Bebek katili Abdullah Öcalan'ı filozof ilan eden Merdan Yanardağ'ın ifadesine ulaşıldı... Yok böyle kıvırma!

Son dakika haberleri... Bebek katili Abdullah Öcalan’ı filozof ilan edip siyasi tutuklu olduğunu söyleyen Merdan Yanardağ’ın ifadesine ulaşıldı. CHP’nin fonladığı TELE 1’in genel yayın yönetmeni Merdan Yanardağ “Yukarıda bana okumuş olduğunuz cümleler bana aittir. Konuşmamda geçen filozof ve zeki kavramlarını övme amaçlı kullanmadım ve konuşmamın devamı olarak ironiyi sürdürdüm” dedi. Yanardağ PKK elebaşı Duran Kalkan ile ilgili de şaşkına çeviren sözler söyledi! Ancak sosyal medyadaki geçmiş paylaşımları Yanardağ’ı ele verdi. Öte yandan CHP, Merdan Yanardağ'ı korumak için bir heyet görevlendirdi.

Giriş Tarihi 29 Haziran 2023, 17:14 Güncelleme 30 Haziran 2023, 12:10
Bebek katili Abdullah Öcalan’ı filozof ilan eden Merdan Yanardağ’ın ifadesine ulaşıldı... Yok böyle kıvırma!

İÇİNDEKİLER

CHP'nin fonladığı Tele 1'in Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, önceki gün canlı yayına çıktı. Bebek katili Abdullah Öcalan'a övgüler yağdırdı. Teröristbaşının serbest kalması gerektiğini açıkladı.

TERÖRİSTBAŞINA ÖVGÜLER
Merdan Yanardağ'ın "70 yaşını geçmiş bir Abdullah Öcalan 25 yıldır kesintisiz hapiste. Türkiye'de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa serbest bırakılması gerekiyor. Öcalan hafife alınacak birisi değil. Neredeyse cezaevinde filozof oldu. Çünkü okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru gören, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir" sözlerine tepki yağdı.

TUTUKLANDI
Merdan Yanardağ'ın yaptığı skandal açıklamaların ardından savcılık düğmeye bastı. Yanardağ hakkında "Suçu ve Suçluyu Övme" ve "Terör Örgütü Propagandası Yapmak" suçlarından resen soruşturma başlatıldı. Salı günü adliyeye çıkartılan gazeteci Merdan Yanardağ, tutuklandı.

İFADESİNDE ÇARK ETTİ
Bebek katili Öcalan'ı öven Merdan Yanardağ'ın ifadesin ulaşıldı. Sabah'ta yer alan habere göre, ifadesinde çark eden Merdan Yanardağ, eli kanlı Öcalan'ı, 'Filozof' ve 'Zeki' sözleriyle öven Yanardağ, ifadesinde 'övme amacı taşımadığını' vurguladı.

Yanardağ ifadesinde şu savunmayı yaptı: Yukarıda bana okumuş olduğunuz cümleler bana aittir. Konuşmamda geçen filozof ve zeki kavramlarını övme amaçlı kullanmadım ve konuşmamın devamı olarak ironiyi sürdürdüm.

DURAN KALKAN'IN PKK İLE İLİŞKİNİ BİLMİYORMUŞ!
Duran Kalkan'ın PKK ile ilişkisini bilmediğini söyleyen Yanardağ'ın savunmasındaki o kısım şöyle:

"Hatta kendisinin PKK ile nasıl bir bağlantısının olduğunu dahi ifadem sırasında öğrendim. Daha doğrusu PKK'nın yürütme komitesi var mı, Duran Kalkan buraya üye mi orada öğrendim."

Yanardağ, canlı yayındaki sözlerini ise şöyle savundu:

Tecritin kaldırılması halinde Abdullah Öcalan'ın ne düşündüğünü öğrenebileceğimizi dile getirdim.

"TARAFIMA AİTTİR"

Yanardağ, "Abdullah Öcalan hafife alınacak birisi değil", "Çok okuyan, neredeyse cezaevinde filozof oldu", "Siyaseti doğru okuyan, doğru gören, doğru çözümleyen son derece zeki biridir" sözlerini ise "Tarafıma aittir" ifadeleriyle kabul etti.

O SÖYLEDİKLERİN İRONİYSE BUNLAR NE?
Öte yandan Merdan Yanardağ'ın sosyal medyada PKK terör örgütünü ve teröristbaşı Öcalan'ı öven paylaşımlarına da ulaşıldı. Yabanrdağ bir paylaşımında "Kürtlerin ayrılması ve bağımsız bir devlet kurmasının bence hiçbir sakıncası yok. O devletin niteliğinin ne olacağı önemli" yazdığı görüldü.

Yanardağ'ın diğer paylaşımında "Dinci, ulusalcı ve liberal ön yargılar nedeniyle dürüst bir kemalizm tartışması bile yapılamıyor. Öcalan bu konuda doğru çizgide" ifadelerini kullanması dikkatlerden kaçmadı.

Bir başka paylaşımında da, "Roket atmak üzereyken vurularak öldürülen saldırgan PKK'lı çıksa bile bu suikastı PKK'nın yaptığını söylemek en kolaycı açıklamadır" ifadeleri yer aldı.

CHP ve İYİ Parti DESTEK VERDİ
Seçim boyunca PKK terör örgütünden destek alan Kemal Kılıçdaroğlu, terörist başına övgüler dizen Merdan Yanardağ'a sahip çıkmıştı. Hatta Yanardağ'ı ziyaret edeceği öğrenilmişti. CHP'li Özgür Özel de Merdan Yanardağ'a destek mesajı vererek "Merdan Yanardağ'ın tutuklanması kararı hukuksuzdur. Hukuku, Merdan Yanardağ'ı ve Tele 1'i savunmaya devam edeceğiz" ifadesini kullanmıştı. Son olarak İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, "Merdan Bey'e geçmiş olsun. Merdan Bey'in kanalda söyledikleri benim doğru bulmadığım şeyler. Asla ve asla bu kelimeleri kullandı, bu duruşu ortaya koydu diye kendisinin içeriye alınması, tutuklanması, yargılanması kabul edilemez" diyerek teröristbaşını öven Yanardağ'a destek vermişti.

CHP, MERDAN YANARDAĞ İÇİN MİLLETVEKİLİ HEYETİ GÖREVLENDİRDİ
CHP Grup Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, TELE1 kanalının genel yayın yönetmeni, gazeteci Merdan Yanardağ'ın Abdullah Öcalan ifadeleri nedeniyle başlatılan linç kampanyasının ardından tutuklandığı belirtilerek, "Hakkında yürüyen hukuki süreci yakından takip etmek ve gerekli girişimlerde bulunmak üzere bir milletvekili heyeti görevlendirmiştir.

Aydın Milletvekilimiz Evrim Karakoz, Erzincan Milletvekilimiz Mustafa Sarıgül, Eskişehir Milletvekilimiz Utku Çakırözer ve İstanbul Milletvekilimiz Kadri Enis Berberoğlu'ndan oluşan heyet, Merdan Yanardağ'ı ziyaret etmek amacıyla Adalet Bakanlığı'na gerekli başvuruyu yapmıştır.

CHP Heyeti, Adalet Bakanlığı'ndan gelecek yanıtın ardından Merdan Yanardağ'ı cezaevinde ziyaret ederek, çalışmalarına başlayacaktır" denildi.