İYİ Parti CHP'yi 'Memleket'ten vurdu! Ankara'da Meral Akşener - Muharrem İnce zirvesi... Masada 'üçüncü yol' hedefte Kılıçdaroğlu

Türkiye yerel seçimlere giderayak muhalefetteki binbir kaos, küçük hesaplaşma ve kavgaya şahitlik ediyor. Bu süreçte İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hem CHP'yi hedef alıyor hem de ittifaka açık kapı bırakan muğlak bir tutum sergiliyor. İki partinin seçim için at pazarlığına tutuştuğu denklemde İYİ Partili kurmaylar 'üçüncü yol' ve 'müstakil seçim' çıkışlarıyla pazarlıkta el yükseltiyor. Öte yandan Meral Akşener, 14 Mayıs öncesi kumpasla adaylıktan el çektirilen Muharrem İnce ile 'ittifak' konu başlığında bugün bir araya geliyor. Akşener'in bu hamleyle at pazarlığını tutuştuğu CHP'yi hizaya getirmeye niyetlendiği, böylelikle istediğini yaptıracağı konuşuluyor.

Giriş Tarihi 05 Eylül 2023, 10:16 Güncelleme 06 Eylül 2023, 17:44
İYİ Parti CHP’yi ’Memleket’ten vurdu! Ankara’da Meral Akşener - Muharrem İnce zirvesi... Masada ’üçüncü yol’ hedefte Kılıçdaroğlu

İÇİNDEKİLER

Yerel seçimlere sayılı bir zaman kala Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti at pazarlığına tutuştu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve kurmaylarının hem CHP'yi hedef alan hem de ittifaka açık kapı bırakan muğlak tutumu bu durumu açık etti.

Akşener, Büyük Taarruz'un yıl dönümü olan 26 Ağustos'ta yaptığı konuşmada Kemal Kılıçdaroğlu'nu yerden yere vurmuş, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a da "yüreksizsiniz" diyerek sitem etmişti. Sözlerinin devamında "Kendi kadrolarımızla milletin huzuruna çıkacağız" ifadelerini kullanmıştı.

"YAPMAM" DEDİĞİ İTTİFAKA KILIF BULDU
İYİ Parti liderinin bu çıkışının etkisi çok uzun sürmedi ve ertesi gün "Yerel seçimde ittifak yok, bazı yerlerde işbirliği olabilir" diyerek 'yapmam' dediği ittifaka kılıf buldu.

AT PAZARLIĞINDA EL YÜKSELTMEK İÇİN YİNE 'MÜSTAKİL' DEDİ
Ancak Aynı Akşener geride bıraktığımız gün CHP kadrolarından kendilerine gelen eleştirilere sert tepki gösterdi ve "Saygı duymaya gayret ediyorum ama partililerime, arkadaşlarıma saygısızlık edeni çarparım. Hem de nasıl çarparım biliyor musunuz? Yüzlerini yere yapıştırırım yere" çıkışına imza attı.

Akşener, "Bu netlikle söylüyorum. Biz hür ve müstakil bir siyasi parti olarak bu seçimde kendimizin kaç kilo ettiğini tarttıracağız, göreceğiz, paylaşacağız" dedi.

İYİ Parti liderinin bu tavrı siyasi tıkanma yaşadığının en net göstergesi olarak kayıtlara geçti.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da 'üçüncü yol' çıkışında bulunarak CHP'ye gözdağı verdi, Akşener'in 25 Ekim'de beyanname açıklayacağını duyurdu. Bu çıkış "İYİ Parti yerel seçimler öncesi pazarlıkta el yükseltiyor" yorumlarına neden oldu.



Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken Ankara'da siyaset kulislerine hareketlendiren bir gelişme yaşandı.

İYİ PARTİ CHP'Yİ 'MEMLEKET'TEN VURDU!
CHP ile at pazarlığını tutuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce bugün 'ittifak' ve 'üçüncü yol' konu başlıklarını görüşmek için bir araya geldi.

İnce'yi İYİ Parti Genel Merkezi önünde Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu ve Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu karşıladı.



Saat 14.00'da başlayan görüşmenin içeriğine ilişkin bilgi verilmezken, İnce'nin görüşmenin ardından açıklama yapacağı ifade edildi.



Akşener - İnce ikilisinin bu hamlesini Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'li kurmayların nasıl karşılayacağı ise şimdiden merak konusu oldu.

Bilindiği üzere Muharrem İnce, seçim dönemi CHP'liler tarafından linç edilmiş, '17-25 Aralık ve Deniz Baykal kasedi' kumpaslarını anımsatan çirkin bir FETÖ kumpasıyla adaylıktan el çektirilmişti.



'İTTİFAK' BAHANE AMACI CHP'Yİ HİZAYA ÇEKİP İSTEDİĞİNİ YAPTIRMAK
Meral Akşener de 28 Mayıs sonrası seçim mağlubiyetinin faturasını CHP'ye yıkmış, Kılıçdaroğlu'nu yerden yere vurmuştu. İkilinin ortak paydada buluşup 'ittifak' konuşacak olmasının üzerinde durmakta fayda var.

Meral Akşener'in bu hamleyle at pazarlığını tutuştuğu CHP'yi hizaya getirmek istediği, böylelikle istediğini yaptıracağı konuşuluyor.

GÖRÜŞME SONA ERDİ
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti. İYİ Parti Genel Merkezinde gerçekleştirilen görüşme yaklaşık 1 saat 10 dakika sürdü. Görüşme sonrası iki lider de bir açıklamada bulunmadı.