CHP'de Genel Başkanlık savaşı kızıştı! Gürsel Tekin'in 'Kars'a gitmem' tweeti ne anlama geliyor? Ekrem İmamoğlu ve Mustafa Sarıgül...

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 14 Mayıs'ta fark yemesinin ardından CHP içindeki koltuk yarışı alevlendi. Kılıçdaroğlu'nun koltuğunda gözü olduğu bilinen Ekrem İmamoğlu'nun yanısıra kervana CHP listelerinden vekil olan Mustafa Sarıgül ve Gürsel Tekin de katıldı. Bu kriz CHP'li Gürsel Tekin'in attığı tweetle ortaya çıktı. Öyle ki Tekin, Kılıçdaroğlu'nun kendisini seçim çalışmaları için Kars'a görevlendirdiği belirterek bunun aksine çalışmalarına İstanbul'da devam edeceğini yazdı. Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun masayı tokatlayarak "Buradayım be buradayım" şeklinde yaptığı çıkışın da bu kapışma için olduğu anlaşıldı. İşte CHP'deki yeni savaşın ayrıntıları...

Giriş Tarihi 18 Mayıs 2023, 09:46 Güncelleme 18 Mayıs 2023, 17:00
CHP’de Genel Başkanlık savaşı kızıştı! Gürsel Tekin’in ’Kars’a gitmem’ tweeti ne anlama geliyor? Ekrem İmamoğlu ve Mustafa Sarıgül...

İÇİNDEKİLER

14 Mayıs seçimlerinde hezimete uğrayan CHP'de yeni savaşın adı Genel Başkanlık...

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen tarihi seçimi Cumhur İttifakı açık ara önde tamamlarken Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 7'li koalisyonun adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na 2.5 milyondan fazla oy farkı atarak %49.52 oranına ulaştı.

Kılıçdaroğlu %44.88 oranında oy alırken ATA İttifakı adayı Sinan Oğan %5.17'de kaldı. Öte yandan FETÖ ve CHP'li isimlerin ortaklaşa giriştiği kaset ve sahte dekont kumpasıyla adaylıktan çektirilen Muharrem İnce ise %0.43 oranında oy aldı.



Seçimi Başkan Erdoğan açık ara önde tamamlasa da 50+1 kuralından ötürü Cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kaldı. Millet 28 Mayıs'ta iradesini bir kez daha sandığa yansıtarak ikinci yüzyıl için kararını verecek.

CHP FENA ÇARPILDI
Kılıçdaroğlu'nun fark yemesinin yanısıra 7'linin küçük ortakları CHP listelerinden tam 39 sandalye kaptı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan bu durumu, "Bizzat masadaki arkadaşları tarafından "sazan sarmalına" alınan Kılıçdaroğlu, gördüğümüz kadarıyla fena halde çarpılmıştır. Bunun hesabını CHP Genel Başkanı'ndan ve CHP Genel Merkezi'nden sormak da o partinin seçmenlerine düşer, bizi ilgilendirmez." ifadeleriyle özetledi.

PARTİ KARIŞTI BAŞKANLIK SAVAŞI KIZIŞTI
Kılıçdaroğlu hezimeti Onursal Adıgüzel, Akan Abdula gibi isimlere fatura etmeye çalışarak yolları ayırsa da Genel Başkanlık savaşı açıktan yaşanır hale geldi.

GÜRSEL TEKİN İLE 'KARS' RESTLEŞMESİ
Kılıçdaroğlu'na seçimin ardından isyan bayrağı açacak isimlerden biri olan Gürsel Tekin'in attığı tweet CHP içindeki çekişmeyi açığa çıkardı. Kılıçdaroğlu "ayağına bağ olmasın" diye apar topar Kars'a göndermek istediği Gürsel Tekin sosyal medya üzerinden adeta rest çekti.

KILIÇDAROĞLU "KARS'A GİT" DEDİ O "İSTANBUL'DA KALACAĞIM" DEDİ
Tekin, Kılıçdaroğlu'nun kendisini seçim çalışmaları için Kars'a görevlendirdiği belirterek bunun aksine çalışmalarına İstanbul'da devam edeceğini belirtti.

Tekin şunları yazdı;

"Seçim çalışması yapmak üzere Kars ilimize görevlendirildim. 12 milyon seçmenin olduğu, sokak sokak bildiğim İstanbul'da çalışmaya devam edeceğim. Özellikle oy kaybettiğimiz veya yeterli oyu alamadığımız ilçelerimizde olacağım."

Ancak parti tabanından gelen tepki sonrası Tekin yarım da olsa geri adım attı. Tekin, "Kars'a elbette gideceğim. Sayın Genel Başkanımızla da görüştük. Talimatı doğrultusunda Halkın Otobüsü İstanbul'u sokak sokak gezecek. Milletimiz kararı ikinci tura bıraktı. Kazanacağız." şeklinde bir paylaşım daha yaptı.

MUSTAFA SARIGÜL PANİĞİ
CHP'de bir de Musfafa Sarıgül paniği yaşanıyor. Daha önce CHP'de Genel Başkanlık yarışı veren Mustafa Sarıgül, kendi kurduğu Türkiye Değişim Partisi'nin aksine seçimlere CHP listesinden girdi. Kendi memleketi Erzincan'dan CHP'nin oylarını artırarak vekil seçilmesi CHP Genel Merkezi'ni panikletti.

Kılıçdaroğlu'nun mağlubiyeti sonrası yeniden Genel Başkanlık için adı geçen isimlerden olan Sarıgül için muhalif kanallara "Sarıgül'ü çok öne çıkarmayın" mesajı gittiği iddia edildi.

EKREM İMAMOĞLU PUSUDA
Pusuda bekleyen bir diğer isim ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu...

Adaylık sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu ile açıktan yarışan isim olan Ekrem İmamoğlu son ana kadar savaşıp daha sonra Kılıçdaroğlu'na destek açıklamıştı. Bu durum, "İmamoğlu adaylıktan vazgeçti Genel Başkanlık için pusuya yattı" yorumlarını beraberinde getirmişti...

MEDYA ÜZERİNDEN VURMAYA DEVAM EDİYOR
Ekrem İmamoğlu'na yakınlığıyla bilinen Soner Yalçın'ın Oda TV'si Kemal Kılıçdaroğlu'na vurarak Ekrem İmamoğlu'nu parlatmaya devam ediyor.

Oda TV'de bugün yer alan bir haberde İBB seçimleri ve Cumhurbaşkanı seçimleri karşılaştırılarak Ekrem İmamoğlu'na güzelleme çekildi.

"BURADAYIM ÇIKIŞI DA" BU SAVAŞ İÇİNDİ
Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Merkezinden masayı tokatlayarak yaptığı paylaşımın da bu savaşa karşı yaptığı bir çıkış olduğu anlaşıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Buradayım be buradayım. Sonuna kadar mücadele edeceğim" ifadelerini kullanarak çektiği videonun sözünü dinletemediği ve 'çek git' diyenlere karşı olduğu da netleşti.

SEÇİMİ BIRAKIP BAŞKANLIK İÇİN BİRBİRLERİNE GİRDİLER
Yaşananlar CHP içindeki çekişmeyi bir kez daha gözler önüne sererken "28 Mayıs'ta yapılacak seçime hazırlanmak yerine kendi aralarında yeni bir savaşa hazırlanıyorlar" yorumlarını da beraberinde getirdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN