Tek karede at pazarlığı! Sabah akşam Kemal Kılıçdaroğlu'nu gömen Meral Akşener yan yana gelince gülücükler saçtı

CHP ve İYİ Parti arasındaki at pazarlığı son gaz devam ederken. Meral Akşener'in muğlak tutumu ise tartışmalara neden olmaya devam ediyor. Tüm bu yaşananlar sıcaklığını korurken Meral Akşener'in muğlak tutumunu gözler önüne seren fotoğraf karesi dikkatlerden kaçmadı. Kemal Kılıçdaroğlu'nu "Nefislerimizi kör odalara hapsettik ama ne yazık ki nefsinin esiri olanlarla uğraştık. Önce şahsım diyenlerle koltuğundan başka bir şey düşünmeyenlerle uğraştık" diyerek yerden yere vuran Akşener'in Necmettin Cevheri'nin cenazesinde Kemal Kılıçdaroğlu'na gülücükler saçması tartışma konusu oldu.

Giriş Tarihi 06 Eylül 2023, 18:57 Güncelleme 06 Eylül 2023, 20:16
Tek karede at pazarlığı! Sabah akşam Kemal Kılıçdaroğlu’nu gömen Meral Akşener yan yana gelince gülücükler saçtı

İÇİNDEKİLER

Türkiye yerel seçimlere adım adım yaklaşırken CHP ve İYİ Parti arasındaki at pazarlığı sürmeye devam ediyor. Özellikle Meral Akşener, CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu ağır sözlerle eleştirirken, bir yandan da ittifak tarafına açık kapı bırakması büyük tartışmalara neden oldu.



KEMAL'E EKREM'E VE MANSUR'A VERYANSIN
29 Ekim'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak, "Nefislerimizi kör odalara hapsettik ama ne yazık ki nefsinin esiri olanlarla uğraştık. Önce şahsım diyenlerle koltuğundan başka bir şey düşünmeyenlerle uğraştık" diyen Akşener Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu için ise 'yüreksizler' ifadesini kullanmıştı.


"YAPMAM" DEDİĞİ İTTİFAKA KILIF BULDU
İYİ Parti liderinin bu çıkışının etkisi çok uzun sürmedi ve ertesi gün "Yerel seçimde ittifak yok, bazı yerlerde işbirliği olabilir" diyerek 'yapmam' dediği ittifaka kılıf buldu.

Ancak Aynı Akşener, geride bıraktığımız gün "Bu netlikle söylüyorum. Biz hür ve müstakil bir siyasi parti olarak bu seçimde kendimizin kaç kilo ettiğini tarttıracağız, göreceğiz, paylaşacağız" diyerek CHP'ye gözdağı verdi.



CHP'Yİ 'İNCE' SIKIŞTIRDI!
Meral Akşener, 14 Mayıs öncesi kumpasla adaylıktan el çektirilen Muharrem İnce ile bugün 'ittifak' konu başlığında bir görüşme yapacak. Akşener'in bu hamleyle at pazarlığını tutuştuğu CHP'yi hizaya getirmeye niyetlendiği, böylelikle istediğini yaptıracağı konuşuluyor.

Takvim.com.tr, İYİ Parti ve Meral Akşener'in yerel seçimler öncesi pazarlıkta el yükseltme hamlesini satır satır manşet manşet okurlarına aktardı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan da konuya kayıtsız kalmadı.

"HANIMEFENDİNİN DERDİ EL YÜKSELTMEK"
Soçi dönüşü açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Hanımefendinin bu yaklaşımı pazarlıkta el yükseltme gayretinden başka bir şey değil. Geride bıraktığımız seçimde masaya bir oturan bir kalkan siyaset anlayışından ne kadar tutarsız siyaset yaptıklarını gördük. Seçim yaklaştıkça aynı manzaraları göreceğimizden milletimizin şüphesi olmamalı. Kimlere ne sözler verildi, kiminle hangi pazarlıklar yapıldı bunların bir kısmı ortaya saçıldı, bir kısmı da ilerleyen günlerde ortaya dökülecektir. Yerel seçimde de kimlere neler verileceğini, hangi kavgaların çıkacağını yenilgilerinin sonunda öğreniriz" dedi.



AT PAZARLIĞINI ANLATAN KARE
Tüm bu yaşananlar sıcaklığını korurken eski bakanlardan Necmettin Cevheri için TBMM'de düzenlenen cenaze töreninde Akşener'in at pazarlığını bir nevi gözler önüne serildi.



BİRÇOK SİYASİ CENAZE TÖRENİNE KATILDI
Necmettin Cevheri, TBMM'de düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cevheri'nin biyografisinin okunmasının ardından 1 dakika saygı duruşunda bulunuldu. Dua okundu, ailesi taziyeleri kabul etti. Törende CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun ile çok sayıda eski ve yeni milletvekilleri hazır bulundu.



SABAH, AKŞAM SÖVÜYOR YANINA GELİNCE GÜLÜYOR
Cenaze töreninde dikkat çeken detay ise Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir araya geldi. CHP ce CHP genel başkanını ağır sözlerle hedef alan Meral Akşener'in Kemal Kılıçdaroğlu ile tokalaşırken gülümsemesi dikkatlerden kaçmadı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN