Ekrem İmamoğlu-Kemal Kılıçdaroğlu kavgasında yeni perde! Gürsel Tekin ve Kemal Anadol'dan peş peşe çıkışlar...

Ekrem İmamoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaşanan koltuk kavgasına CHP'li Gürsel Tekin de dahil oldu. Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen Gürsel Tekin, Ekrem İmamoğlu'nu hedef alarak "Değişim" diyenlerin partiyi böldüğünü ima ederek, "Şimdi herkes CHP uzmanı oldu. “İstanbul'u kazanamayız” diyorlar. Hem değişim diyorlar, hem “Kazanamayız” diyorlar." ifadelerini kullandı. Partinin eski ağır toplarından Kemal Anadol'dan da flaş bir çıkış geldi. Kemal Anadol, Kılıçdaroğlu'na 13 yılda 12 seçim kaybettiğini hatırlatarak açık açık istifa çağrısı yaptı. Kemal Anadol, "Çağdaş, demokratik hiçbir ülkede tüm bunlara karşın koltuğunu koruyan başka bir ana muhalefet lideri bulunmuyor" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 01 Temmuz 2023, 10:09 Güncelleme 01 Temmuz 2023, 15:46
Ekrem İmamoğlu-Kemal Kılıçdaroğlu kavgasında yeni perde! Gürsel Tekin ve Kemal Anadol’dan peş peşe çıkışlar...

İÇİNDEKİLER

Seçim hezimeti sonrası CHP'de kavga şiddetleniyor. CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna göz dikerek defaatle değişim çağrısı yaparken Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ve ekibinden salvo üstüne salvo geliyor!




Söylemlerinde vites yükselten İmamoğlu, "Gerekirse genel başkan gitmeli" dedi, "Seçim kaybetme tecrübem yok" sözleriyle de 12 seçim kaybeden Kılıçdaroğlu'nu hedef gösterdi.



KILIÇDAROĞLU KOLTUĞU KİMSEYE BIRAKMIYOR
"Buradayım. Mücadeleye devam edeceğim" çıkışıyla koltuktan kalkmayacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Ben asla İstanbul halkının oyuyla yönetme yetkisi verilmiş bir belediyeyi alıp da AK Parti'ye teslim edemem" diyerek Ekrem İmamoğlu'na 'işine bak' dedi. Kılıçdaroğlu, "Bir kişinin iradesiyle değişim olmaz" diyerek net bir mesaj verdi.




İmamoğlu ise değişim çıkışını tekrarlayarak İmamoğlu, "Bu tablo devam ederse önümüzdeki yerel seçimlerde de başarılı şansı kalmaz" dedi.

GÜRSEL TEKİN'DEN EKREM İMAMOĞLU'NA 'BÖLÜCÜ' GÖNDERMESİ
Kılıçdaroğlu-İmamoğlu kavgasına Gürsel Tekin de dahil oldu. Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen Gürsel Tekin, Ekrem İmamoğlu'nu hedef alarak "Değişim" diyenlerin partiyi böldüğünü ima ederek, "Şimdi herkes CHP uzmanı oldu. "İstanbul'u kazanamayız" diyorlar. Hem değişim diyorlar, hem "Kazanamayız" diyorlar." ifadelerini kullandı.

CHP yandaşı Sözcü'ye konuşan Tekin şunları söyledi;

"CHP geçmişte de değişim dalgaları yaşadı. Sonuçta bölündük ve Erdoğan'a altın tepsiyle önce İstanbul'u sonra da iktidarı verdik. 1989'da 40 ilde iktidar olmuş bir siyasi partiydik ve yerel yönetimlerin yüzde 70'ini SHP almıştı. Parti içi kavgalar nedeniyle 1994 yerel seçimlerini unutur hale geldik. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere çokça ilimizi sadece parti içi kavgamıza kurban ettik. Erdoğan ve Gökçek kendi çabalarıyla değil, bizim iç kavgalarımız sonucu kazandı. Aynı ideolojiye sahip üç siyasi partinin çekişmesi sonucu kazandığımız yerleri bugünkü siyasi iktidara teslim ettik."

"HEM DEĞİŞİM DİYORLAR, HEM "KAZANAMAYIZ" DİYORLAR"
CHP'ye karşı siyasi mühendislik yapıldığını savunan Gürsel Tekin şu sözlerle İmamoğlu'na yüklendi;

"Değişim rüzgarları estirip didişme sürecini yaşamak ve ardından ayrışım noktasına geldiğini görmek çok üzücü. Geçmişte bu durum beraberinde bölünmeyi getirdi. Yerel seçimlere 8 ay kaldı. Şimdi herkes CHP uzmanı oldu. "İstanbul'u kazanamayız" diyorlar. Hem değişim diyorlar, hem "Kazanamayız" diyorlar. İstanbul'u tekrar alacağımız gibi, Üsküdar, Eyüp, Beyoğlu, Sancaktepe, Çekmeköy, Fatih, Silivri, Çatalca ve Bağcılar'da da iddialıyız. "

Gürsel Tekin İmamoğlu'na ve değişim çağrısı yapanlara şu sözlerle yüklenmeye devam etti;

"Değişim ve demokrasi, daha çok ön seçim diyenler ne yazık ki önseçimden kaçınıyor. Ne yazık ki yıllardır kendi illerinde değişimin ve dönüşümün D'sini hayata geçirmiş değiller. Kendi illerinde, mahallelerinde partiye üye yapacak durumları yok. Önseçim olsa hiçbiri siyasete giremezdi. Kendilerince bir güç odağı yaratıp yanında hizalanıyorlar. Partimizin yanında hizalanma zamanı. Partiyi önce halka açıp, daha sonra üyelerimizi çoğaltarak, üyelerimizin sürecin her evresine dahil ederek yol almalıyız."

KEMAL ANADOL'DAN KILIÇDAROĞLU'NA KARŞI ÇIKIŞ!
Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı flaş bir isim çıkış yaptı. Partinin eski ağır toplarından Kemal Anadol Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağırdı.

Tekin gibi Sözcü'ye konuşan Kemal Anadol, "Sayın Kılıçdaroğlu 13 yılda 12 seçim kaybetti. Çağdaş, demokratik hiçbir ülkede tüm bunlara karşın koltuğunu koruyan başka bir ana muhalefet lideri bulunmuyor" ifadesini kullanan Kemal Anadol, değişim isteyenlere tepki gösterenlere de sert çıktı.

Anadol, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun istifasını istemek asla ona hakaret anlamına gelmez. Çağdaş dünyada seçimi kaybeden liderin ayrılması bir uygarlık, demokratlık, görgü ve en önemlisi sorumluluk göstergesidir. Buna ters bir uygulama antidemokratik bir görünüm sergilemekte ve kamuoyunda olumsuz etki yaratmaktadır" ifadesini kullandı.

Partide Ekrem İmamoğlu'nun başlattığı değişim tartışmalarını değerlendiren Kemal Anadol, "Değişim tartışması olumludur. Ama en tehlikeli yanı değişim kavramının içinin boşaltılmasıdır. CHP'de değişim, kişilerin ve kadroların yer değiştirmesinden ibaret değildir; olmamalıdır. CHP'nin sorunu yapısaldır. Değişim ancak bu yapının yenilenmesiyle gerçekleşir" açıklamasını yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Yüzde 40 alamazsak hadi eyvallah deyip bırakacağız" sözlerini de hatırlatan Kemal Anadol, açık açık Genel Başkan'a koltuğu bırakması gerektiği mesajını yolladı. "Sayın Kılıçdaroğlu 13 yılda 12 seçim kaybetti. Çağdaş, demokratik hiçbir ülkede tüm bunlara karşın koltuğunu koruyan başka bir ana muhalefet lideri bulunmuyor. 15 Haziran 2011 günü Bursa'da Olay TV programında 'Genel Başkan olduğumda kendime bir hedef koymuştum. Sosyal demokrat oyların anlamlı bir biçimde artması lazım. Yüzde 40 olmazsa… Biz bu işi götüremedik diyeceğiz, beklediğimiz sonucu alamadık hadi eyvallah deyip bırakacağız' demişti" ifadesini kullandı.

SEYİT TORUN'DAN BÜLENT TEZCAN'A YANIT
Değişim kavgasına Seyit Torun da dahil oldu. Seyit Torun, "Kılıçdaroğlu dahil yönetim değişmeli" diyen Bülent Tezcan'a yanıt verdi.

Tartışmaların parti içinde kalması gerektiğini savunarak Tezcan'ı susturmaya çalışan Torun şunları söyledi;

"Ben şu anda sürecin devam ettiğini ve bu süreci tıkayacak hiçbir konunun gündeme gelmemesini dilerim. Biz tabii ki kendi partimiz içinde değerlendirmelerimizi, eleştirilerimizi yapacağız. En son da kurultay delegelerimiz yeni bir yönetim veya mevcut yönetim, neyse, bunu değerlendirecek. Ben bu yapıların tamamen parti içinde kalması gerektiğini düşünüyorum. Biz sosyal demokrat bir partiyiz. Tartışırız, konuşuruz, değerlendirme yaparız. Ama bunun parti içinde değerlendirilmesi daha uygun olur."

CHP'DE DEĞİŞİM KAVGASI!
CHP'de Ekrem İmamoğlu'nun 'değişim' diyerek koltuk için yaptığı hamleye CHP Grup Başkanı Özgür Özel de "Sorumluluktan kaçmam" diyerek dahil olmuştu. Daha sonra Bülent Tezcan ve Engin Altay'ın Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak "Genel Başkan da değişmeli" çıkışları ile birlikte Kılıçdaroğlu'na yakın isimler karşı hamle başlattı.

Bülent Kuşoğlu'nun tekrar kurultayda Kılıçdaroğlu'nu aday olarak gösterebileceklerini açıklaması ile birlikte Erdoğan Toprak da İmamoğlu'nu hedef alarak "Belediye başkanları başarılıysa tekrar belediyeleri kazansınlar" dedi.

Kavgaya Canan Kaftancıoğlu ve Murat Ongun da 'Profil' mesajları ile katılmıştı. Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediği bilinen Canan Kaftancıoğlu, "Kılıçdaroğlu olmasaydı İmamoğlu profilinde biri İBB başkan adayı olamazdı" dedi. O açıklamaya yanıt, İmamoğlu'nun basın danışmanından geldi. Ongun, İmamoğlu'nun yer aldığı 4 fotoğrafı paylaşarak "Profil'den İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu" ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN