Son dakika: MİT'ten nokta operasyon! PKK'nın sözde Suriye genel asayiş sorumlusu Dağlıca saldırısının planlayıcısı Müzdelif Taşkın etkisiz hale getirildi

Son dakika haberleri... MİT, terör örgütü PKK'nın sözde Suriye genel asayiş sorumlusu, 2007'deki Dağlıca saldırısının planlayıcısı Müzdelif Taşkın'ı, Suriye'nin kuzeyindeki Kamışlı'da etkisiz hale getirdi.

Giriş Tarihi 02 Ekim 2023, 09:57 Güncelleme 02 Ekim 2023, 10:49
Son dakika: MİT’ten nokta operasyon! PKK’nın sözde Suriye genel asayiş sorumlusu Dağlıca saldırısının planlayıcısı Müzdelif Taşkın etkisiz hale getirildi

İÇİNDEKİLER

MİT, 2007'de Dağlıca Köyündeki Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'ne bağlı Komando Taburuna yönelik ağır silahlarla düzenlenen 12 askerin şehit düştüğü, 16 askerin ise yaralandığı saldırının planlayıcısı Aslan Çele kod Müzdelif Taşkın'ın Kamışlı-Amude karayolu üzerinde düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.

Geçmişte Türkiye'de PKK adına güvenlik güçlerimize yönelik çok sayıda eylemde yer alan Müzdelif Taşkın, son olarak PKK/YPG adına Suriye Asayiş Genel Sorumlusu olarak faaliyet göstermekteydi.

PKK kırsal kadrolarına 1988 yılında katılan Aslan Çele kod Müzdelif Taşkın, geçmişten bu yana örgüt adına yaptığı eylemler nedeniyle MİT'in hedef listesine dahil edildi. MİT, Müzdelif Taşkın'ın Irak'tan Suriye'ye geçtiğini tespit etmesinin ardından operasyon için hazırlıklara başladı.

MİT, saha ajanlarına, Müzdelif Taşkın'ın an be an takip etmeleri için talimat verdi. Alınan talimatlar kapsamında Müzdelif Taşkın'a yönelik yapılan takibin raporları saha ajanları tarafından günlük olarak paylaşıldı.

MİT tarafından hedefe ilişkin hazırlanan raporlar doğrultusunda operasyon kararı alındı. Operasyon için uygun zamanın gelmesiyle birlikte MİT, Suriye/Kamışlı'da yaptığı operasyonla Aslan Çele kod Müzdelif Taşkın'ı etkisiz hale getirdi.

PKK'LI MAZKUM ÖZTÜRK ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
MİT tarafından, Suriye ve Irak'ın kuzeyinde kararlılıkla yürütülen operasyonlar nedeniyle PKK/KCK yeni kadrolar kazanmak amacıyla alternatif arayışına girdi.

Bu kapsamda terör örgütünün, terörist aktarımını ilk etapta Avrupa'ya yaptığı, sonrasında Irak ve Suriye'ye kaydırdığı tespit edildi.

AVRUPA'DAN GEÇTİ SÜLETMANİ'YE DE AVLANDI
MİT tarafından takip edilen PKK/KCK'lı Mazlum Öztürk'ün, Ağustos 2022'de Türkiye'den Avrupa'ya geçiş yaptığı, burada Avrupa Demokratik Kürdistanlılar Toplum Kongresi'nin (KCDK-E) çağrısı kapsamında birçok faaliyete katıldığı belirlendi.

Terörist Öztürk'ün ayrıca Ocak 2023'te Fransa'dan örgütün kırsal kadrosuna katılarak silahlı faaliyet yürütmeye başladığı ve güvenlik güçlerine karşı eylem yapmak üzere suikast eğitimi aldığı öğrenildi.

FOTOĞRAFTAKİLER ÇİZİLDİ
MİT son dönemde PKK'ya peş peşe nokta operasyonlar gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş kırsalında geçtiğimiz yıllarda etkisiz hale getirilen bir teröristin üzerinden çıkan flaş belleğin şifrelerini çözen istihbarat ekipleri flaş bir detaya ulaştı.

25 TERÖRİSTİN TAMAMI ETKİSİZ!
Buna göre, bir dönem sözde Tunceli eyaleti olarak belirlenen ve Sivas, Erzincan, Bingöl, Elazığ illerinin bir bölümü ile Tunceli'den boşalan bölgede yer alan grup içindeki iki fotoğrafta yer alan 6'sı kadın 25 teröristin tamamının etkisiz hale getirildiği ortaya çıktı.

Yürütülen teknik çalışmalar sonucu fotoğraf karesindeki teröristlerden 4 erkek teröristin operasyonlarda sağ olaran yakalandığı belirlendi.

21 teröristin ise bu fotoğrafın çekilmesinin ardından geçen 6 yıllık süre içinde farklı bölgelerde gerçekleştirilen operasyonlarda etkisiz hale getirildikleri belirlendi.

Fotoğrafta yer alan PKK'lı teröristlerin listesi:

Rozerin Hebun (K) Rozerin Özer - Öldürüldü

Berçem Amigra (K) Yağmur Yücedağ - Öldürüldü

Baz Mordem (K) Önder Kaçar - Öldürüldü

Amed Navdar(K) Savcı Yıldız- Sağ yakalandı

Rojhat Diman (K) Adem Gürel - Öldürüldü

Hamza Karaz (K) Hasan Baylan - Öldürüldü

Rüstem (K) Celal Gök - Öldürüldü

Sarya Gever (K) Özlem Çiftçi - Öldürüldü

Bedran Bingöl (K) Sidar Karadağ- Öldürüldü

Agir Rojhat (K) Hasan Demir- Sağ yakalandı

Welat Sipan(K) Reşat Keşan - Öldürüldü

Zin Cizre (K) Hafize Özdemir - Öldürüldü

Kava Rus( K) Danial Dadaev - Öldürüldü

Sorej Civan(K) Barış Çoşkun - Öldürüldü

Sarya (K) Şehriban Tekmenuray - Öldürüldü

1-Alişer (K) Hüseyin Akçiçek - Öldürüldü

2-Azat Çünğüş (K) Gürbüz Topçu – Yaralı olarak yakalandı

3-Sidar (K) Mazlum Atar - Öldürüldü

4-Sefkan (K) Ferhat Ateş - Öldürüldü

5-Biryar Ararat (K) Devriş Adıgüzel - Öldürüldü

6-Şiyar Çale (K) Uğur Bulut - Öldürüldü

7-Yaşar Botan (K) Osman Manak - Öldürüldü

8-Rızgar Sapri (K) Abdülkerim Avras - Öldürüldü

9-Rezan Cudi (K) Cihan Salman – Sağ yakalandı

10-Munzur Dersim (K) Cihan Söylemez - Öldürüldü

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN