At pazarlığında el yükselten Akşener'e CHP'den "Gidene kal demeyiz" resti! İYİ Parti'den cevap gecikmedi: Hiç kimse yol haritası tanzim etmeye kalkmasın

CHP ve İYİ Parti arasındaki at pazarlığında el yükselten Meral Akşener'e CHP'den fren geldi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak katıldığı canlı yayında, Meral Akşener’in yerel seçim açıklamalarına "Yolları açık olsun, kendileri bilir" diye açıklamasında bulundu. Öte yandan Denizli ve Balıkesir'in İYİ Parti yüzünden kaybedildiğini belirten Öztrak, "2019 yılında Balıkesir’i İYİ Parti’ye vermişiz Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanımız olsa kazanacağımız. Denizli’yi yine İYİ Parti’ye vermişiz Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanımız olsa kazanacağımız. Somut iki ili de içine alarak konuşuyorum" ifadelerini kullandı. CHP'nin restinin ardından bir açıklama da İYİ Parti'den geldi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavvat Dervişoğlu yaptığı açıklamada "Hiç kimse İYİ Parti'ye yol haritası tanzim etmeye kalkmasın" diyerek CHP'ye göndermede bulundu. Tüm bu yaşananların ardından CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, "Gerekirse ittifak yaparız, gerekirse tek başımıza gireriz" diye konuştu.

Giriş Tarihi 07 Eylül 2023, 19:49 Güncelleme 08 Eylül 2023, 03:14
At pazarlığında el yükselten Akşener’e CHP’den Gidene kal demeyiz resti! İYİ Parti’den cevap gecikmedi: Hiç kimse yol haritası tanzim etmeye kalkmasın

İÇİNDEKİLER

CHP ve İYİ Parti arasındaki at pazarlığı yerel seçimlere giderayak daha da kızışmaya başladı.


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve kurmaylarının hem CHP'yi hedef alan hem de ittifaka açık kapı bırakan muğlak tutumu bu durumu açık etti.

ÖNCE GÖMÜYOR SONRA AÇIK KAPI BIRAKIYOR
Akşener, Büyük Taarruz'un yıl dönümünde yaptığı konuşmada Kemal Kılıçdaroğlu'nu yerden yere vurmuş, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a da "yüreksizsiniz" diyerek sitem etmişti. "Kendi kadrolarımızla milletin huzuruna çıkacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Ancak İYİ Parti lideri bu açıklamaların sıcaklığı soğumadan "Yerel seçimde ittifak yok, bazı yerlerde işbirliği olabilir" demiş, 'yapmam' dediği ittifaka kılıf uydurmuştu.

CHP'Yİ 'İNCE' SIKIŞTIRDI!
Meral Akşener, 14 Mayıs öncesi kumpasla adaylıktan el çektirilen Muharrem İnce ile bugün 'ittifak' konu başlığında bir görüşme yaptı. Akşener'in bu hamleyle at pazarlığını tutuştuğu CHP'yi hizaya getirmeye niyetlendiği, böylelikle istediğini yaptıracağı konuşuluyor.

Takvim.com.tr, İYİ Parti ve Meral Akşener'in yerel seçimler öncesi pazarlıkta el yükseltme hamlesini satır satır manşet manşet okurlarına aktardı.


AT PAZARLIĞINI ANLATAN KARE
Tüm bu yaşananlar sıcaklığını korurken eski bakanlardan Necmettin Cevheri için TBMM'de düzenlenen cenaze töreninde Akşener'in at pazarlığını bir nevi gözler önüne serildi. İkili tokalaşırken Akşener'in gülümsemesi dikkatlerden kaçmadı. Bu durum ikili arasındaki krizin göstermelik olduğunu kanıtlarken at pazarlığını da açık eden bir unsur olarak kayıtlara geçti.



KILIÇDAROĞLU ALTTAN ALIYOR
İYİ Parti cephesinden gelen peşi sıra açıklamalar sonrası Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin milletvekillerine "Akşener'e cevap niteliğinde açıklama yapmayın. Nezaketi elden bırakmayın" talimatı verdi.



AKŞENER'E CHP FRENİ: GİDENE KAL DEMEYİZ
Tüm bu yaşananlar sıcaklığını korurken Meral Akşener'in at pazarlığına CHP freni geldi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Meral Akşener'in yerel seçim açıklamalarına "Yolları açık olsun, kendileri bilir" diye açıklamasında bulundu.



"DENİZLİ VE BALIKESİR'İ İYİ PARTİ YÜZÜNDEN KAYBETTİK"
Öte yandan Denizli ve Balıkesir'in İYİ Parti yüzünden kaybedildiğini belirten Öztrak, "2019 yılında Balıkesir'i İYİ Parti'ye vermişiz Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanımız olsa kazanacağımız. Denizli'yi yine İYİ Parti'ye vermişiz Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanımız olsa kazanacağımız. Somut iki ili de içine alarak konuşuyorum. Bugün İYİ Parti'nin hele de tabanının Cumhuriyet Halk Parti tabanının bir kısım Anavatan, Doğru Yol Partisi'nden gelen kesim olarak değerlendirdiğimizde İYİ Parti'nin Genel Başkanı'nın iradesi elbette olur ama yerelde tabanda bir işbirliğine itiraz etmesi hem kendisine dair, hem siyasi geleceğine dair hem partinin kurumsallığına dair hem de toplumdaki tepkisel tutumlar açısından olumsuz olacağını ben buradan biliyorum. Meral Akşener'in de bunu bildiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.



İYİ PARTİ'DEN YANIT GECİKMEDİ
İYİ Partinin aday çıkarması durumunda Ankara ve İstanbul'un kaybedilme ihtimali sorulan Dervişoğlu, "Mansur Bey ve İmamoğlu'nun amiri Kılıçdaroğlu'dur. Kazanacaklarına inandığımız bu iki önemli figürün belediye başkanlığını kazanmaları noktasında kaygıları olmayacaktır diye düşünüyorum." diye cevap verdi.



"KİMSE BİZE YOL HARİTASI ÇİZMEYE KALKMASIN"
Dervişoğlu ayrıca "Yeterlilik sahibi etkin adaylarımızla aziz milletimizin terazisine çıkıp tartılmak arzusundayız. Önümüze çıkacak engellerle ilgili de hazırlık yapıyoruz. Hiç kimse İYİ Parti'ye yol haritası tanzim etmeye kalkmasın" diyerek CHP'ye göndermede bulundu.



"GEREKİRSE İYİ PARTİ'YLE İTTİFAK YAPARIZ"
CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal da demeç savaşlarına dahil olurken "Gerekirse ittifak yaparız, gerekirse tek başımıza gireriz. Partimizin yetkili kurulları yeri geldiğinde gerekli kararları alacak ve kamuoyuyla paylaşacaktır" diyerek olası ittifaka göz kırptı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN