CHP’de seçim kıyımı! Veri sistemi çökünce Onursal Adıgüzel’i, seçimi kaybedince reklam ekibini kovdular! Ekrem İmamoğlu ve Canan Kaftancıoğlu...

Son dakika haberleri... 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri için veri sistemine yaklaşık 1,5 senedir çalışıldığını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimi kaybedince faturayı etrafındakilere kesmeye başladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘kazanacak aday’ sözüne itibar etmeyen Kılıçdaroğlu, veri sistemi çökünce Onursal Adıgüzel’i, seçimi kaybedince ise reklam ekibini kovdu. CHP'de "Siyasal İşler ve Seçim Propagandası" konusunda çalışmalar yürütmek üzere Mehmet Ali Yüksel, Genel Başkan Başdanışmanı olarak görevlendirildi.

Giriş Tarihi 16 Mayıs 2023, 15:42 Güncelleme 16 Mayıs 2023, 16:54
CHP’de seçim kıyımı! Veri sistemi çökünce Onursal Adıgüzel’i, seçimi kaybedince reklam ekibini kovdular! Ekrem İmamoğlu ve Canan Kaftancıoğlu...

İÇİNDEKİLER

Aylarca heyecanla beklenen ve rekor bir katılımın olduğu 14 Mayıs seçimleri sonuçlandı.

Oy sayımının uzun saatler sürdüğü seçime ilişkin, Yüksek Seçim Kurulu'ndan açıklama geldi.

Yapılan bilgilendirmeye göre, Cumhurbaşkanı adaylarının yüzde 50+1 şartını geçememesi nedeniyle milyonlarca seçmen, 28 Mayıs'ta bir kez daha sandığa gidecek.

CHP'DE DENGELER ŞAŞTI
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarışı açık ara önde tamamlaması, muhalefette adeta hayal kırıklığına ve moral bozukluğuna neden oldu.

Öte yandan AK Parti'de bir de Meclis çoğunluğunu almanın mutluluğu ve morali hakim.

Bunun üzerine Millet İttifakı cephesinde dengeler bozuldu ve tarihi seçimler adeta yeni kararlara sürükledi.

ÖNCE TEKNOLOJİ BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI
CHP Genel Merkezi'nde yaşanan hareketlilikte, görevlerin başındaki isimler değişmeye başladı.

İlk olarak CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel'i görevden aldı.

SEÇİM KAMPANYASI İÇİN O İSİM GÖREVLENDİRİLDİ
Buna göre seçim kampanyasını yürüten ekip kovuldu. Cumhuriyet Halk Partisi nezdinde "Siyasal İşler ve Seçim Propagandası" konusunda çalışmalar yürütmek üzere Mehmet Ali Yüksel, Genel Başkan Başdanışmanı olarak görevlendirildi.