Günlerdir hakkını arayan Ağaç AŞ işçilerine şok! PR için Youtuber'lara 25 bin TL ödeyen İBB yönetiminden komik zam! Yan haklar verildi ama...

Son dakika haberleri... Göreve geldiği günden bu yana İstanbullunun parasını PR'a harcayan, Youtuber'lara bir günlük reklam için 25 bin TL veren Ekrem İmamoğlu yönetimi Ağaç AŞ personeline komik bir zam yaptı. Günlerdir protesto yapan işçilere brüt 19.500 TL verileceği ortaya çıkarken işçilerin eline geçecek net maaşın ise 13 bin TL olduğu ifade edildi. Ayrıca sus payı olarak yan hakların da iyileştirilmeye çalışılması sosyal medyada gündem oldu. Sosyal medya kullanıcıları İmamoğlu'na reklama akıttığı parayı hatırlattı. Öte yandan Beltur, Spor İstanbul, İsper A.Ş. 24 Ağustos Çarşamba günü İBB Saraçhane başkanlık binası önünde basın açıklaması yapacağını duyurdu. Afişlerinde “Artık yeter” “İBB’den ek zam istiyoruz” yazdığı görüldü.

Giriş Tarihi 21 Ağustos 2023, 16:12 Güncelleme 21 Ağustos 2023, 16:41
Günlerdir hakkını arayan Ağaç AŞ işçilerine şok! PR için Youtuber’lara 25 bin TL ödeyen İBB yönetiminden komik zam! Yan haklar verildi ama...

İÇİNDEKİLER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı Ağaç A.Ş. çalışanları, verilen sözlerin tutulmadığını ve maaşlarının asgari ücret seviyesinde kaldığını iddia ederek, Saraçhane'de eylem yapmıştı.

İşçiler "Sefelat ücretiyle değişim olmaz önce işcişinin refahı askeri ücrete çalıştırıyorlar 4 gündür eylem yapıyoruz. Sözleşmesi ve sendikaların bir Türk-iş ve Hak-iş'in birlerini mahkemeye verip emekçiler sefalet ücretleriyle çalıştırmaya mahkum ediyorlar bizim için de her şeyin güzel olmasını istiyoruz insanca ve özgürce yaşamak istiyoruz çok ağır şartlarda ve uzun saatler çalışıyoruz her türlü tehlikeye rağmen İstanbul'un yeşil alanlarını güzelleştirmeye çalışıyoruz sözleşme istiyoruz her asgari ücret artışı da eritmek istemiyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

İşçilerin tüm isyan ve protestolarına rağmen Ekrem İmamoğlu yönetimi Ağaç A.Ş. personeline brüt 19.500 TL vereceğini açıkladı.

İşçilerin eline geçecek net maaş ise 13 bin TL. Yapılan zam sosyal medyada eleştirilirken İBB yönetiminin işçilerin yan haklarını artırarak göz boyamaya çalıştıkları ifade edildi.

Yürüyüş yapan işçiler "İstanbul uyuma işçine sahip çık" sloganları attı.

İŞÇİLERE AYDA 13 BİN, YOUTUBERLARA GÜNDE 25 BİN TL!
Öte yandan sosyal medyada da gündem olan söz konusu zam, büyük tepki çekti. Ekrem İmamoğlu'nun bir günlük reklam için Youtuber'lara ödediği 25 bin TL hatırlatıldı.

YANDAŞ MEDYADAN ALGI OPERASYONU!
Yandaş medya ise söz konusu zam kararını ve yan hakları bir kazanımmış gibi göstermeye çalıştı. Cumhuriyet'inden BirGün gazetesine kadar birçok CHP yandaşı medya kuruluşu, "Zafer işçilerin" diyerek göz boyamak için verilen yan haklara dikkat çektiler.

YENİ GREVLER YOLDA
Öte yandan Beltur, Spor İstanbul, İsper A.Ş. 24 Ağustos Çarşamba günü İBB Saraçhane başkanlık binası önünde basın açıklaması yapacağını duyurdu. Afişlerinde "Artık yeter" "İBB'den ek zam istiyoruz" yazdığı görüldü.

Fenomenlere 25 bin lira dağıtıp İstanbullunun parasına hizmet yerine PR'a akıtan CHP'li İBB'nin şartnamesinde şu ifadeler yer aldı;

"İdare tarafından belirlenecek etkinlik, duyuru, kampanya, hizmet, tören, vs. çalışmaları için yine idare tarafından isimleri belirlenecek 5 YouTuber, Blogger, Influencer, vb. olarak adlandırılan kişilerin sosyal medya platformlarında bir bölümü tanıtım ve reklam faaliyetleri için her bir kişiye net 25 bin TL ödeme yapılması yüklenici firma tarafından gerçekleştirilecektir.

İdare; reklamı ve tanıtımı yapılacak etkinliğe dair hesaplardan paylaşılacak görsellerin, canlı yayın ve video kaydı esnasında okunacak metinlerin içeriğini belirleyecektir.

İdare tarafından içeriği belirlenen görseller belirlenen kişilerin hesaplarında bir gün süre ile yayınlanacaktır. Canlı yayın veya video içeriğinde tanıtım ve reklam olarak okunacak metinlerde bir günlük ücretlendirmeye tabi olacaktır."

EN AZ 2 MİLYAR LİRA!

Tevfik Göksu İBB'nin reklam algılarını kalem kalem anlattı: Görünürde 849 milyon en az 2 milyar lira harcadılar

İmamoğlu yönetiminin açıkladığı rakamların yüzde 90'ının yanlış olduğunu vurgulayan Göksu, "Tespit edebildiklerimiz 849 milyon lira. Tespit edemediklerimizle en az 1.5 - 2 milyar TL'yi buluyor. CHP'li yöneticilere TV'lere verdiğiniz reklamların faturalarını gösterin dedim. Gösteremediler. Birçok reklam kalemini başka işlerle eritiyorlar." ifadelerini kullanmıştı.

"AK PARTİ'DE HARCADI" ALGILARINA KESİN YANIT

AK Parti döneminde harcandığı söylenen rakamların da algıdan ibaret olduğunu vurgulayan Göksu, "Bunlar İBB Meclis'te CHP'li üyelerin gözü önünde resmi belge olarak okunuyor. Meclis tarafından seçilen denetçiler, İBB'nin mali tablosunu denetliyorlar. Böyle bir şey yok" demişti.

"İSTANBUL'DA HİÇ Mİ GÜZEL BİR ŞEY OLMUYOR?" SORUSUNA YANIT

Karagöz'ün "İstanbul'da hiç mi güzel bir şey olmuyor?" sorusuna yanıt veren Göksu, İBB'nin borçlandırdığı vatandaşların mağduriyetlerini AK Parti olarak giderdiklerini anlattı. Kentsel dönüşüm nedeniyle CHP yönetimindeki İBB'nin 192 hak sahibini borçlandırdığını vurgulayan Göksu, "Burada 192 hak sahibiyle İBB anlaşamadı ve borçlandırdı. Kentsel dönüşüm projesi yürüsün diye Eyüpsultan Belediyemiz yarısını üstlendi. İBB'nin borcunun yarısını biz üstlendik, biz AK Parti'yiz. Vatandaşın derdini çözeriz. 'Bize ne deseydik' insanlar evsiz kalacaktı. Bize güvenmiş insanlar var. Bunu biz ödedik. Kendi yaptığı kentsel dönüşümü belediyemiz ödedi." demişti.

DEPREM BÜTÇESİNİ REKLAM BÜTÇESİ İLE KIYASLADI: 4 YILDA 4 BİNA DÖNÜŞTÜRDÜLER

İBB'nin reklam bütçesiyle deprem bütçesini karşılaştıran Göksu, "Deprem sürecini yaşadığımız şu dönemde, İstanbul için sadece 63 milyon TL harcamışlar. İstanbul'u dirençli hale getirmek için diyorlar, ne yaptıklarını bilmiyoruz. 4 yılda 4 bina dönüştürdüler" demişti.

Göksu, konuya ilişkin açıklamasında şunları söylemişti:

"Biz bu rakamları ortaya çıkartırken masanın başında oturup İBB'nin reklamına kaç para yazalım diye yazmıyoruz. Bunlar İBB Meclis'te CHP'li üyelerin gözü önünde resmi belge olarak okunuyor.

Meclis tarafından seçilen denetçiler, İBB'nin mali tablosunu denetliyorlar. Başlık başlık incelenirken biz üç denetçi kendimize bir strateji belirleriz. Bu stratejide hangi başlıkların detaylı inceleneceğini belirleriz.

Medyaya söylenmesi için kullanılacak rakamlar değil. İBB'nin açıkladığı rakamların yüzde 90'a yakını yanlış. Bugüne kadar ki tecrübemiz bunu gösterdi.

2022 mali denetim raporunda yazılı hepsi. İBB'yi denetlemek üzere seçilen üyelerin raporu bu. Bizim söylediğimiz rakamlar oturup masa başında şu rakamlar diye ortaya çıkmıyor. Tespit edebildiklerimiz dedim. Tespit edemediklerimizde en az 1.5 - 2 milyar TL'yi buluyor. CHP'li yöneticilere TV'lere verdiğiniz reklamların faturalarını gösterin dedim. Gösteremediler. Birçok reklam kalemini başka işlerle eritiyorlar. Bunlar resmi ihaleli işler.

Deprem sürecini yaşadığımız dönemde 63 milyon TL harcamışlar. İstanbul'u dirençli hale getirmek için. 4 yılda 4 bina dönüştürdüler."

İMAMOĞLU HİZMET NE BİLMİYOR! İSTANBUL'A ÇİLE ÇEKTİRİYOR

CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun yönetimini yaptığı İBB'de 4 sene boyunca harcanmış olan bütçe yaklaşık 18 milyar dolar. Personel ödeme hariç kullanılan bütçe ise 16 milyar dolarken, buna İSKİ, İETT ve bağlı şirketler dahil değil.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, A Haber'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'başarısız' belediyeciliğini eleştirdi. AK Parti döneminde İSKİ'nin kar eden bir kuruluş olduğunu dile getiren Demir, İSKİ'nin şu anda batmış bir durumda olduğunu belirtmişti.

"İSKİ BATMIŞ DURUMDA..."

Demir, "AK Parti döneminde İSKİ, kar eden bir kuruluş iken, belediyenin kendi merkezi bütçesine kaynak aktarabilen bir durumdaydı. Ancak şu anda İSKİ batmış durumda." ifadelerini kullanmıştı.