Meral Akşener'in el yükseltme hamlesine CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'ndan rest: "Seçimden sonra ittifak zaten bitti"

CHP ile İYİ Parti arasında yerel seçimlere aylar kala başlayan ittifak kavgası devam ediyor. Meral Akşener'in 'CHP'den ne koparsam kardır' mottosuyla yürüttüğü at pazarlığı sonrası İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin yerel seçimlerde 81 ilde de kendi adayıyla seçime gireceğini açıkladı. Akşener'in el yükseltme hamlesine karşı rest çeken CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir siyasi partinin aldığı kararı saygı ile karşılayacağız. Seçimden sonra kurduğumuz ittifak zaten bitti." ifadelerini kullandı. Öte yandan Takvim.com.tr'nin haberleri sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı "pazarlıkta el yükseltme hamlesi" olarak değerlendirilen kararla ilgili CHP yandaşları da oyunu itiraf etti. CHP yandaşı Fatih Portakal, Sözcü TV'deki programında İYİ Parti'nin blöf yaptığını belirterek "Siz rahat olun Meral Akşener 2 gün sonra yanaşmaya başlayacak. Matematik ortada" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 13 Eylül 2023, 23:06 Güncelleme 15 Eylül 2023, 07:56
Meral Akşener’in el yükseltme hamlesine CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu’ndan rest: Seçimden sonra ittifak zaten bitti

İÇİNDEKİLER

14 ve 28 Mayıs'ta tarihi bir hezimete uğrayan CHP ve İYİ Parti, yerel seçimlere giderayak kirli bir at pazarlığına tutuştu. İYİ Parti'den CHP'ye yerel seçim restleri ise peş peşe geliyor.

"SEÇİMDEN SONRA İTTİFAK ZATEN BİTTİ" I VİDEO İZLE

İYİ PARTİ'DEN EL YÜKSELTME HAMLESİ
Kürşad Zorlu, "Yerel seçimlerde İYİ Parti 81 ilde kendi adaylarıyla girecek" dedi. Zorlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş mesajı da verdi. Zorlu, söz konusu kararı Genel İdare Kurulu'nun oy çokluğu ile aldığını belirtti.



"81 İLDE KENDİ ADAYIMIZLA SEÇİME GİRECEĞİZ"
Kürşad Zorlu, "31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde Türkiye genelinde 81 il ve ilçelerinde partimizin kendi adaylarının teşkilatlarımızın görüşlerinin yanı sıra her seçim çevresinde aday adaylarımıza yönelik halkın eğilim ve tercihlerinin dikkate alınarak tespit edilmesine karar verilmiş olup, sürecin yönetiminde parti başkanlık divanımız yetkilendirilmiştir." dedi.



'İstanbul ve Ankara için de aynı karar geçerli mi' şeklindeki soruya Kürşad Zorlu, "Bu metin çok açık. Bahsettiğiniz tüm kişi ve tartışmalardan azade biçimde metni olduğu gibi okuduğumuzda her şey çok net." ifadeleri ile aynı kararın Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu için de geçerli olduğunun mesajını verdi.



"BİZ HER YERDE AYRI GİRECEĞİZ"
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, 3 büyükşehirde kendi adaylarını çıkartacaklarını açıklamıştı. Meral Akşener, "Biz her yerde ayrı gireceğiz. Ankara dahil. İmamoğlu ve Yavaş'ın kaybetmesini göze alıyoruz. Belki bizimki seçilecek. Biz bu partiyi CHP'nin adaylarını seçtirmek için kurmadık" açıklamasını yapmıştı.

SEÇİM SONRASI İTTİFAK ZATEN BİTTİ
Akşener'in 81 il kararı sonrası el yükseltme oyununa karşı rest çeken CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir siyasi partinin aldığı kararı saygı ile karşılayacağız. Seçimden sonra kurduğumuz ittifak zaten bitti." ifadelerini kullandı.

"SEÇİMDEN SONRA İTTİFAK ZATEN BİTTİ" I VİDEO İZLE

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Genel Başkanı Kadem Özbay'ı ziyaret etti.

"SAYGIYLA KARŞILAYACAĞIZ"
İYİ Parti'nin yerel seçimde 81 ilde kendi adayını çıkaracağı yönündeki kararının anımsatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "Bir siyasi partinin aldığı kararı saygıyla karşılayacağız. Bir siyasi parti diyor ki, 'biz bağımsız olarak seçimlere gireceğiz.' Saygıyla karşılayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

"İttifak seçeneği masadan kalktı şeklindeki yoruma katılır mısınız?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi:

"Seçimden sonra kurduğumuz ittifak zaten bitti. Bunu daha önce de söyledik. İttifak ne dönemlerde olur? Seçim dönemlerinde olur. Daha önce ittifakın uzun süreli olmasının temel nedeni neydi? İktidara geldiğimizde neler yapacağımız konusunda ortak mutabakat metnini hazırlamaktı. Onu yaptık biz. İktidara geldiğimizde ne yapacağız? Ekonomide ne yapacağız? Sağlıkta ne yapacağız? Eğitimde ne yapacağız? Dış politikada ne yapacağız? İktidar olduktan sonra bunları tartışmak yerine, iktidar olmadan önce bütün bu tartışmaları yapmak ve iktidar olduktan sonra da süratli bir şekilde Türkiye'yi düzlüğe çıkarmak. O nedenle o ittifak süreci biraz uzun sürdü."

REST ÇEKTİ KAPIYI AÇIK BIRAKTI
Akşener'e rest çekmesine rağmen İstanbul ve Ankara için ittifak ihtimalinin devam ettiği sinyalini veren Kılıçdaroğlu, "Ankara ve İstanbul'da İYİ Parti ile bir ittifak var mı?" sorusuna, "O daha sonraki bir aşama." yanıtını verdi.

"HERKES ÖZGÜRCE GENEL BAŞKAN ADAYI OLUR"
"CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in yarın adaylığını açıklayacağı" yönündeki kararın hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Gayet güzel arkadaşlar. CHP diğer partiler gibi değildir. CHP'de her üyenin genel başkan olma hakkı vardır. Bütün kurultaylarımızda, benden önceki kurultaylar da dahil çok sayıda genel başkan adayı çıkmıştır, demokratik yollarla adaylıklarını ilan ederler. Adaylıklarını ilan etmeleri için biz genel merkezimize onlara gerekli yerleri tahsis ederiz, her türlü ikramı sağlarız.

Bunlar çıkarlar adaylıklarını ilan ederler. Yarın Özgür Bey adaylığını ilan edecek. Daha sonra bir başka arkadaşımız İstanbul'dan o da bir mektup yazmış, 'Ben de genel merkezde adaylığımı ilan edebilir miyim?' diye. Tabii hemen yanıt verdik, 'Elbette genel merkezde adaylığınız ilan edebilirsiniz' diye. CHP demek demokrasi demektir. CHP demek hak, hukuk, adalet demek. CHP demek, geleceği inşa etmek demektir. CHP kavgaların partisi değil ki, 'Hayır sen olamazsın, ben olurum. O zaman ben senin ayağını kaydırırım. Böyle bir düşüncemiz asla yok. Herkes özgürce genel başkan adayı olur, ondan sonra özgürce yarışır. Sonuçta delegelerimiz ya da partililerimiz karar verecekler biz ona saygı gösteririz."



TAKVİM.COM.TR YAZDI FONDAŞ İTİRAF ETTİ
Öte yandan Takvim.com.tr'nin, Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı pazarlıkta el yükseltme hamlelerini tek tek deşifre etmesi sonrası CHP fondaşları da oyunu itiraf etti. CHP yandaşı gazeteci Fatih Portakal, Meral Akşener ve İYİ Parti'nin CHP ile yeniden ittifak yapacağını açıkladı.

2 GÜN SONRA YANAŞACAK
Portakal, Meral Akşener'in blöf yaptığını söyledi ve "2 gün sonra CHP'ye yanaşacağını" iddia etti.



"SİZ RAHAT OLUN! 2 GÜN SONRA YANAŞACAK"
Portakal "Siz rahat olun! Meral Akşener 2 gün sonra yanaşmaya başlayacak. Şimdi pazarlık gücüm var diyor. Blöf yapıyor. İttifaksız kazanmaları mümkün değil, matematik ortada." dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN