CHP yandaşı İsmail Saymaz malumu ilan etti: CHP İYİ Parti olmadan seçim kazanamaz

Yerel seçimlere doğru yaklaştığımız günlerde CHP ve İYİ Parti arasındaki at pazarlığı sürmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Akşener, CHP'ye gözdağı vermek amacıyla İzmir için "Ümit Özlale ile çalışıyoruz. Kendisi de aday olduğunu biliyor" ifadelerini kullandı. Akşener'in el yükseltmek için yaptığı bu hamle CHP'ye yakınlığıyla bilinen isimleri bile kızdırdı. Akşener'in hamlesini yorumlayan İsmail Saymaz, muhalefet ayrışırsa hezimet kaçınılmaz olur diyerek, CHP içinde yaşanan kasosa da değindi. İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İmamoğlu arasındaki gerilimin sürdüğünü belirten Saymaz, "CHP, bu dağınık manzarada seçim kazanamaz" şeklinde konuştu.

Giriş Tarihi 07 Eylül 2023, 09:20 Güncelleme 07 Eylül 2023, 09:46
CHP yandaşı İsmail Saymaz malumu ilan etti: CHP İYİ Parti olmadan seçim kazanamaz

İÇİNDEKİLER

CHP ve İYİ Parti arasındaki at pazarlığı sürmeye devam ediyor. Son olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener el yükseltmek için yeni bir çıkışı imza atmıştı. CHP'yi hem hedef alan ama aynı zamanda da ittifaka açık kapı bırakan Akşener, 'müstakil seçim' çıkışlarıyla "İstanbul ve Ankara'da seçime ayrı gireceğiz" diyerek CHP'ye gözdağı veriyor.

Büyük Taarruz'un yıl dönümü olan 26 Ağustos'ta yaptığı konuşmada Kemal Kılıçdaroğlu'nu yerden yere vuran Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a da "yüreksizsiniz" diyerek sitem etmişti. Sözlerinin devamında "Kendi kadrolarımızla milletin huzuruna çıkacağız" ifadelerini kullanmıştı.

İYİ Parti liderinin bu çıkışının etkisi çok uzun sürmedi ve ertesi gün "Yerel seçimde ittifak yok, bazı yerlerde işbirliği olabilir" diyerek 'yapmam' dediği ittifaka kılıf buldu.

Dün Fatih Altaylı'nın Youtube kanalına katılan Akşener, İzmir için "Ümit Özlale ile çalışıyoruz. Kendisi de aday olduğunu biliyor" ifadelerini kullandı.

CHP'Yİ HİZAYA GETİRMEYE ÇALIŞIYOR
CHP'den istediğini almaya kararlı olan Akşener, aynı zamanda Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile 'ittifak' ve 'üçüncü yol' konu başlıklarını görüşmek için bir araya geldi.

Akşener'in yaptığı bu plan ile at pazarlığına tutuştuğu CHP'yi hizaya getirmeye çalıştığı konuşuluyor.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan da konuya kayıtsız kalmadı.


"HANIMEFENDİNİN DERDİ EL YÜKSELTMEK"
Soçi dönüşü açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Hanımefendinin bu yaklaşımı pazarlıkta el yükseltme gayretinden başka bir şey değil. Geride bıraktığımız seçimde masaya bir oturan bir kalkan siyaset anlayışından ne kadar tutarsız siyaset yaptıklarını gördük. Seçim yaklaştıkça aynı manzaraları göreceğimizden milletimizin şüphesi olmamalı. Kimlere ne sözler verildi, kiminle hangi pazarlıklar yapıldı bunların bir kısmı ortaya saçıldı, bir kısmı da ilerleyen günlerde ortaya dökülecektir. Yerel seçimde de kimlere neler verileceğini, hangi kavgaların çıkacağını yenilgilerinin sonunda öğreniriz" dedi.

Yaşanan gelişmelerin ardından CHP yandaşı gazeteciler bile Akşener'in tutumuna isyan etti.

İzmir'de Ümit Özlale isminin çıkmasına şaşırmadığını belirten CHP'ye yakınlığıyla bilinen İsmail Saymaz, Akşener'i adeta yerden yere vurdu.

"ZIPLAYIP BİRBİRLERİNE SARILDILAR"
Özlale ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın CHP ile tüm bağların koparılması gerektiğini baştan beri savunduğunu belirten Saymaz, Afyon'da Akşener'in mitingini takip ederken yanında olan Özlale ve Türkkan'ın Akşener'in seçime ayrı girilmesini ilan ettiği an sevinçle zıplayıp birbirlerine sarıldıklarını ifade etti.

Muhalefet ayrışırsa hezimet kaçınılmaz olur diyen Saymaz, "Ortak adayların 31 Mart 2019'da aldığı oylardan İyi Parti'nin 14 Mayıs 2023'teki oylarını düştüğümüzde akıbetin ne olacağını tahmin edebiliriz. İstanbul, Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Eskişehir, Mersin, Muğla ve Tekirdağ'da belediyeler el değiştirir. İyi Parti'ye ek olarak HDP'nin de aday çıkarması halinde İzmir ve Hatay da risk altına girer." dedi.

Akşener'in İstanbul ve Ankara'da aday çıkarmayı kendi seçmenlerine bile izah edemeyeceklerini düşündüğünü söyleyen Saymaz, Akşener'in doyurucu yanıtlar vermediğini ifade ederek, '10 ayda ne değişti de destek verimiyorsunuz?' sorusunu yöneltti.

Mesele yalnızca CHP'nin belediye kaybetmesi olsaydı İYİ Parti'nin gerekçe bulması kolay olabilidi şeklinde konuşan Saymaz, "Seçimlerde İYİ Parti'nin az da olsa alacağı oy İmamoğlu ve Yavaş'a kaybettirecektir." dedi.

İMAMOĞLU VE CHP'Lİ İSİMLER ARASINDAKİ GERİLİM DEVAM EDİYOR
CHP'de yaşanan bu kaosa ve düzensizliğe de dikkat çeken Saymaz, İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun İBB'nin etkinliklerine gitmediğini açıkladı. Öte yandan Kılıçdaroğlu yanlısı Ataşehir, Maltepe ve Bakırköy belediye başkanları ile İmamoğlu arasındaki gerilimin de hala sürdüğünü belirtti.

Saymaz, yaşanan bu gelişmeler üzerine "CHP, bu dağınık manzarada seçim kazanamaz" diyerek malumu ilan etti.

CHP'nin İYİ Partilileri ve milliyetçileri küstürerek, sadece HDP ve TİP'i yanına çekerek, İBB'yi ve Ankara'yı elde tutamayacağını ifade eden Saymaz, bütün muhalefetin kaybeceğinin altını çizdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN