Meral Akşener at pazarlığında el yükseltiyor: CHP'den alacaklıyız

İYİ Parti ve CHP arasındaki 'at pazarlığı' sürüyor. Kimi zaman "ittifakı bitirdik seçime tek gireceğiz" çıkışı yapan kimi zaman da "İş birliği olabilir" diyerek açık kapı bırakan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yine benzer açıklamalara imza attı. "Biz ittifak sisteminden vazgeçtik. Bu sistemi reddediyoruz ittifak sistemiyle yol yürümeyeceğiz." ifadelerini kullanan Meral Akşener daha sonra "CHP'den alacaklıyız" diyerek pazarlıkta el yükseltti.

Giriş Tarihi 18 Eylül 2023, 19:28 Güncelleme 18 Eylül 2023, 19:58
Meral Akşener at pazarlığında el yükseltiyor: CHP’den alacaklıyız

İÇİNDEKİLER

Genel seçimlerin ardından muhalefetin ayyuka çıkan koltuk kavgası yerel seçimlere giden süreçte açık bir at pazarlığına dönüştü.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir gün İstanbul ve Ankara'da ayrı aday çıkaracağını ilan ediyor diğer gün ise 'iş birliği' söylemine sığınıp ittifaka açık kapı bırakıyor.

İzmir için Ümit Özlale ismini açık açık telaffuz eden Meral Akşener son olarak geçtiğimiz hafta yapılan Genel İdare Kurulu'nu toplantısında "İYİ Parti yerel seçimlerde 81 ilde kendi adaylarıyla girecek" kararıyla sıkı bir pazarlığa girişeceğini gösterdi.


MERAL AKŞENER'DEN YENİ ÇIKIŞ: İTTİFAK SİSTEMİNDEN VAZGEÇTİK
Meral Akşener, bugün yaptığı açıklamada ise yine benzer söylemlere imza attı.

Partisinin Trakya Bölgesi İstişare Toplantısı'na katılan Meral Akşener seçim öncesi aynı ortaklık yaptığı isimleri, Masadan kalkıp oturduğu süreçte kendisini linç eden CHP medyasını yeren yere vurdu.

Yerel seçimlerde ittifak yapmayacaklarını belirten Akşener, "Biz ittifak sisteminden vazgeçtik. Bu sistemi reddediyoruz ittifak sistemiyle yol yürümeyeceğiz. 2028'de de kendimiz gireceğiz." ifadelerini kullandı.

"ORTAK SEÇİLMİŞ BELEDİYE BAŞKANLARINI KÖTÜLEYECEĞİMİZ ANLAMINA GELMEZ"
Ancak pazarlık için yine açık kapı bırakan Meral Akşener, "Bu ortak seçilmiş belediye başkanlarını kötüleyeceğimiz anlamına gelmez. İki de bir çevirip diyorlar ki; 'İşte Cumhurbaşkanlığına layık gördün şimdi karşılarına aday mı çıkaracaksın?' Cumhurbaşkanlığına elbette burada bulunan herkes de layıktır. Her Türk vatandaşı şartları tutuyorsa Cumhurbaşkanlığına layıktır. O başka bir şey ben 2 arkadaşımıza milletin sesini getirdim. O arkadaşlarımız bu sese hayır dediler. Sayın Genel Başkanlarını Cumhurbaşkanı seçtirmek üzere gayret ettiler. İtirazım yok." dedi.

İSTANBUL'U ALAN TÜRKİYE'Yİ ALAMIYORMUŞ
"Bundan sonra hesaplı kitaplı bir dönem yok." diyen Meral Akşener, "Şunu söyleyeyim İstanbul'u alan Türkiye'yi alamıyormuş. İster beni suçlayın ister başkasını…" ifadelerini kullandı.

CHP'YE YÜKLENDİ: ALACAKLIYIZ
Muğlak açıklamalarını sürdüren Meral Akşener CHP'den alacaklı olduklarını da söyledi.

Akşener, "CHP'de görev yapan pek çok siyasetçi arkadaşımız TV'ye çıkıp 15 vekil mevzusunu söyleye söyleye geziyorlar. Biz bunun ödemesi vardıysa İstanbul ve Ankara'yı hediye ederek kendilerine ödedik halen alacaklıyız." dedi.

"KILIÇDAROĞLU GÜL'ÜN ADAYLIĞINI SÖYLEMİŞTİ"
Öte yandan 2018'deki seçimlere de gönderme yapan Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Abdullah Gül'ü aday yaptırmak istediğini iddia etti.

Akşener, "Sayın Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adayı yapmadığım için kıyma makinasından geçtim. Sayın Kılıçdaroğlu, sayın Abdullah Gül'ün adaylığını doğrudur bana söyledi. 15 milletvekili için ricaya gittiğim akşam söyledi. Ben de 'Arkadaşlarımızın beni aday ilan ettiğini dolayısıyla arkadaşlarımın bunu kabul etmeyeceğini' söyledim. Diğer ayrıntıları anlatmama gerek yok." ifadelerini kullandı.

TAKVİM.COM.TR AT PAZARLIĞINI YAZMIŞTI
Takvim.com.tr İYİ Parti ile CHP'nin at pazarlığına tutuştuğunu yazmıştı.

Öyle ki İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 26 Ağustos günü Afyonkarahisar'da yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP'yi yerden yere vurdu.

ÇELİŞKİ ÜSTÜNE ÇELİŞKİ
"Koltuğundan başka bir şey düşünmeyenlerle uğraştık"
diyerek Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Meral Akşener, "Yerel seçimlere kendi kadromuzla gireceğiz" çıkışı yaparak CHP'ye ittifak kapılarını kapattı.

Akşener mitingin ardından yaptığı açıklamada, "Yerel seçimde ittifak yok, bazı yerlerde işbirliği olabilir" sözleriyle muğlak bir tutum sergiledi.

Meral Akşener'in ardından İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu İBB ve ABB için kendi adaylarını çıkaraklarını belirterek ittifaka kapıları bir kez daha kapattı.

Ancak Akşener daha sonra 3-6 Mart'ta olduğu gibi yine bir geri dönüşün sinyalini verdi.

Kürşad Zorlu'nun çıkışını yorumlayan Akşener, "Bu, onun temkinli üslubudur. Tedbiren böyle bir şey söylemeyi uygun görmüştür." dedi. Akşener, "Aday isimleri üzerinde anlaşmalar, uzlaşmalar olabilir" ifadelerini kullandı.

Daha sonra İYİ Parti GİK'te 81 ilde aday çıkarma kararı alındı.

İYİ Parti'nin çelişkiler yumağına dönen bu tavrı "yerel seçim pazarlığı" olarak yorumlandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN