İYİ Partili Ayhan Erel'den MHP'nin "Komşu olalım" çağrısına açık kapı: "Davete icabet etmek gerekir, biz aynı çınarın dallarıyız"

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına" çağrısı sonrası İYİ Parti'den çarpıcı bir çıkış daha geldi. İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Ayhan Erel, CHP yandaşı Sözcü TV'de MHP'nin çağrısı için "Davete icabet etmek gerekir" ifadelerini kullandı. Erel, "Biz MHP'de siyaset yapan kişilerle, bizim aynı yağmurda ıslandığımız, aynı şehitleri omuzladığımız, aynı davaya inandığımız arkadaşlarımızın bir kısmı orada hala. Biz aynı çınarın dalları gibiyiz" dedi. Takvim.com.tr detayları sizler için derledi.

Giriş Tarihi 21 Ağustos 2023, 16:01 Güncelleme 21 Ağustos 2023, 18:16
İYİ Partili Ayhan Erel’den MHP’nin Komşu olalım çağrısına açık kapı: Davete icabet etmek gerekir, biz aynı çınarın dallarıyız

İÇİNDEKİLER

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti'ye yönelik ''Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına" çağrısı siyaset kulislerini hareketlendirdi.



Konuya ilişkin İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "26 Ağustos ruhuyla rotamız net, pusulamız millet" sözleriyle MHP'ye kapıyı kapatsa da İYİ Parti kanadından çarpıcı bir çıkış daha geldi.



İYİ PARTİ'DEN AÇIK KAPI: "DAVETE İCABET ETMEK GEREKİR"
İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Ayhan Erel, CHP yandaşı Sözcü TV'de katıldığı programda "Bu çağrının samimi olup olmadığı, hangi amaca hizmet ettiğini anlamak için kendi görüşüme göre bu davete icabet etmek gerekir. Derler ya; Davet sünnet o davete icabet etmek farzdır" diyerek Bahçeli'nin çağrısının değerlendirilmesi gerektiğini savundu.



Program sunucusu Serap Belovacıklı ise İYİ Partili Ayhan Erel'e "Yani İYİ Parti, MHP ile aynı noktada buluşabilir mi? Buradan bunu mu anlamalıyız?" sorusunu yöneltti.

Erel, "Nokta şudur; nokta Türk milliyetçiliğidir. Nokta, rahmetli 'Başbuğ'un ortaya koyduğu Türk milliyetçiliği ve ülkücülüğünün esaslarıdır. Türk milliyetçiliği çerçevesinde ülkücü dairedeki bu bilince, şuura, ilkelere, sevdaya ve ideallere sahip olan herkesle İYİ Parti olarak biz buluşuruz" yanıtını verdi.



İYİ PARTİLİ EREL: "MHP'LİLERLE AYNI ÇINARIN DALLARI GİBİYİZ"
İYİ Partili Erel, MHP'lilerle kendilerini "Aynı çınarın dalları" olarak tanımladı ve "Bizim aynı yağmurda ıslandığımız, aynı şehitleri omuzladığımız, aynı davaya inandığımız arkadaşlarımızın bir kısmı orada hala. Biz aynı çınarın dalları gibiyiz" şeklinde konuştu.



*İlgili haberi okumak için görselin üzerine tıklayınız