İYİ Parti son ana kadar CHP'yi sıkıştıracak! GİK'i toplayan Akşener'den "Ne koparsak kardır" hamlesi: Buğra Kavuncu el yükseltti

İYİ Parti ve CHP arasındaki at pazarlığı kıran kırana sürüyor. Geride bıraktığımız gün GİK'i toplayan Meral Akşener, 81 ilde aday çıkaracaklarını ilan ederek el yükseltti. Kemal Kılıçdaroğlu ise "Saygı ile karşılıyoruz. Seçimdem sonra kurduğumuz ittifak zaten bitti" sözleriyle alttan aldı. İYİ Parti Teşkilat Başkanı Başkanı Buğra Kavuncu ise "Süreç başladı. Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, hepsi için aday bakacağız" dedi, Akşener'le yüz yüze görüşmey isteyen İmamoğlu'na kapıyı kapadı. Gelinen bu noktada 81 ilde aday çıkaracaklarını duyuran İYİ Parti'nin son ana kadar CHP'yi sıkıştırcağı, Meral Akşener ve kurmaylarının "Ne koparsak kardır" düşüncesiyle hareket ettiği gözler önüne serildi.

Giriş Tarihi 14 Eylül 2023, 13:24 Güncelleme 14 Eylül 2023, 13:38
İYİ Parti son ana kadar CHP’yi sıkıştıracak! GİK’i toplayan Akşener’den Ne koparsak kardır hamlesi: Buğra Kavuncu el yükseltti

İÇİNDEKİLER

Türkiye yerel seçimlere giderayak İYİ Parti ve CHP arasındaki at pazarlığına şahitlik ediyor.

Durum öyle bir boyut kazandı ki İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir gün 'iş birliği' söylemine sığınıp ittifaka açık kapı bırakıyor, bir başka gün de İstanbul ve Ankara'da ayrı aday çıkaracağını ilan ediyor.

İzmir için Ümit Özlale ismini telaffuz eden İYİ Parti lideri, Muharrem İnce ile ittifak fiskosları yapmaktan da geri durmuyor.



AKŞENER GİK'İ TOPLADI! CHP'YE GÖZDAĞI: 81 İLDE AYRI GİRECEĞİZ
Akşener son olarak partisinin Genel İdare Kurulu'nu topladı. Toplantıda "İYİ Parti yerel seçimlerde 81 ilde kendi adaylarıyla girecek" kararı çıktı. Meral Akşener'in de "Kendi başımıza yol yürüyeceğiz. Son sözü ise millet söyler. Bizim hedefimiz ise 2028'de iktidar olmak" dediği ifade edildi.



GİK sonrası İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "31 Mart 2024 yerel seçimlerine 81 il ve ilçelerinde partimiz kendi adaylarımızla girme kararı aldı" şeklinde konuştu.

Öte yandan fondaş Cumhuriyet'e konuşan yetkililer "Ankara ve İstanbul için de adaylarımız hazır" dedi, "Aday kim olacak?" sorularına ise "Henüz partinin yetkili kurullarında bir değerlendirme yapılmadı" yanıtı verdi.

Bu durum at pazarlığında el yükseltme hamlesinin en somut örneği olarak kayıtlara geçti.

Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken İYİ Parti Teşkilat Başkanı Başkanı Buğra Kavuncu'dan dikkat çeken bir çıkış geldi.

"Falanca parti seçimi kazanabilir, falanca parti kaybedebilir endişesi kararımızı etkilemeyecek" diyerek at pazarlığı yürüttükleri CHP'ye gözdağı veren Kavuncu, "İddiamız şu, biz Türkiye'yi çok daha iyi yönetiriz, Ankara'yı da, İstanbul'u da çok daha iyi yönetiriz" dedi.

"Ankara ve İstanbul'da Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na karşı kazanacağını düşündüğünüz adaylarınız belli mi?" sorusuna yanıt veren Buğra Kavuncu, "Bugün itibarıyla o süreç başladı. Ankara ve İstanbul, Adana, Mersin, hepsi için aday bakacağız. Karar net çünkü" şeklinde konuştu.



İMAMOĞLU: GEREKİRSE AKŞENER'LE YÜZ YÜZE GÖRÜŞÜRÜM
Hatırlanacağı üzere Ekrem İmamoğlu, "İttifak olmazsa İstanbul'u kaybederiz" tedirginliğini dile getirmiş, "İttifak olmamalıdır" diye bir fikre asla katılmıyorum. Her zaman ittifak şart" sözleriyle Meral Akşener'e çağrı yapmıştı. İmamoğlu, "Gerekirse Akşener'le yüz yüze konuşurum" demişti.

KAVUNCU'DAN İMAMOĞLU'NA YANIT
Konuya ilişkin İYİ Parti Teşkilat Başkanı Başkanı Buğra Kavuncu'ya "Ekrem İmamoğlu, "İttifak şart" dedi, Meral hanımla da görüşebileceğini ifade etti. Sizin böyle bir görüşmede yanıtınız ne olur?" sorusu yöneltildi.

İmamoğlu'nun CHP'nin adayı olduğunu belirten Kavuncu şu yanıtı verdi;

Biz İstanbul ile ilgili tespit etiğimiz problemleri ve çözüm önerilerini çalıştığımızı ve bunu İstanbul'da en iyi şekilde uygulayacak adayı belirleme sürecinde olduğumuzu söyleriz herhalde.

GİK'in almış olduğu bir karar var ve bu net. Bunun değişmesi için bir sebep yok. Biz Ankara için aday çıkaracağız, İzmir için Ümit Özlale aday, İstanbul için çıkaracağız, Adana, Mersin için aday çıkaracağız. Sonrası milletimizin takdiri. Bizim teşkilatlarımızın Ankara'nın meselelerine kafa yorması lazım. İstanbul'la ilgili, deprem felaketiyle ilgili ne yapacağımızı anlatmamız lazım.



KILIÇDAROĞLU ALTTAN ALIYOR
İYİ Parti cephesinden gelen peşi sıra açıklamalar sonrası Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin milletvekillerine "Akşener'e cevap niteliğinde açıklama yapmayın. Nezaketi elden bırakmayın" talimatı verdi.

Akşener ve kurmaylarının hem CHP'yi hedef alan hem de ittifaka açık kapı bırakan muğlak tutumunun etkileri sürerken CHP'li kurmaylar Kılıçdaroğlu'nun "Olur öyle açıklamalar, zamanı gelince oturur, konuşuruz" noktasında hareket ettiğini söyledi.

İYİ PARTİ "NE KOPARSAK KARDIR" KAFASINDA! SON ANA KADAR SIKIŞTIRACAKLAR
Gelinen bu noktada 81 ilde aday çıkaracaklarını duyuran İYİ Parti'nin son ana kadar CHP'yi sıkıştırcağı, Meral Akşener ve kurmaylarının "Ne koparsak kardır" düşüncesiyle hareket ettiği somut bir şekilde ortaya çıkıyor.




TAKVİM.COM.TR YAZDI: FONDAŞ 'EL YÜKSELTME' OYUNUNU İTİRAF ETTİ
Meral Akşener'in 'CHP'den ne koparsam kardır' mottosuyla yürüttüğü at pazarlığı sonrası İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin yerel seçimlerde 81 ilde de kendi adayıyla seçime gireceğini açıkladı.

Takvim.com.tr'nin haberleri sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı "pazarlıkta el yükseltme hamlesi" olarak değerlendirilen kararla ilgili CHP yandaşları da oyunu itiraf etti.

Fondaş Fatih Portakal, Sözcü TV'deki programında İYİ Parti'nin blöf yaptığını belirterek "Siz rahat olun Meral Akşener 2 gün sonra yanaşmaya başlayacak. Matematik ortada" ifadelerini kullandı.