Aşı lobisi yine kaos peşinde! TTB Ersin Mahmutluoğlu'nun vefatı üzerinden algıya başladı... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan net yanıt

Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu kalp yetmezliğiyle birleşen solunum yolu enfeksiyonu sebebiyle hayatını kaybetti. Ersin Mahmutoğlu'nun vefatının ardından başta Türkiye düşmanı tavrıyla bilinen Türk Tabipler Birliği olmak üzere 'aşı lobisi' kara propagandaya soyundu. Mahmutoğlu'nun koronavirüs sebebiyle vefat ettiğini ileri süren Türk Tabipler Birliği Eris varyantı sebebiyle yine aşıların gündeme gelmesini isteyerek kokru pompaladı. Konuya ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duruma tepki göstererek, "Şimdi gündemde olan küresel ve yerel propaganda, eski tecrübenin haklı endişesinden hareketle bir boyun eğdirme çabasıdır. Boyun eğmeyiz, eğmeyeceğiz. Bu söz konusu bile olamaz. Toplu bir aşı kampanyası ya da kapanma benzeri tedbirler asla uygulanmayacak. " ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 02 Ekim 2023, 10:10 Güncelleme 02 Ekim 2023, 14:26
Aşı lobisi yine kaos peşinde! TTB Ersin Mahmutluoğlu’nun vefatı üzerinden algıya başladı... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan net yanıt

İÇİNDEKİLER

Küresel lobinin tetikçileri yine kaos peşinde koşuyor.

Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu kalp yetmezliğiyle birleşen solunum yolu enfeksiyonu sebebiyle hayatını kaybetti.

TTB ALGIYA BAŞLADI
Her fırsatta Türkiye karşıtı tavır sergileyen Türk Tabipleri Birliği Mahmutoğlu'nun vefatının ardından kara propagandaya soyundu.

Son dönemde dünya gündemine yeniden sokulmak istenen koronavirüsün Eris varyantını gündeme getiren TTB Ersin Mahmutluoğlu'nun vefatının koronavirüs sebebiyle olduğunu öne sürerek algı yaptı.

AŞI YAPILSIN YAYGARASI
TTB'den algı dolu açıklamada yine Kovid-19 aşılarının yapılması istenerek "Eris varyantına karşı koruyuculuğu yüksek aşıların kullanıma girmesine yönelik girişimler en kısa sürede yapılmalı; el yıkama alışkanlığının korunması, kamusal alanların temizliğinin sağlanması, kapalı ve kalabalık alanlarda ve sağlık kurumlarında maske kullanılması, doğru bilgilerin şeffaf bir biçimde paylaşılması gibi halk sağlığı önlemleri alınmalıdır." denildi.

BAKAN KOCA'DAN NET YANIT
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kirli propagandaya net yanıt verdi.

Koca, "Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu'nun kalp yetmezliğiyle birleşen solunum yolu enfeksiyonu sebebiyle hayatını kaybettiğini belirterek, "Toplu bir aşı kampanyası ya da kapanma benzeri tedbirler asla uygulanmayacak." dedi.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Dr. Mahmutluoğlu'nu yakın tarihte kaybettiklerini anımsattı.

Mahmutoğlu'nun vefatının hekimleri üzecek şekilde anılmaya, adeta bir kara propaganda aracı olarak kullanılmaya başlandığını ifade eden Koca, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu propaganda, Eris varyantı sebebiyle, tıpkı salgının başlarındakine benzer, şu an için asla gerçekçi ve gerekli olmayan, bilimsellikten tamamen uzak tedbirlerin uygulanmasına ve aşı kampanyaları başlatılmasına yöneliktir. Her ürünün üreticisi gibi, aşı üreticileri de ürettikleri ürünün daha fazla alıcı bulmasını isteyebilirler. Ama bilim buna bakmıyor. Gereksiz bir ilacı kim kullanmak ister, onu hangi hekim önerebilir? Öneriyorsa o tıp ahlakına bağlı bir hekim midir? Hastayla ilişkisi dışında, olası başka ilişkileri de akla gelmez mi? Bilim adına bilime aykırı girişimlerde bulunanları ve ülkemizin gereksiz yere 'sosyal bir depresyona' sürüklenmesinde sakınca görmeyenleri bilimin tarafsızlığını, sorumluluğunu üstlenmeye davet ediyorum. Kim ne derse desin, spekülasyonlardan hareketle, gerçekçi veriler olmadığı halde yapılmayacak olanı yapmayacağız. Sosyal depresyon da büyük bir sağlık sorunudur."

Bakan Koca, Kovid-19 ile mücadelede radikal tedbirler almaktan aşı uygulamasına, insan sağlığı için ne gerekiyorsa hepsini milletçe uyum içinde yaptıklarını aktardı.

"BOYUN EĞMEYİZ, EĞMEYECEĞİZ"
Şimdi gündemde olan küresel ve yerel propagandanın eski tecrübenin haklı endişesinden hareketle bir boyun eğdirme çabası olduğunu vurgulayan Koca, şunları kaydetti:

"Boyun eğmeyiz, eğmeyeceğiz. Bu söz konusu bile olamaz. Toplu bir aşı kampanyası ya da kapanma benzeri tedbirler asla uygulanmayacak. Kovid-19, artık griple nasıl mücadele ediliyorsa tıpkı öyle mücadele edilecek bir hastalıktır. 85 milyon müsterih olsun. Genç yaşta kaybettiğimiz hekim arkadaşımız bu yönden de talihsiz. Adı, etik dışı emel sahiplerinin dilinde. Kendisinin vefat nedeni çok açıktır. Dr. Ersin Mahmutluoğlu'nun 35 yaşından itibaren kalp yetmezliği rahatsızlığı vardı. Bu rahatsızlığına bağlı olarak gelişen hastalıklarıyla birleşen solunum yolu enfeksiyonu sebebiyle hayatını kaybetti. Yapılan 3 ayrı PCR testi sonucunda kendisinin Kovid-19 olmadığı anlaşılmıştı. Buna rağmen bilimsel mantıkla sağlaması yapılmış bir içerik sunuyormuş gibi görünerek, bilimsel karşılığı olmayan birtakım yorumlarda bulunanlar talihsiz bir davranış örneği sergilediler. Bugün konuşulanların ömrü kısa olacak, bilimin sözünün ömrü uzundur. Hekimliğin rengi beyazdır. Bir hekime, kara propaganda yakışmaz. Arkadaşımız Dr. Ersin Mahmutluoğlu adının karıştırıldığı tezvirattan incinmesin, nur içinde yatsın."

AŞI LOBİSİ NEDEN DEVREDE
Pfizer firmasının Türkiye'de lobiciliğini yaptığı bilinen TTB bu propagandayı yürütürken bu kampanyayı pompalayan bazı isimlerin de aşı çalışmaları üzerinden fonlandığı konuşuluyor. Popülerliğini yitiren bazı Profesörlerin yine koronavirüs sebebiyle gündeme gelme çabası içinde olduğu bilinirken en önemli mesele ise yine ekonomi... Aynı lobi yine bir koronavirüs yaygarası koparıp seçim öncesi ekonominin durması kapanmaların yaşanması için sanal bir korku oluşturmak istiyor...

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN