Zoom cuntacılarının toplantısı sonrası CHP'de medya operasyonu başladı: Halk TV ile tüm ilişkiler sona erdi!

Son dakika haberi! Takvim.com.tr'nin duyurduğu "zoom cuntasının" toplantısı sonrası CHP'de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ilk kez yüz yüze geldi. Toplantı sona ererken CHP'de medya operasyonu da başladı. CHP'den yapılan açıklamada Halk TV ile tüm ilişkilerin sona erdiği bildirildi. CHP yandaşlarında başlayan medya operasyonu siyaset kulislerinde, "Bay Kemal intikam alıyor" yorumlarına neden oldu. Partinin Halk TV'ye yaptığı ödemenin detayları açıklanmadı. Hazine yardımı alan CHP'nin halkın parasını fondaşlara yedirdiği iddia edilirken vatandaşlar sosyal medyada duruma tepki gösterdi. CHP yandaşı Fatih Portakal ise yıllardır CHP ve yandaşları tarafından fonlanan medyayı perdelemek için akılalmaz açıklamalarda bulundu.

Giriş Tarihi 22 Temmuz 2023, 18:57 Güncelleme 23 Temmuz 2023, 06:42
Zoom cuntacılarının toplantısı sonrası CHP’de medya operasyonu başladı: Halk TV ile tüm ilişkiler sona erdi!

İÇİNDEKİLER

CHP'de "Değişim" A Takımı ile 'alternatif olağanüstü kurultay' planı yapıp Kılıçdaroğlu'na karşı imza ve dilekçe toplayan Ekrem İmamoğlu ve yandaşlarının gizli zoom toplantısı ifşa oldu. Sızan görüşmenin ardından Ekrem İmamoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu ilk kez yüzleşti. Bugün saat 13'te başlayan CHP Belediye Başkanları Toplantısı'nda İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu karşı karşıya geldi.

CHP'DE MEDYA OPERASYONU BAŞLADI! VİDEO İZLE

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki toplantı "zoom cuntası" ve "sızıntı" tartışmaları gölgesinde gerçekleştirildi. Bugünkü toplantı için CHP Genel Merkezi'nde belediye başkanlarının gelişi sırasında ilginç bir Ekrem İmamoğlu detayı dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu'nun belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıdan ilk kareler geldi. Girişte görüntü vermemek için kırk takla atan İmamoğlu, içeride Kemal Kılıçdaroğlu ile tokalaştı.

Cuntacıların toplantısıyla ilgili konuşan İmamoğlu'nun "bu toplantı etik dışı olarak değerlendirilemez" dediği belirtildi. İmamoğlu'nun bu sözlerinin ardından toplantıda hava sertleşti.

CHP'DE FONDAŞ MEDYA OPERASYONU BAŞLADI
CHP'de ilk yüzleşmenin yaşandığı anlarda fondaş medyada da operasyon düğmesine basıldı. CHP'den yapılan açıklamada Halk TV ile tüm ilişkilerin sona erdiği bildirildi.

HALK TV İLE TEK TARAFLI FESİH BOMBASI
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, CHP ile Halk TV arasında yapılan anlaşmanın taraflarınca tek taraflı fesih edildiğini belirterek açıklama yaptı.

Erdem, yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Halk TV isimli televizyon kanalı ile partimiz arasında yapılmış olan ve Anayasa Mahkemesi ve Sayıştay denetimine tabi 1 Ocak 2023 tarihli protokolün 6.3. maddesi kapsamında, partimiz tek taraflı fesih hakkını kullanmış, Halk TV ile tüm ilişkimiz sona ermiştir."

TÜM SÖZLEŞMELER SONLANDI
Cumhuriyet Halk Partisi vekili Avukat Çağlar Çağlayan tarafından Ankara 54. Noterliğine verilmek üzere hazırlanan fesihnamede ise CHP ile Halk Radyo ve Televizyon Yayıncılık A.Ş. arasında 1 Ocak 2023'te sözleşme imzalandığı ve bu sözleşmenin ilgili maddesi uyarınca daha önce varsa imzalanmış tüm sözleşmelerin zaten sonlandığı hatırlatıldı.

Fesihnamede, şu ifadelere yer verildi:

"1 Ocak 2023 tarihli sözleşmenin 6.3. numaralı maddesi, 7 gün önceden bildirmek kaydı ile sözleşmenin tek taraflı ve tazminatsız olarak feshedilebileceğini düzenlemektedir. Bu çerçevede, işbu ihtarın tarafınıza tebliğinden itibaren sözleşmede yazılı sürenin (7 gün) geçmesi ile sözleşmeyi yukarıdaki madde uyarınca tek taraflı ve tazminatsız olarak feshettiğimizi, feshin kabule bağlı olmadığını, bu süreden sonra sözleşmeye konu hizmetin tarafınızdan alınmayacağını ve bugüne dek iki tarafın yükümlülüklerinin devam edeceğini vekaleten saygılarımızla bildiririz."

BAY KEMAL İNTİKAM ALIYOR
CHP yandaşlarında başlayan medya operasyonu siyaset kulislerinde, "Bay Kemal intikam alıyor" yorumlarına neden oldu.



CAFER MAHİROĞLU: HAKLININ YAYINDA OLACAĞIZ
Kılıçdaroğlu'nun neşteri vurmasından sonra Halk TV patronu Cafer Mahiroğlu sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.


YALAN HABERE DEVAM
Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Halk TV ile CHP arasında, parti yönetiminin basın ve grup toplantılarının yayınlanması karşılığında yapılan, Sayıştay denetimine de tabi olan anlaşma, CHP tarafından tek taraflı olarak feshedilmiştir. CHP yönetiminin en doğal hakkı olan bu kararı saygıyla karşılıyoruz." dedi. Yalan ve iftira dolu haberleriyle RTÜK'ten aldığı cezalara rağmen halkın yanına olduklarını iddia eden Mahiroğlu, "Halk TV'nin objektif haberciliğinin muhatabı seyircisidir, izlenme oranları, seyircisiyle kurduğu derin ve sarsılmaz bağ da bunun kanıtıdır. Çağdaş Türkiye'den, kuruluş değerlerinden, halktan, emekten, gerçekten yana haberciliğimizden, RTÜK'ün rekor cezalarına rağmen taviz vermedik, şimdi de öyle olacak. Yayıncılıktaki ilkemiz bir partinin yanında ya da karşısında, bir partinin yönetiminin yanında ya da karşısında olmak değil halkın ve haklının yanında olmaktır. Biz bu ilkeler doğrultusunda yayıncılıktan asla taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz." şeklinde ifadeler kullandı.


HALKIN PARASI YANDAŞLARA GİTTİ
Partinin Halk TV'ye yaptığı ödemenin detayları açıklanmadı. Hazine yardımı alan CHP'nin halkın parasını fondaşlara yedirdiği iddia edilirken vatandaşlar sosyal medyada duruma tepki gösterdi. Bir vatandaş, "Bahsi geçen yada benzer TV lerde reklam başlığı altında mı para ödendi.
Reklam değil de programlara para ödendi ise. Bu programlar hangisi! Malum paraların kaynağı TC Hazinesi. Halkın parası nerelere gitmiş"
ifadelerini kullandı.


FONDAŞLARI AKLAMA OPERASYONU
CHP'nin başlattığı medya operasyonuna tepki gösteren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun üniversiteden ev arkadaşı yandaş gazeteci Fatih Portakal, yıllardır CHP ve yandaşları tarafından fonlanan medyayı perdelemek için akılalmaz açıklamalarda bulundu. Amerikan FOX'unda çalıştığı dönemde kazandığı paralarla servetine servet katan Portakal, "CHP ile Halk tv arasında yayın işbirliğinin olduğunu anlaşmanın CHP tarafından fesh edilmesiyle öğrenmiş olduk. Böyle bir durum yaygınsa bile ben ilk defa duyuyorum. Bir haber kanalı ve siyasi partinin yazılı ve onaylı belge ile çalışması dedim ya "ilk kez duyduğum bir şey." Yandaştan ne farkı var ki?" diyerek yerli ve milli medyaya saldırdı.

ACABA BU ANLAŞMANIN BÜYÜKLÜĞÜ NE KADARDIR?
CHP ve Halk TV arasındaki anlaşmanın büyüklüğünü merak eden Portakal, "Acaba bu anlaşmanın büyüklüğü ne kadardır? Başka böyle kanallar var mıdır? Parayı alan parayı vereni ne kadar eleştirebilir? Kanimca kanal rahatlamıştır, çünkü esaret prangaları çözüldü. Hem bir kanal hem bir gazeteci için bagajsız olmanın önemli olduğunu her zaman söylemişimdir. Ders alınması gereken bir olay." dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN