Meral Akşener ‘İYİ’ ayak diriyor! At pazarlığında el yükseltme hamlesi: CHP’ye müstakil seçimli ‘çarparım’ resti

CHP ve İYİ Parti arasındaki at pazarlığı vites kızışmaya devam ediyor. Meral Akşener'in Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alması ardından da Mansur Yavaş'ın "Rozetsiz başkanlık" çıkışı CHP'yi telaşlanmış, Yavaş'ın İYİ Parti'ye geçeceği kulisleri gündeme gelmişti. Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Evet, seçim bitti, ittifak bitti ama konuşuyoruz" söylemi ise İYİ Parti ve CHP arasındaki pazarlığı gözler önüne sermişti. Tüm bu yaşananlar sıcaklığını korurken Meral Akşener'in Bursa'daki çıkışı at pazarlığında el yükseltme hamlesi olarak değerlendirdi. İYİ Partilileri eleştiren CHP'lileri, "Saygı duymaya gayret ediyorum ama partililerime, arkadaşlarıma saygısızlık edeni çarparım. Hem de nasıl çarparım biliyor musunuz? Yüzlerini yere yapıştırırım yere" diyerek çok sert açıklamalarda bulundu. Öte yandan "Bu seçimlere her bir yerde tek başımıza girecek gibi hazırlanacağız" diyerek at pazarlığında vitesi yükselterek müstakil seçim restini yineleyen Akşener, "Bu netlikle söylüyorum. Biz hür ve müstakil bir siyasi parti olarak bu seçimde kendimizin kaç kilo ettiğini tarttıracağız, göreceğiz, paylaşacağız" dedi.

Giriş Tarihi 03 Eylül 2023, 23:13 Güncelleme 04 Eylül 2023, 01:32
Meral Akşener ‘İYİ’ ayak diriyor! At pazarlığında el yükseltme hamlesi: CHP’ye müstakil seçimli ‘çarparım’ resti

İÇİNDEKİLER

14-28 Mayıs seçimlerinin ardından paramparça olan 8'li koalisyonda CHP ve İYİ Parti arasındaki gerilim bitmek bilmiyor.

MERAL AKŞENER 26 AĞUSTOS'TA KÖPRÜLERİ ATTI
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 26 Ağustos günü Afyonkarahisar'da yaptığı konuşma ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP'yi yerden yere vurdu.

AKŞENER'DEN CHP'YE MÜSTAKİL SEÇİMLİ 'ÇARPARIM' RESTİ I VİDEO İZLE



BAY KEMAL'E: KOLTUĞUNU DÜŞÜNENLERLE UĞRAŞTIK
"Koltuğundan başka hiçbir şeyi düşünmeyenlerle uğraştık. En nihayetinde maalesef olmadı, olduramadık 2023 seçimlerindeki yenilgiye maalesef engel olamadık."
diyerek Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı da boş geçmedi.



EKREM VE MANSUR'A: YÜREKLİ OLAMADILAR
Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı aday olarak göstermek istediğini ancak olmadıklarını belirten Akşener, "Keşke herkes bizler kadar fedakar, cesur ve yürekli olabilseydi." dedi.



"KENDİ KADOLARIMIZLA GİRECEĞİZ"
Akşener son olarak da "Yerel seçimlere kendi kadromuzla gireceğiz" çıkışını yaparak ortaklığa kapıları kapattı.


MİTİNGDEN SONRA AÇIK KAPI!
Büyük sözlerle ortaklığı bitiren Akşener mitingin ardından CHP yandaşı İsmail Saymaz'a verdiği demeçte "Yerel seçimde ittifak yok, bazı yerlerde işbirliği olabilir" sözleriyle muğlak bir tutum sergiledi.


Öte yadan Akşener'in açıklamalarından sonra İYİ Parti Sözcüsü Kürşad, 'müstakil seçim' çıkışını yineleyerek kapıyı kapatmasına rağmen Akşener ittifaka tekrar yeşil ışık yakmıştı. Akşener, Zorlu'nun açıklamaları için, "Bu, onun temkinli üslubudur" diyerek geçiştirmişti. Meral Akşener'in bu çelişkili tavrı "siyasi olarak tıkandı" yorumlarını da beraberinde getirmişti.


YEREL SEÇİM PAZARLIĞI
İYİ Parti liderinin çelişkiler yumağına dönen bu tavrı "yerel seçim pazarlığı" olarak yorumlanırken Mansur Yavaş'tan olay bir çıkış geldi.



ROZETSİZ BAŞKANLIK VURGUSU
Geçtiğimiz gün tekrar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığını "Sevgili ailem size sesleniyorum, size güveniyorum. Nasip olursa herkesin belediye başkanı olmaya devam etmek istiyorum." ifadeleriyle açıklayan Mansur Yavaş, "Rozetsiz" başkanlık vurgusu yaptı.

Yavaş, "Bir devlet adamına yakışır şekilde rozetsiz başkanlık yapmaya devam edeceğim. Bizim siyasi tartışmalarla kaybedecek vaktimiz yok. " ifadelerini kullandı.



YAVAŞ'IN ÇIKIŞI CHP'Yİ PANİKLETTİ
Mansur Yavaş'ın bu çıkışı CHP'de büyük bir panik oluştururken, hatırlanacağı üzere İYİ Parti Ankara Milletvekili Uğur Poyraz katıldığı bir programda Mansur Yavaş'ın İYİ Parti'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olabileceğinin siyanlini vermişti.



PAZARLIK KAPISI AÇIK: NE TÜR İŞBİRLİĞİ YAPARIZ HERKES ONA BAKIYOR
Tüm bu yaşananların ardından Kemal Kılıçdaroğlu pazarlık kapısını açık bırakarak, "Önümüzde yerel seçim var. Ne tür işbirlikleri yapabiliriz, herkes ona bakıyor. Başka şeyler söyleyip de şimdi nezaketsizlik yapmak istemem." ifadelerini kullanmıştı.


BÜYÜK PAZARLIKTA MANSUR YAVAŞ PİYON OLDU
CHP ve İYİ Parti arasında yaşanan bu pazarlıkta "Mansur Yavaş piyon olarak kullanıldı" yorumları yapıldı. Öyle ki İYİ Parti Yavaş'ı kendi saflarına çekerek CHP'den belediye koparmanın planlarını yapıyor ancak Kılıçdaroğlu bu hamleye "CHP'li belediyeler, CHP'li olarak devam eder" diyerek net bir yanıt verdi. Yaşanan durum kameralar karşısında ne kadar "Seçime ayrı gireceğiz" dense de bel altı tekmelerle yerel seçim için ittifakın zorlanmaya çalışıldığı ve "Ne koparsam kardır" pazarlığının yapıldığını gösterdi.



AT PAZARLIĞINDA EL YÜKSELTME HAMLESİ
Tüm bu yaşananlar sıcaklığını korurken Meral Akşener, Bursa'da yeni açıklamalarda bulundu.

AKŞENER'DEN CHP'YE MÜSTAKİL SEÇİMLİ 'ÇARPARIM' RESTİ I VİDEO İZLE



"İYİ PARTİLİLER ÇALIŞMADI KOSKOCA KUYRUKLU YALAN"
Akşener seçim mağlubiyetinin İYİ Parti'ye yüklenmesine ilişkin konuşurken "O seçimin sonuçlarıyla ilgili olarak suçlandık da suçlandık. Kabulümdür. Keşke her şeyin sorumlusu, hataların, eksiklerin sorumlusu bu gariban olsun. O olmadığı zaman demek ki her şey iyi olur anlaşılır ama öyle bir durum yok. Bunun sorumlusu hep beraber hepimiziz. O masada oturan 6 kişi ve 6 kişinin temsil ettiği her bir kişidir. Dolayısıyla ben sorumluluğumu partim adına kabul ediyorum. Amma velakin asla kabul etmediğim bir şey var. 'İYİ Partililer çalışmadı' koskocaman kuyruklu bir yalandır. İYİ Parti'ye oy vermeyi düşünenlerin önemli bir kısmı kızdı, gitti. Onlara da saygım sonsuz ama İYİ Parti'yi cezalandıranlar Sayın Kılıçdaroğlu'na da oy vermediler, bize de oy vermediler. Biz de ceza gördük. Can baş üstüne. Bu hatadan, bu eksikten, bu yanlıştan neyse bunun adı bir ders çıkarıp, bir daha hataysa hataları tekrarlamayacağız. Çünkü seçmen velinimettir. Seçmenin dediği başımızın üstündedir." ifadelerini kullandı.



"ARKADAŞLARIMA SAYGISIZLIK EDENİ ÇARPARIM"
Akşener CHP'li ve CHP medyasındaki bazı kişilerin İYİ Parti'ye yönelik eleştirilerine de yanıt verirken "Bize verilen oyla Sayın Kılıçdaroğlu'nun aldığı oyu ve diğer siyasi partilerin aldığı oyu toplayın işte bizim partimize oy verenlerin partililerimizin, seçmenimizin Sayın Kılıçdaroğlu'na gerçekten samimiyetle çalıştığını gösterir. Dolayısıyla bana canlarının istediğini söylüyorlar. Ben siyasetçiyim, talep edenim. Ona saygı duymaya gayret ediyorum ama partililerime, arkadaşlarıma saygısızlık edeni çarparım. Hem de nasıl çarparım biliyor musunuz? Yüzlerini yere yapıştırırım yere. Şimdi saygısızlığın, şımarıklığın son bulduğu bir döneme giriyoruz." dedi.



CHP'YE MÜSTAKİL SEÇİM RESTİ
"Bu seçimlere her bir yerde tek başımıza girecek gibi hazırlanacağız" diyerek at pazarlığında vitesi yükselterek müstakil seçim restini yineleyen Akşener, "Bu netlikle söylüyorum. Biz hür ve müstakil bir siyasi parti olarak bu seçimde kendimizin kaç kilo ettiğini tarttıracağız, göreceğiz, paylaşacağız" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN