At pazarlığı bel altına düştü! İYİ Parti'den CHP'ye "İttifakta rotayı biz çizmeliyiz" mesajı: Kılıçdaroğlu'na 'diktatör' benzetmesi

CHP ve İYİ Parti arasındaki ittifak kumarı bel altına düştü. İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, Kemal Kılıçdaroğlu'nu yerden yere vuran sözlerle at pazarlığında el yükseltmek için kolları sıvadı. Kılıçdaroğlu'na 'diktatör' çevresindekilere 'çıkarcı' yakıştırması yapan Yılmaz, "Kolay kazanılacak bir seçimi yanlış strateji yüzünden kaybettik" sözleriyle faturayı CHP'ye kesti. "Kılıçdaroğlu’nun ittifak modelini merkeze alan anlayış ile daha fazla yol yürüyemeyiz" diyen Bilge Yılmaz, 'ittifakta rotayı biz çizmeliyiz' mesajı verdi. Takvim.com.tr detayları sizler için derledi.

Giriş Tarihi 17 Eylül 2023, 14:36 Güncelleme 17 Eylül 2023, 15:05
At pazarlığı bel altına düştü! İYİ Parti’den CHP’ye İttifakta rotayı biz çizmeliyiz mesajı: Kılıçdaroğlu’na ’diktatör’ benzetmesi

İÇİNDEKİLER

İYİ Parti ve CHP arasındaki at pazarlığı kıran kırana sürüyor. Geride bıraktığımız gün İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nu toplayan Meral Akşener, 81 ilde aday çıkaracaklarını ilan ederek at pazarlığında el yükseltti.

Kemal Kılıçdaroğlu ise "Saygı ile karşılıyoruz. Seçimdem sonra kurduğumuz ittifak zaten bitti" diyerek el yükselten Akşener'i frenlemek istedi.

"Falanca parti seçimi kazanabilir, falanca parti kaybedebilir endişesi kararımızı etkilemeyecek" diyerek at pazarlığı yürüttükleri CHP'ye gözdağı veren İYİ Parti Teşkilat Başkanı Başkanı Buğra Kavuncu ise "İddiamız şu, biz Türkiye'yi çok daha iyi yönetiriz, Ankara'yı da, İstanbul'u da çok daha iyi yönetiriz" dedi.



Tam da bu noktada gözler CHP saflarına çevrildi.

İMAMOĞLU'NDAN AT PAZARLIĞINI AÇIK EDEN SÖZLER: MÜZAKERE KAPISI KAPANMADI
İYİ Parti'nin yaklaşan yerel seçimler öncesi 81 ilde aday çıkarması hususunu değerlendiren CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Ben hala ittifakın gerekli olduğunu, ittifak sürecinin Türkiye'de bir gerçek olduğunu ve bunun da müzakereye açık olması gerektiğini söylüyorum" şeklinde konuştu.

İYİ Parti'nin müzakere kapısını açık bıraktığını dile getiren İmamoğlu, "Açıkçası dünkü yapılan tariften de müzakerenin kapanmadığını düşünüyorum. Yine en güçlü şekliyle, Sayın Akşener, İYİ Parti ve yöneticileriyle müzakerenin diyaloğun çok sağlıklı bir şekilde yürütülebileceğini, yönetilebileceğini düşünüyorum. Elbette bunun karşılıklı gerekleri var, zaman gösterecek" dedi.

Bu sözler CHP - İYİ Parti tandemindeki kirli at pazarlığını da bir kez daha açık etti.




Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken Meral Akşener'in kurmaylarından olan İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, Kemal Kılıçdaroğlu'nu yerden yere vuran sözlerle at pazarlığında el yükseltmek için kolları sıvadı.

KILIÇDAROĞLU'NA "TEK ADAM" GÖNDERMESİ
Kılıçdaroğlu ve çevresindekileri 'çıkarcı' olarak tanımlayan Yılmaz, "Kendi geleceklerini milletimizin menfaatlerinin önüne koyarak kendi çarklarını döndürecek şekilde ittifakı tasarladılar. Süreç dürüst ve şeffaf bir şekilde yürütülmedi. Son düzlükte ortakların yapıcı önerilerini reddeden bir tek adam dayatmasıyla ardı ardına hatalar yapıldı" dedi.


"Kolay kazanılacak bir seçimi yanlış strateji yüzünden kaybettik" diyerek 14-28 Mayıs sürecinde Kılıçdaroğlu'nun aday olmaması gerektiğini savunan Bilge Yılmaz, "Seçim AK Parti'ye adeta hediye edildi" ifadelerini kullandı.



Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü;

Benzer stratejileri uygulayıp farklı sonuçlar beklemeyi bırakmalıyız. Hemen her partide bulunan ve Kılıçdaroğlu'nun ittifak modelini merkeze alan anlayış ile daha fazla yol yürüyemeyiz. Reddettiğimiz model, kusursuz işleyen ve başarılı bir ittifak değildir. Aksine istisnasız bütün ittifak partilerini zayıflatan ve başarısızlık karşısında sorumluların maliyet ödemediği problemli bir yapıdır.

Toplumdaki karamsarlığı ve çaresizliği kıracak, özellikle gençlerimize umut verecek formüllere, politikalara her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Türkiye sahipsiz değildir, muhakkak ki çözüm üreteceğiz!


'İTTİFAKTA ROTAYI BİZ ÇİZMELİYİZ'
"Kılıçdaroğlu'nun ittifak modelini merkeze alan anlayış ile daha fazla yol yürüyemeyiz" diyen Bilge Yılmaz, 'ittifakta rotayı biz çizmeliyiz' mesajı verdi.



İYİ PARTİ "NE KOPARSAK KARDIR" KAFASINDA! SON ANA KADAR SIKIŞTIRACAKLAR
Gelinen bu noktada 81 ilde aday çıkaracaklarını duyuran İYİ Parti'nin son ana kadar CHP'yi sıkıştırcağı, Meral Akşener ve kurmaylarının "Ne koparsak kardır" düşüncesiyle hareket ettiği somut bir şekilde ortaya çıkıyor.


TAKVİM.COM.TR YAZDI: FONDAŞ 'EL YÜKSELTME' OYUNUNU İTİRAF ETTİ
Meral Akşener'in 'CHP'den ne koparsam kardır' mottosuyla yürüttüğü at pazarlığı sonrası İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin yerel seçimlerde 81 ilde de kendi adayıyla seçime gireceğini açıkladı.

Takvim.com.tr'nin haberleri sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı "pazarlıkta el yükseltme hamlesi" olarak değerlendirilen kararla ilgili CHP yandaşları da oyunu itiraf etti.

Fondaş Fatih Portakal, Sözcü TV'deki programında İYİ Parti'nin blöf yaptığını belirterek "Siz rahat olun Meral Akşener 2 gün sonra yanaşmaya başlayacak. Matematik ortada" ifadelerini kullandı.