözcüsü, yaptığı açıklamayla alçak terör örgütüne parmak ısırtmış, muhakeme yetisini ne denli yitirdiğini kamuoyu önünde ilan etmiştir. Kan donduran ve şehitlerimizin kemiklerini sızlatan bu yaklaşım, bir Türkiye düşmanlığı vesikasıdır. Seçim bitti, kaybettiniz Sn. Öztrak. Artık hainlere güzel görünmenize gerek kalmadı" dedi.

BİR SKANDAL DA AYŞENUR ARSLANDA'DAN
Öztrak gibi skandala imza atan diğer isim ise Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan oldu. Arslan teröristin kendisini patlamdığını uzaktan kumanda ile patlatılmış olabileceğini savunarak şu skandal sözleri kullandı:

"HİÇBİR ŞEY YAPAMADAN ÖLÜNMEZ"
"Türkiye'de değil dünyada da böyledir belki o kendisini patlattı denilen kişi yani terörist. Uzaktan kumandalı patlayıcı olduğunu bilmiyordu. Çünkü o kadar manasız ki hiçbir şey yapamadan ölmesi... Bir PKK'lı teröristin öcünü alıyorlarmış yahu hiçbir şey yapamadan ölünmez.

Ama esas Ankara'da bir arabanın kilidini açacaksınız düz kontak çalştıracaksınız bombayı yükleyip gideceksiniz.

Ankara'da bunu yapmak varken neden Kayseri'de birini öldürerek "Ben geliyorum heeey. Bombalar sırtımızda tabanca belimizde nedir yani..."

SKANDAL SÖZLERE İNCELEME BAŞLATILDI
Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, gazeteci Ayşegül Arslan'ın bir televizyon kanalında yayınlanan programında Ankara'da gerçekleşen terör eylemi ile ilgili yorumları nedeniyle kanal ve Arslan hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

Ebubekir Şahin, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, "Bu ahlaksız terör sevici zihniyete ve ekranlardaki bu ucube yorumlara tahammül etmemiz mümkün değildir. Kahraman polisimizin refleksleri ve erken müdahalesi ile olası bir katliamın engellenmesine adeta üzülen bu sapkın zihniyete tüm milletimiz gibi biz de karşıyız. Bu hastalıklı sözlerin yayınlandığı Halk TV ve ilgili kişi hakkında gerekli inceleme derhal başlatılmıştır." ifadelerine yer verdi.

AYŞENUR ARSLAN'IN PROGRAMINA SON VERİLDİ
RTÜK'ün açıklamasının ardından açıklamalarda bulunan HALK TV'nin kaçak villa çıkan patronu Cafer Mahiroğlu, programı sonlandırdıklarını açıkladı. Mahiroğlu, "Halk TV olarak ülkemize demokrasinin yerleşmesi için çok sesliliğe büyük önem veriyoruz. Bugüne kadar birçok bedel ödeyerek, her türlü cezaya ve baskıya rağmen farklı sesleri ve muhalif duruşları ekranımızda yansıtmaktan geri adım atmadık, atmayacağız da. Halk TV ülkemizde demokrasinin gelişmesi için vazgeçilmez bir nefes borusudur. Bu konuda tek kırmızı çizgimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmez bütünlüğüdür. Halk TV, güvenlik güçlerimizin bu kapsamda yürüttüğü terörle mücadelenin kayıtsız şartsız yanındadır. Dün yayınlanan Medya Mahallesi programında canlı yayında edilen talihsiz sözler, aynı programda terör lanetlenmiş olsa da, Halk TV'nin en başta bahsettiğimiz duruş ve bakışının sınırlarını aşmaktadır. Bu sebeple programın sonlandırılması kararını aldığımızı, kamuoyuna üzüntülerimizle duyururuz." ifadelerini kullandı.

ARSLAN GÖZALTINA ALINDI
CHP yandaşı Ayşenur Arslan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Arslan'ın katıldığı televizyon programında, 1 Ekim'de terör örgütü PKK tarafından Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen saldırıya yönelik kullandığı ifadeler üzerine harekete geçti.

Başsavcılık, Arslan hakkında "terör örgütü propagandası yapma" ve "suçu ve suçluyu övme" suçlarından resen soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen Arslan, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Sarıyer'deki evinde gözaltına alındı.

ADLİYEYE GETİRİLDİ
İfadesine başvurulmasına karar verilen Arslan, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin nezaretinde mevcutlu olarak Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. İfadesi alınan Arslan serbest bırakıldı.

VATANDAŞTAN AYŞENUR ARSLAN'A SERT TEPKİ
Ayşenur Arslan'ın skandal ifadeleri sosyal medyada da tepkilere neden oldu. Vatandaşlar "Bundan sonra PKK eylemlerini Ayşenur Arslan yönetsin" sözleriyle Arslan'a tepki gösterdi.

İşte o tepkilerin bazıları:

Kandilin yayın organı haline gelen Halk TV kapatılsın Ayşenur Arslan Tutuklansın

PKK sever fosil

PKK terör örgütüne yapılacak eylemleri televizyondan öğretecek kadar devlet düşmanı olan bu Ayşenur Arslan tutuklansın.

Ayşenur Arslan tutuklansın Halk TV denilen lağım çukuru kapatılsın!

PKK TERÖRÜ DİYEBİLİRİZ MUHTEMELEN
Mahiroğlu'nun kararının ardından akıllara Halk TV'de yıllardır program yapan Ayşenur Arslan'ın terör örgütü PKK'yla ilgili skandal açıklamaları gelmişti. Geçtiğimiz yıl İstiklal Caddesi'nde PKK/PYD'li terörist Ahlam Albashı'nın gerçekleştirdiği bombalı saldırıda 6 vatandaşımızı hayatını kaybetmişti. Ardından sınır hattındaki Karkamış'a gerçekleştirilen füzeli terör saldırısında 1'i çocuk 1'i öğretmen 3 vatandaşımız şehit düşmüştü. CHP yandaşı Halk TV'de hain saldırı için adeta sebep Ayşenur Arslan, "PKK terörü diyebiliriz muhtemelen." ifadeleriyle büyük bir skandala imza attı. Sosyal medyadan Arslan'a tepki yağmıştı.

ARSLAN PKK'YI ÖRNEK GÖSTERİP SİLAHLI MÜCADELE ÇAĞRISI YAPMIŞTI
Arslan daha önce terör örgütü PKK'yı örnek göstererek "AK Parti'ye karşı silahlı ya da silahsız mücadele etmeliyiz." şeklinde sarf ettiği skandal sözler sarf etmişti.

MERDAN YANARDAĞ DA PKK ELEBAŞI ABDULLAH ÖCALAN'I ÖVMÜŞ TUTUKLANMIŞTI
CHP tarafından fonlanan Tele 1 Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, PKK elebaşı bebek katili Abdullah Öcalan'a övgüler yağdırmıştı. Yanardağ, skandal sözlerin ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN