Meral Akşener tıkandı! İBB ve ABB çelişkisi... Dün başka bugün başka

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yine çelişkilerle savruluyor... Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP'yi hedef alarak "Yerel seçimlere kendi kadromuzla gireceğiz" çıkışı yaptı. Bu çıkışın ardından dün bir açıklama yapan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu İBB ve ABB için kendi adaylarını çıkaraklarını belirterek ittifaka kapıları kapattı. Ancak Akşener bugün 3-6 Mart'ta olduğu gibi yine bir geri dönüşün sinyalini verdi. Kürşad Zorlu'nun çıkışını yorumlayan Akşener, "Bu, onun temkinli üslubudur. Tedbiren böyle bir şey söylemeyi uygun görmüştür.” dedi. Akşener, "Aday isimleri üzerinde anlaşmalar, uzlaşmalar olabilir" ifadelerini kullandı. İYİ Parti liderinin bu tavrı siyasi tıkanma yaşadığının en net göstergesi olurken partisine yol çizemediğini ve çelişkilerle savrulduğunu gösterdi.

Giriş Tarihi 30 Ağustos 2023, 11:17 Güncelleme 30 Ağustos 2023, 11:31
Meral Akşener tıkandı! İBB ve ABB çelişkisi... Dün başka bugün başka

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde hezimet yaşayan 8'li koalisyonun büyük ortakları CHP ve İYİ Parti arasında gerilim devam ediyor.

MERAL AKŞENER 26 AĞUSTOS'TA KÖPRÜLERİ ATTI
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 26 Ağustos günü Afyonkarahisar'da yaptığı konuşma ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP'yi yerden yere vurdu.

BAY KEMAL'E: KOLTUĞUNU DÜŞÜNENLERLE UĞRAŞTIK
"Koltuğundan başka hiçbir şeyi düşünmeyenlerle uğraştık. En nihayetinde maalesef olmadı, olduramadık 2023 seçimlerindeki yenilgiye maalesef engel olamadık." diyerek Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı da boş geçmedi.

EKREM VE MANSUR'A: YÜREKLİ OLAMADILAR
Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı aday olarak göstermek istediğini ancak olmadıklarını belirten Akşener, "Keşke herkes bizler kadar fedakar, cesur ve yürekli olabilseydi." dedi.

"KENDİ KADOLARIMIZLA GİRECEĞİZ"
Akşener son olarak da "Yerel seçimlere kendi kadromuzla gireceğiz" çıkışını yaparak ortaklığa kapıları kapattı.

MİTİNGDEN SONRA AÇIK KAPI!
Büyük sözlerle ortaklığı bitiren Akşener mitingin ardından CHP yandaşı İsmail Saymaz'a verdiği demeçte "Yerel seçimde ittifak yok, bazı yerlerde işbirliği olabilir" sözleriyle muğlak bir tutum sergiledi.

Saymaz'ın "Her ilde belediye başkan adayı çıkarma kararınız İstanbul ve Ankara'yı da kapsıyor mu?" sorusunu yanıtlayan Akşener, "Biz her yerde tek başına girecekmişiz gibi çalışma yapıyoruz. Yerelde teşkilatlar birbiriyle çalışma yapabilir. Bugünden bir şey söylemek mümkün değil" ifadelerini kullandı.

KÜRŞAD ZORLU O KAPIYI KAPATTI: KENDİ ADAYLARIMIZI ÇIKARACAĞIZ
Akşener'in önce kapattığı sonra araladığı kapıyı İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu bir kez daha kapattı.

Dün kameralar karşısına geçen İYİ Parti Sözcüsü Kürşa Zorlu, "Yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara'da ittifak yapılacak mı?" sorusuna, "Kendi adaylarımızı çıkaracağız. Bunun hazırlık ve çabası içerisindeyiz. Çok kısa bir sürede bu hazırlıkları tamamladığımızda milletimizle bilgisini paylaşacağız" yanıtını verdi.

Zorlu, 2019 yerel seçimlerindeki başarının ortaya çıkışında İYİ Parti'nin büyük bir çabası olduğunu savunan Zorlu şöyle konuştu:

"Orada bir iş birliği kurulması bizim teklifimizdi. Dolayısıyla biz o zaman o sorumluluktan, milletimizin talebinden kaçmadık ve bugünkü görüntü ortaya çıktı ancak şimdi özellikle bazı siyasi partilerin İstanbul ve Ankara'da bazı hedefleri olduğu için bu konuyu çokça köpürtüyorlar, gündeme getirilmesini, gündemde kalmasını istiyorlar ama biz çok net bir şey koyduk ortaya. Biz şu anda kendi adaylarımızı çıkaracağız. Bunun hazırlık ve çabası içerisindeyiz. Çok kısa bir sürede de inşallah bu hazırlıklarımızı tamamladığımızda milletimizle bunun bilgisini paylaşacağız."

AKŞENER BİR KEZ DAHA ÇELİŞTİ: UZLAŞMA OLABİLİR
Zorlu'nun açıklamalarının ardından Meral Akşener bir kez daha çelişkişi açıklama yaptı.

İttifaka tekrar yeşil ışık yapan Akşener Zorlu'nun açıklamasını ise "Bu, onun temkinli üslubudur." diyerek geçiştirdi.

CHP yandaşı Fatih Altaylı'ya konuşan Meral Akşener, "Ankara ve İstanbul'da yerel seçimlere kendi adaylarınızla girecekmişsiniz, doğru mu?" sorusunu "Kürşad Bey'i tanırsınız. Bu, onun temkinli üslubudur. Tedbiren böyle bir şey söylemeyi uygun görmüştür." diyerek yanıt verdi.

Akşener 26 Ağustos'ta "Kendi kadromuzla yerel seçimlere gireceğiz" çıkşını bir kez daha şu sözlerle yemiş oldu:

"Yerel seçimde ittifak zaten yok. Aday isimleri üzerinde anlaşmalar, uzlaşmalar olabilir. Şu an için de ortada üzerinde konuşulacak, uzlaşılacak isimler olmadığı için Kürşad Bey de bizim kendi adayımızı çıkaracağımızı söylemiştir. Prensip olarak uzlaşamadığımız her yerde adayımızı çıkarırız. Ortak adaylara kapalı değiliz ama bu her halükarda destekleriz anlamına da gelmez."

MERAL AKŞENER TIKANDI
Meral Akşener'in bu çelişkili tavrı "siyasi olarak tıkandı" yorumlarını da beraberinde getirdi.

ORTAYA NET TAVIR KOYAMIYOR
Öyleki Akşener bir yandan CHP ile pazarlıkta el yükselterek pay koparmaya çalışıyor tabandan gelen tepkileri önleyemediği için de "Müstakil" çıkışını yapıyor. Yani Akşener kendi partisinin ne yapacağını açık ve net bir şekilde ortaya koyamıyor. Seçimlere kendi kadrolarıyla gireceklerini söylerken arından da İstanbul ve Ankara başta olmak üzere il bazlı işbirliği yapılabileceğini anlatıyor.

3-6 MART GERİ DÖNÜŞÜ AKILLARDA
Akşener'in partisine yol çizemediği 3-6 Mart arasındaki süreçte net olarak görülmüştü.

3 Mart'ta Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkarak masayı dağıtmış ve "Kumar masasında olmayız" demişti. Akşener 6 Mart'ta ise masaya tekrar dönerek Kılıçdaroğlu'nun adaylığını onaylamış ve seçimin kaybeden aktörlerinden biri olmuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN