CHP'li belediyelerde bir rezalet daha! Şişli Belediyesi'nde maaşlarını alamayan işçilerin isyanı: İşi bıraktılar...

CHP’li belediyeler seçildikleri günden bu yana hizmetten yoksun birçok konuda sınıfta kalmaya devam ediyor. CHP'nin belediyecilik anlayışını gözler önüne seren örneklerden biri ise geçtiğimiz günlerde yaşanmıştı. Kadıköy Belediyesinde çalışan işçiler, ücretlerinin artırılması için iş bırakma eylemi yapmıştı. CHP'li belediyelerdeki işçi zulmü büyüyerek devam ederken bugün ise Şişli Belediyesi işçileri, haklarını aramak için görev bırakma kararı aldı. İşte detaylar....

Giriş Tarihi 11 Temmuz 2023, 13:48 Güncelleme 11 Temmuz 2023, 15:48
CHP’li belediyelerde bir rezalet daha! Şişli Belediyesi’nde maaşlarını alamayan işçilerin isyanı: İşi bıraktılar...

İÇİNDEKİLER

CHP'li belediyeler seçildikleri günden bu yana hizmetten yoksun birçok konuda sınıfta kalmaya devam ediyor.

CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve CHP'li yerel belediyeler CHP'nin gündeminde yer alan koltuk savaşları nedeniyle ihmal ettiği ve görmezden geldiği İstanbul'luların sorunları her geçen gün artıyor. Şişli'de belediyeden haklarını alamayan işçiler bir AVM'nin önünde bulunan meydanda basın açıklaması yaptı ve görevi bıraktı.

"ASGARİ ÜCRETE YAPILAN ZAM ONLARA YANSIMADI"
O noktadan gelişmeleri aktarmak için bulunan A Haber muhabiri Mehmet Zeyrek o anları anlattı: "Alanı tıklım tıklım dolduran CHP'li Şişli Belediyesi personelleri ve diğer belediyelerden işçiler haklarını alamadıkları için ve zam hakları için bir araya geldiler. Asgari ücrete yapılan zam onlara yansımadı. Bunun nedeni ise sendika ile bir sözleşmeleri vardı. Bu sözleşmenin gereği zam anlaşmanın dışında kalıyordu.

"İBB'DE BAZI İŞTİRAK FİRMALARINDAN AYLARDIR MAAŞ ALAMAYAN İŞÇİLER VAR"
İşçilerde sendika örgütlüğünde bu zamdan faydalanmak için ek protokol düzenlenmesi yönünde eylem başlattılar. İşçiler maaşlarına yönelik bir iyileştirme istiyorlar. Özellikle İBB'de bazı iştirak firmalarından aylardır maaş alamayan işçiler var.

PROVOKATÖRLER DEVREYE GİRDİ
İşçiler A Haber mikrofonlarına sıkıntılarını anlatırken bir anda provokatörler devreye girdi. Olayı devlete yansıtmaya çalıştılar. Benim gibi alanda görev yapan diğer basın mensuplarını kolundan tutup çekiştirerek dışarı atmaya çalıştılar. Bu kişiler sendika yetkilileri olduklarını belirttiler.

"KONU DEVLET DEĞİL OLAYI DEVLETE SUÇLAMAYA GETİRMEYİN"
Basın mensupları bu muameleye maruz kalınca işçiler de duruma tepki gösterdi, "Konu devlet değil olayı devlete suçlamaya getirmeyin saptırmayın biz burada maaş iyileştirmesi istiyoruz.' diyerek tepki gösterdiler. Sendikaya tepki gösteren işçiler açıklamaların ardından buradan ayrıldı."

KADIKÖY BELEDİYESİ'NDE ÇALIŞAN İŞÇİLER DE EYLEM YAPMIŞTI
Öte yandan CHP'nin belediyecilik anlayışını gözler önüne seren örneklerden biri ise geçtiğimiz günlerde yaşanmıştı. Kadıköy Belediyesinde çalışan işçiler, ücretlerinin artırılması için iş bırakma eylemi yapmıştı.

CHP'li Kadıköy Belediyesi ile işçiler arasındaki 8 aydır yürütülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde Kadıköy Belediyesi işçilerin taleplerini kabul etmeyince 2.300 işçi greve gimişti. Aynı sorun CHP'li Ataşehir Belediyesi'nde de olmuştu.


İşçiler tarafından binaya grev pankartı asılmıştı. Binaya giren işçiler kalorifer peteklerini kapatmıştı. Eylem 00.01'de başlamıştı.



Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde Kadıköy Belediyesi önünde toplanan işçiler adına açıklama yapan Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Arıkan, sözleşme sürecinde son aşamaya gelindiğini açıklamıştı.



"TALEPLERİMİZDE EŞİT ADIM ATMALIYIZ"
Sözleşme görüşmelerinde 7 ayı geride bıraktıklarını anlatan Arıkan, "Bugün buraya daha önce açıkladığımız gibi kitlesel katılımla grev kararımızı astık. Bizler hakkımızı istiyoruz arkadaşlar. 7 aydır masadayız.i.

Taleplerimizde eşit adım atmalıyız. Bizden 5 adım, kendileri 1 adım atarsa olmaz bu iş. 6 adımın varsa, bizden 3, onlardan 3 adım atmak gerekir. Biz burada kutlama halayları çekeceğiz. Eğer olmazsa süreç bellidir. Ayın 16'sında greve çıkacağız. Sizin beklentiniz karşılanmadan bu iş bitmeyecektir." ifadelerini kullanmıştı.



CHP'Lİ İLGEZDİ: İKİ ÜÇ GÜN BAĞIRIR SUSARLAR

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, ilçe belediye başkanları ile yapılan toplantıda sendikalar konusu gündeme gelince, "Sendikalara sakın taviz vermeyin. İki üç gün bağırır susarlar" demişti.




İlçe belediye başkanlarının da CHP'li İlgezdi'nin bu sözünden hareketle işçilere zam yapmadığı öğrenilmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN