Son dakika: Kemal Kılıçdaroğlu seçimlerde hayal kırıklığına uğramış!

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kazanamayacağını açık açık belliyken aday olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan aylar sonra 14 ve 28 Mayıs açıklaması geldi. Tüm anketlerde de Kemal Kılıçdaroğlu’nun geride olduğu alenen gözler önüne serilirken, CHP tabanının yanı sıra CHP yandaşı bazı gazeteciler bile ‘aday olma’ derken adaylığını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu "Hepimiz hayal kırıklığına uğradık. Belki kitle önüne daha erken çıkıp kendimizi anlatmamız gerekirdi" dedi.

Giriş Tarihi 10 Eylül 2023, 13:28 Güncelleme 10 Eylül 2023, 13:36
Son dakika: Kemal Kılıçdaroğlu seçimlerde hayal kırıklığına uğramış!

İÇİNDEKİLER

Türkiye, 14 ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık için yaptığı türlü skandallara şahit olmuştu.

HDP'yi 'Tutum Belgesi' kesmedi: Kapalı kapılar ardından bakanlık ve  milletvekilliği pazarlığı

HDP ile kirli pazarlığa oturması, Kandil'in desteklemesi halkta Kılıçdaroğlu'nun itibarının daha da düşmesine sebep oldu.

Yüz yüze kriz! Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener'den Ahlatlıbel'de  'adaylık' restleşmesi

Masanın büyük ortaklarından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Kazanacak aday" diyerek Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkmasına hatta ve hatta masadan kalkmasını da görmüştük.

Son seçim anketi açıklandı! İşte Bu pazar seçim olsa kime oy verirsiniz? sorusunun yanıtı! Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nun oy yüzde kaç?

Tüm anketlerde de Kemal Kılıçdaroğlu'nun geride olduğu alenen gözler önüne serilirken, CHP tabanının yanı sıra CHP yandaşı bazı gazeteciler bile 'aday olma' derken adaylığını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan aylar sonra seçimle ilgili bir itiraf geldi.

HAYAL KIRIKLIĞI
Tüm CHP'nin 100'üncü kuruluş yıldönümü törenleri öncesinde Gazeteci Murat Yetkin'e konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının herkeste hayal kırıklığı yaşattığını belirterek, "Belki kitle önüne daha erken çıkıp kendimizi anlatmamız gerekirdi." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

Kılıçdaroğlu, "CHP'nin seçmen kitlesiyle bağlarını güçlendirmesi, güvenini yeniden kazanması gerektiği doğru. Hepimiz hayal kırıklığına uğradık. Belki kitle önüne daha erken çıkıp kendimizi anlatmamız gerekirdi. Belki geciktik. Ama önce il başkanlarımız, sonra belediye başkanlarımız ve parti meclisimizin fikrini almak istedik; yani parti kurullarına gittik. CHP tartışarak güçlenen bir parti olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

CHP yine şaşırtmadı: Yanlış verilerle birde YSK'ya itiraz ettiler!

ÖNDEYİZ' MANİPÜLASYONU
Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu oy sayımının devam ettiği 19.53 civarında sosyal medya üzerinden bir paylaşımda bulunmuştu. Kılıçdaroğlu bu paylaşımında "Öndeyiz" ifadelerini kullanarak bir algı operasyonu girişimi gerçekleştirmişti.

Oysa Kılıçdaroğlu'nun bu tweeti attığı dakikalarda sadece Anadolu Ajansı verilerinde değil seçimi takip ettiği Anka Haber Ajansı verilerinde de açık bir farkla geride olduğu ortadaydı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN